מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
ספרי בישול
נירה שויאר, מחברת "עוגות לכל עת", הלכה לעולמה
נירה שויאר, מי שהייתה הילדה הראשונה של כפר מנחם, הלכה לעולמה בגיל 90 בקיבוץ שבו חיה כל חייה. את ספרה המיתולוגי "עוגות לכל עת" כתבה בשנות ה-70, אך המשיכה לאפות עד יומה האחרון. "עוגות ואפייה היו חלק חשוב ממנה", אמר בנה
תיקי גולן
|
27.07.24
מהמטבח באהבה: הספרים שבעזרתם למדנו לבשל
מסע בין כמה מספרי המתכונים החשובים שיצאו בישראל לאורך השנים, המספקים הצצה לשינוי שעברנו כחברה - מצנע ופשטות לגיוון ולשפע קולינרי
מיכל לויט
|
16.05.24
רות סירקיס: "היום לא הייתי כותבת ספר בישול בלשון נקבה"
רות סירקיס, האישה שלימדה את הישראלים - ואת ילדיהם - כיצד לבשל לפני 50 שנה, לא עוצרת. בגיל 87 כוהנת המטבח ממשיכה לבשל (אבל מארחת קצת פחות מבעבר), לא מתרגשת מההקנטות של האוכל האשכנזי, וגאה שגם תוכניות ריאליטי האוכל מצדיעות לפועלה רב-השנים
אמיר קמינר
|
15.04.24
"חסר כאן ידע באוכל תאילנדי": השף שסגר את המסעדה - וכתב ספר בישול
השף מידד סטבינסקי החליט להביא את הידע שצבר כשחי ועבד בתאילנד, והוציא ספר בישול מפורט שמסביר על המטבח שלה. את מסעדת אהן תאי שפתח כאן הוא כבר סגר - "במקום לריב כל היום", ועכשיו הוא רוצה לכתוב גם על האוכל היווני והטורקי
תיקי גולן
|
27.03.24
"פתאום הבנתי שאנשים באים למסעדה בשביל השם שלי"
הוא התחיל את דרכו בעיר הגדולה כשף ירושלמי כמעט אנונימי, ועכשיו, ארבע שנים אחרי, השף מושיקו גמליאלי נמצא בלב הסצנה הקולינרית בתל אביב, מוציא ספר בישול למסעדה הראשונה שלו שחוגגת עשור, חובק זוגיות הדוקה וגם יכול לסמן וי על תפקיד קטן בסדרה ישראלית. אז מה עם פריים טיים ומסעדה בחו"ל?
תיקי גולן
|
19.08.23
עומר מילר: "שלוש שנות הקורונה מחקו לי את החיים הקודמים לגמרי"
עומר מילר ושירנקה, הפאוור קאפל של עולם האינסטגרם, הוציאו ספר בישול חדש המוקדש כולו להורות, לילדים ולאוכל; מילר, פעם שף פרוע והיום אבא לשלושה ובלוגר: "אני לא חושב שאני מרוויח היום יותר משהרווחתי בימים של 'עומר מילר'. אני מרוויח היום זמן עם המשפחה". האזינו לראיון ב-ynet radio
רחלי קרוט, אפרת ליכטנשטט
|
24.03.23
שקשוקה מהצינוק: ספר הבישול שהוציאו האסירים בכלא
אסירים מאחורי הסירים: מקל הקינמון הזכיר לו את המכות שקיבל מאחיו, הכורכום הזכיר לו את הסימנים הכחולים שהיו הופכים לצהובים והמלח היה מלוח כמו הדמעות - פגשנו את האסירים מכלא דקל שהוציאו ספר בישול בין כתלי הכלא
תיקי גולן
|
03.03.23
קלאודיה רודן: "באוכל טמון עונג, שלא קיים בנרטיב היהודי"
חוקרת האוכל ומחברת ספרי הבישול המיתולוגית, קלאודיה רודן, שמרה במשך שנים על המטבח היהודי בחיים באמצעות מחקר ושימור מתכונים, ונלחמה בכל הגזרות למען האובססיה שלה לליקוט מידע; עכשיו המנות שלה עומדות במרכזו של אירוע מיוחד שבו יבשלו גם מתכונים שלה ויגישו אותם במסעדות ברחבי הארץ. "לפני הרבה שנים סצנת האוכל בישראל הייתה מזוויעה, לכן אנשים תוהים איך יכול להיות שהמטבח הישראלי הפך לאחד המפורסמים בעולם"
אמיר קמינר
|
10.09.22
ג'וליה צ'יילד: האישה שלימדה את האמריקאים לבשל
ג'וליה צ'יילד הייתה הבשלנית הראשונה שהכירה לאמריקאים את המטבח הצרפתי, והפכה לאחת הדמויות הפופולריות ביותר באמריקה בשנות ה-60; אחרי הסרט והסדרה עכשיו מגיע גם הדוקו על חייה של האישה שמילאה תפקיד משמעותי באובססיה של האמריקאים לאוכל
שי שגב
|
28.05.22
ההייטקיסט החנון שכתב ספר בישול עם קנאביס
הג'ויינט הראשון בגיל 37, הניסיונות של מתכוני הקאנביס עם חבורת הישראלים בעמק הסיליקון, הסטריאוטיפ על צרכנים ומה חשבו על זה חנויות הספרים בארץ: גלעד מאירי, יזם, מחבר ספרי בישול ויועץ בתחום ההיי טק, כתב ספר בישול ראשון מסוגו בארץ ובו מתכוני קנאביס. מאירי: "בימים שבהם הייתי עושה ניסיונות של מתכונים מהספר הייתי מאוד פופולרי חברתית, כולם רצו להגיע לארוחות האלה"
תיקי גולן
|
13.03.21
הכימיה מאחורי האוכל: עקרונות לבישול מוצלח
איך מאזנים מתיקות בלי להוסיף סוכר, מה יהפוך בשר רזה לעסיסי יותר, ומהי הנוסחה לפשטידת ירקות מושלמת? בספר הבישול החדש שמסעיר את אמריקה לא תמצאו כמעט מתכונים. ד"ר שירלי קוריהר, כימאית מזון, תלמד אתכם איך לבשל אוכל הרבה יותר בריא וטעים בעזרת כמה עקרונות מדעיים פשוטים
רויטל פדרבוש
|
20.01.21
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חות'ים
תימן
יפו
טילים
תל אביב
חץ
חץ 3
אזעקה
רמת אפעל
רמת גן
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חות'ים
תימן
יפו
טילים
תל אביב
חץ
חץ 3
אזעקה
רמת אפעל
רמת גן
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
דונלד טראמפ