מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
טיפול פסיכולוגי
"רק שהשניצל לא ייגע בפירה": האם כולנו סובלים מהפרעות בוויסות החושי?
בעיות בוויסות החושי הן לא רק נחלת ילדים שמתקשים ללכת על דשא ושלא אוהבים לשחק בחול. הן יכולות להשפיע על כל רגע בחיינו, החל מהאופן שבו אנחנו מתעוררים בבוקר ועד לזמן שלוקח לנו להירדם בלילה. אבל לפני שאנחנו הולכים לטיפול בתקווה להפוך לאנשים גמישים ורגועים שמזמזמים "הכול לטובה", יש עוד כמה דברים שכדאי לדעת על התופעה
תיגל נשיא
|
29.06.22
לאחר סיכול 3 פיגועים, צומצמה אזהרת המסע לאיסטנבול: אלו ההמלצות כעת
שורת המעצרים בטורקיה הובילה להחלטה: אזהרת המסע לאיסטנבול נקבעה על רמה 3, כמו ביתר חלקי המדינה. "המוטיבציה האיראנית לביצוע פיגועים עדיין גבוהה", הזהירו במל"ל והמליצו: לא לפרסם את פרטי הנסיעה ברשת, לשמור על ערנות ולהימנע מהחצנת סממנים ישראליים. בנט: "תודה לארדואן ואנשיו"
איתמר אייכנר
|
28.06.22
תורים של יותר משנה לפסיכולוג מקופ"ח: 4 צעדי חירום שהמדינה חייבת לנקוט
משרד הבריאות תכנן להורות לקופות החולים לקצר תורים לטיפול ולאבחון פסיכולוגי, אבל בפועל, זה לא קורה. אם אתם זקוקים לטיפול, כדאי שתיכנסו כבר עכשיו לרשימות ההמתנה, כי התור יגיע בעוד שנה או יותר. איך בכל זאת אפשר לשפר את המצב?
גלי קלטש
|
16.05.22
מחקר: "חיסכון" בטיפולים פסיכולוגיים מוביל להוצאות גבוהות בטיפולים רפואיים מאוחר יותר
למחדל המתמשך במערכת הציבורית לבריאות הנפש בישראל ולתורים הארוכים יש מחיר כבד ‑ בריאותי וכלכלי: מחקר חדש חושף עכשיו כי ה"חיסכון" של המערכת בטיפולים פסיכולוגיים גורם למעשה להוצאת יתר על בדיקות וטיפולים רפואיים. החוקר ד"ר יונתן לאוס: "הוכחנו שטיפול פסיכולוגי, שהוא חלק מסל הבריאות, יעיל גם למטופל וגם לקופות החולים". משרד הבריאות: "נגייס עוד כוח אדם למערכת"
הדר גיל-עד, אדיר ינקו
|
10.05.22
חלק מהטיפול: כשפסיכולוג מתחיל לדבר עם מטופל על הקשר ביניהם
מטופל מגיע לפסיכולוג כדי לדבר על קשיים שמפריעים לו בחוץ, אבל לפעמים כדאי לדבר גם על מה שקורה בתוך חדר הטיפולים. כשהמטפל והמטופל מזהים שהבעיה "שם, בחוץ" מתרחשת גם ביניהם, ההשפעה הטיפולית נעשית חזקה הרבה יותר: אנחנו עוברים מ"לדבר על" ל"לחוות את"
אמיר וייס
|
07.02.22
אפשר לעבור טיפול נפשי בזום? "זה חוסך לי זמן וממוקד מטרה"
האם הזום שנכנס לחיינו בעקבות הקורונה הופך לכלי טיפולי שגרתי? הפסיכיאטר שסגר את הקליניקה שלו בת"א ועבר לטפל בזום ("אין לי אף מטופל שהפסיק את הטיפול בגלל זה"); המטופלת שמרגישה יותר אינטימיות מול המסך וגם מספיקה להניק בזמן; וגם המטפל שלא מוותר על המפגש האנושי: "יש משמעות טיפולית לעובדה שאדם יוצא מהבית לטפל בעצמו"
ריקי כרמי פיאסצקי
|
22.10.21
כשהקשר חורג מספת הפסיכולוג: הסכנה ביחסי מטפל-מטופל
הרבה רגשות צפים על ספת הפסיכולוג - פחדים, תשוקות, כעס וכאב. נראה שזה אך טבעי להתאהב באדם שמאזין לכל זה, מגלה אמפתיה, מנחם ומסייע, אולם האדם הזה לעולם לא יוכל באמת להשיב לנו אהבה. מה אומרים חוקי האתיקה על מערכות יחסים בין מטפל למטופל, ומתי מדובר בעבירה פלילית?
מור שמעוני
|
08.10.21
להתרחק מקולגות, להימנע מיחסי מין: הפרעת האישיות שלא מדברים עליה
כולם מדברים על חרדה חברתית, אף אחד לא מדבר על אישיות נמנעת. ההפרעה, שגורמת לאנשים להתרחק מסיטואציות חברתיות, עלולה לפגוע בכל שלב בחיים, החל מחיי החברה בבית הספר, דרך בחירת המקצוע והתעסוקה ועד לזוגיות וליחסי מין. עד 10% מכלל האוכלוסייה עלולים לסבול ממנה, אז איך עדיין כל כך קל לנו לפספס אותה?
תיגל נשיא
|
01.07.21
ביום שאחרי: חייבים לטפל בקריסת שירותי בריאות הנפש
תושבי הדרום נאלצים להמתין בין שישה חודשים לשנתיים עד לקבלת טיפול נפשי; 90 אחוז מהפסיכולוגים הפרטיים לא מקבלים מטופלים חדשים; מספר הפניות של ילדים במצוקה נפשית רק הולך וגובר. איך שירותי בריאות הנפש בארץ נקלעו לכשל מערכתי כה עמוק - ומה יציל אותם, ואותנו, מקריסה?
צופיה חדד
|
24.05.21
מרפאות נסגרו, בדרום מחכים חודשים ארוכים לפסיכולוג: "המדינה מפקירה את הנפש שלנו"
בצל מבצע "שומר החומות", המדינה סגרה או צמצמה 18 מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש. המחיר כבד: תושבי העוטף נאלצים לנסוע עד ב"ש לקבלת טיפול נפשי, או לשלם מכיסם על שירות פרטי. זמן ההמתנה לפסיכולוג: 8 חודשים עד שנתיים. משרד הבריאות: "למרות הרחבת השירותים על ידי קופות החולים - זמני ההמתנה ארוכים מאוד ואינם סבירים"
הדר גיל-עד
|
20.05.21
בלי עתיד, בלי תכנון, בלי מחשבה: הטיפוס האימפולסיבי
הם פועלים מתוך אינסטינקטים רגשיים, מתקשים לתכנן את המעשים שלהם מראש ולא חושבים על התוצאות. ואז הכול מתפוצץ להם (ולסביבה) בפרצוף. מדוע אנשים מתנהגים באימפולסיביות, איך מושפעות מערכות היחסים שלהם, האם ניתן לטפל בבעיה ומה הקשר לספונטניות?
יוגב ישראלי
|
31.03.21
כתבות קודמות
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
בנימין נתניהו
האג
יואב גלנט
בית הדין הבינלאומי
חרבות ברזל
מוחמד דף
צה"ל
לבנון
גלי בהרב-מיארה
הרצי הלוי
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
בנימין נתניהו
האג
יואב גלנט
בית הדין הבינלאומי
חרבות ברזל
מוחמד דף
צה"ל
לבנון
גלי בהרב-מיארה
הרצי הלוי
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
דונלד טראמפ
חרבות ברזל