מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
מחקר רפואי
מחקר ישראלי: תפקידו המפתיע של השעון הביולוגי בתגובת הגוף לחמצן
מדעני מכון ויצמן למדע גילו קשר מרתק בין השעון הביולוגי בגופנו, חמצן ומחלות. המחקר, שהתפרסם בכתב העת Cell Metabolism, חושף כיצד רכיב מרכזי בשעון הביולוגי, חלבון בשם BMAL1, משפיע על תגובת הגוף למחסור בחמצן, ואיך קשר זה עשוי להסביר את התפרצותן של מחלות בשעות הבוקר המוקדמות. פרופ' גד אשר: "להבנה הבסיסית של מנגנונים שקשורים לתגובה לחוסר חמצן יש חשיבות גדולה לאור המעורבות של חסר חמצן בפתולוגיות רבות"
איתן גפן
|
08.12.24
פציעות הדף: הפרוטוקול הרפואי שפותח בישראל ומציל חיים
מלחמת חרבות ברזל מציבה אתגרים רבים לצוותים הרפואיים, אחד מהם הוא הטיפול בפציעות הדף. בית החולים איכילוב פיתח פרוטוקול טיפולי ייחודי שראה אור לאחרונה בכתב עת בינלאומי. ד"ר נטע כהן, מנהלת האקדמיה לרפואה דחופה באיכילוב וממובילות המחקר: "ראינו פציעות הדף גם בעבר, אך לא בכאלה היקפים, ולכן אין מספיק מידע. החלטנו לחקור אותן, כדי להסיק איך ניתן לטפל בהן בצורה מיטבית"
איתן גפן
|
12.09.24
אימונותרפיה בפיתוח ישראלי: לחזק את "חיילי" מערכת החיסון נגד סרטן
המטרה: להגביר את הקטלניות של תאי T ב"קרבות" שלהם עם תאים סרטניים. האמצעי: חלוקה מהירה של תאי T מבלי להתיש אותם ומבלי לפגוע ביעילותם. איך עושים את כל זה במסגרת אימונותרפיה תאית? צוות חוקרים ממכון ויצמן למדע סבור שמצא את השיטה ורשם פטנט. פרופ' בני גיגר, ממובילי המחקר: "הראינו יכולת להגדיל באופן ניכר את מספר התאים ולשפר את איכותם. אם היא תוכח כיעילה בחיזוק האימונותרפיה, היא עשויה להיות אופק טיפולי חדש לחולים"
איתן גפן
|
11.09.24
מייבשים את המחקר הרפואי: פחות חברות מהעולם פונות לבתי חולים בישראל
מסימני המלחמה: בתי חולים גדולים מדווחים על ירידה חדה בפניות של חברות בינלאומיות לצורך שיתופי פעולה במחקרים רפואיים. כך עולה מנתונים שהגיעו לידי ynet ו"ידיעות אחרונות". משרד הבריאות בתגובה: "נראה כי מספר הגשת הבקשות לוועדות הלסינקי דומה בין השנים 2023 ו-2024"
אדיר ינקו
|
08.09.24
מחקר חדש: התרופה קופקסון לטרשת נפוצה מסייעת גם לאחר התקף לב
התרופה קופקסון שפותחה בישראל מוכרת כבר שנים בהקשר של טיפול בחולי טרשת נפוצה, אך מחקר במכון ויצמן למדע גילה שהתרופה עשויה גם למזער את הנזק לשריר הלב לאחר התקפי לב ובכך למנוע את הסיכוי להתפתחות אי-ספיקת לב. המחקר בוצע על עכברים ובימים אלו נבדקת השפעת קופקסון על חולי אי-ספיקת לב בהדסה עין כרם, והתוצאות הראשוניות מעודדות. ד"ר רחל סריג, מעורכי המחקר: "יש כל כך הרבה חולים שהתרופה הזאת באמת יכולה לעזור להם, ואנחנו רואים תוצאות מאוד מבטיחות בניסוי הקליני-ראשוני"
איתן גפן
|
26.08.24
פריצת דרך ישראלית: חוקרים הקפיאו גף קטוע של חולדה והשתילו מחדש בהצלחה
מחקר ישראלי מעורר תקוות גדולות בתחום שחזורי האיברים: חוקרים מבית החולים איכילוב הצליחו להקפיא גף של חולדה, להפשירו ולהשתילו בחזרה בגוף החולדה. על אף שהמחקר עוד נמצא בחיתוליו, החוקרים אופטימיים כי בעתיד הדבר יאפשר לשחזר גפיים בקרב פצועים. פרופ' אייל גור, מעורכי המחקר: "אם נגיע למצב שבו נוכל להשתיל בחזרה איברים שהוקפאו מאותו אדם, אנחנו בפריצת דרך פנומנלית"
איתן גפן
|
13.08.24
המחקר הסיני בזן הקורונה שקטל עכברים: צפירת הרגעה וגם איתות מדאיג
חוקרים הדביקו עכברים מהונדסים גנטית מזן מסוים בנגיף שהוא קרוב משפחה של נגיף קורונה המוכר. כל העכברים מתו, אך הנגיף לא מסוכן לעכברים דומים מזנים אחרים, וגם אין ראיות שהוא מסוכן לבעלי חיים אחרים
נעם לויתן
|
18.01.24
טפשת היריון זה מיתוס? איזה שינויים באמת עוברים על המוח של נשים בהיריון
מחקר חדש מצא סקירה מקיפה שמשרטטת את השינויים שמתרחשים במוח של נשים הרות. מהם השינויים בטווח הקצר ואיך השינויים יכולים לתרום בטווח הארוך?
מיכל שרון
|
06.07.23
טיפ מרופא: לפני כל החלטה תשאלו את עצמכם - האם זה טוב למוח שלי?
ד"ר דניאל אמן, פסיכיאטר וחוקר מוח אמריקאי, נותן בספרו החדש 365 טיפים (אחד לכל יום בשנה) לשיפור תפקוד המוח, כולל המלצה למצוא שם או כינוי לאיבר החשיבה המיוחד שלנו
נגה שביט רז
|
06.07.23
"ריפליי מוחי": זה המנגנון שמקשר בין עבר להווה
צוות חוקרים בינלאומי חשף מנגנון מוחי שעומד בבסיס העיבוד של חוויות מתמשכות ושדומה מאוד למנגנון שמסייע לעכברים לנווט בשטח. ראש הצוות, ד"ר אביטל חכמי, כתבה על המחקר ל-ynet
ד"ר אביטל חכמי
|
21.06.23
פתח לתקווה: 29 המינים שיצאו מסכנת הכחדה
בזמנים שבהם מינים של בעלי חיים נכחדים בקצב מטריד, מחקר אוסטרלי חדש נותן סיבה לתקווה, וחושף ש-29 מינים מקומיים השתקמו לחלוטין – וזאת, בזכות פעולות אנושיות
רעות אלון, זווית
|
25.05.23
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
רצועת עזה
חרבות ברזל
צה"ל
חמאס
חטופים
הוועדה לבחירת שופטים
יצחק עמית
יריב לוין
בית המשפט העליון
משה סעדה
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
רצועת עזה
חרבות ברזל
צה"ל
חמאס
חטופים
הוועדה לבחירת שופטים
יצחק עמית
יריב לוין
בית המשפט העליון
משה סעדה
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
דונלד טראמפ