מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
פוד-טק
"סטייק" של פוד-טק ישראלי יימכר לראשונה במסעדות בפריז
חברת הפוד-טק הישראלית, רידיפיין מיט, השיקה השבוע את מוצרי הבשר מהצומח שלה לראשונה במסעדת בשרים בפריז; כניסתה של החברה לשוק הצרפתי נעשית על רקע החלטתה של ממשלת צרפת לאסור על שימוש במילים "בשר" או "המבורגר" לתיאור מוצרים מהצומח. מנכ"ל החברה: "זה ידרוש מאיתנו להיות קצת יותר יצירתיים בשמות שאנו משתמשים בהם, אבל זה לא יעצור את הלקוחות"
הדר סתיו, רויטרס
|
20.10.22
מייסד חברת הפודטק שהמניה שלה קרסה: "כשהרגולציה תיכנס - נתפוצץ"
תחום הפודטק בישראל נמצא בצמיחה, אבל בפועל רוב החברות מאכזבות את המשקיעים. עו"ד ירון קייזר, מייסד וילק המפתחת חלב אם ובקר מתורבת, לא מתרגש מכך שמניית החברה צנחה בכ-80%, ורוצה להנפיק בנאסד"ק כדי לגייס 15 מיליון דולר: "בסוף אנחנו מביאים חלום למציאות"
נווית זומר
|
09.09.22
ממשרד האוצר לפודטק: סגן הממונה על התקציבים עובר לרימילק
אמיר רשף, שכיהן בתפקידים שונים באוצר ב-11 השנים האחרונות, הודיע שהוא מסיים את תפקידו במשרד ויחל לכהן בתפקיד בכיר בחברת הפודטק שפיתחה ייצור חלבוני חלב שלא מהחי בשיטה חדשה
נווית זומר
|
04.09.22
חלבון מזבוב, קינואה במקום חיטה ו"בננה מזויפת" | משבר המזון - מבט לעתיד
אם אכן יתממשו התחזיות השחורות, ייקלע העולם בעשורים הקרובים למחסור בדגנים ובחלבונים. מעבר לפגיעה בתזונה, המשבר עלול לדרדר את היציבות הפוליטית באזורים שונים על כדור הארץ, להצית מלחמות ולשלח גלי פליטים. הפתרונות – חלקם יצירתיים במיוחד – מצויים בעיקר בתעשיות הפודטק והאגרוטק, אבל לא פחות מזה בדיפלומטיה. מבט אופטימי למחצה על העתיד
נינה פוקס
|
22.07.22
פיתוח ישראלי: המסטיק שאמור להעלים לכם את החשק למתוק
הסוף לדחף לנשנש משהו מתוק? סטארטאפ ישראלי פיתח מסטיק שנלחם בתשוקה למתוק, באמצעות חומר שחוסם את בלוטות הטעם. לפי המפתחים - לעיסה של שתי דקות אמורה לבטל את הטעם המתוק בפה למשך שעתיים
ynet אוכל
|
06.07.22
איך תיראה הצלחת שלנו בעוד 20 שנה?
לא מעט פיתוחי מזון מסקרנים מקיפים אותנו, במיוחד כאלה שנועדו להתמודד עם משבר המזון העולמי; עד מתי נמשיך לאכול סטייקים מפרות, למה חשוב שכל האוכל הזה יהיה טעים ולמה דווקא ישראל היא מעצמת פודטק? חוקר מזון: "בעוד 20 שנה מהיום הצלחת לא תהיה אותה הצלחת כי הבשר יהיה נורא יקר. אפשר יהיה לאכול סטייק פעם בשנה בשביל החוויה, ויכול להיות שהמצפון לא יאפשר יותר מזה"
הדר סתיו
|
23.06.22
חברה ישראלית קיבלה אישור בארה"ב לשיווק חלבון חלב שאינו מן החי
רימילק, המייצרת חלבון חלב הזהה לזה המיוצר על ידי פרות, אך ללא שימוש בבעלי חיים, הודיעה שקיבלה אישור המאפשר לה לשווק את המוצר בארצות הברית. מנכ"ל החברה: "בשורה עבור צרכנים המעוניינים במוצרי חלב אמיתיים שאינם מן החי"
ynet
|
07.06.22
מכר רגלי חזיר לסינים והקים סטארטאפ להמבורגר צמחי: "רציתי להיות מוזיקאי"
ברק מלמד, שהיה זכיין של "שיפודי התקווה" והתפרנס גם ממכירת רגלי עוף וחזיר בסין, עשה שינוי של 180 מעלות: "הגענו למשחטה בג'ונגל בברזיל ושמעתי צרחות אימים של החזירים. באותו הרגע נגמר העיסוק שלי בתחום". וגם: איך הוא הגיע מחדר חזרות עם אביב גפן והיהודים לטכנולוגיית מזון?
נווית זומר
|
27.05.22
הטכנולוגיה שמוציאה את הסוכר מהחטיפים
הסטארט-אפ Torr פיתח טכנולוגיה לייצור חטיפים ללא צורך בסוכר שידביק יחד את כל הרכיבים - שיטה שסוללת את הדרך לשילובים חדשים ולחטיפים עם קארי ואצות. המוצרים של החברה יגיעו בקיץ למדפים בישראל, והיא מפתחת מכונות שייצרו חטיפים בהתאמה אישית תוך 40 שניות. "צעירים אוכלים שבע ארוחות קטנות ביום והם לא רוצים את מה שההורים שלהם אכלו", אומר מנכ"ל החברה
יובל מן
|
27.05.22
"עד שנגיע לצלחת של מישלן ייקח זמן, בינתיים נאכיל את ההמונים"
רוני ריינברג היה מטורף על בשר עד שהבין מה הסטייק עובר עד שהוא מגיע לצלחת שלו, והחליט לא רק להפוך לטבעוני אלא גם להקים פוד-טק לבשר מתורבת ותחליפי מזון מהחי. לעסק שהקים הוא קרא על שם סבו הארגנטינאי - שהיה בכלל קצב. "כולם רוצים לשים כסף על הדבר הזה כי מבינים שזה העתיד. תוך שמונה שנים עשרה אחוזים מהחלבון בעולם יהיו ממקור אלטרנטיבי, אבל עדיין תהיה לשוחטים הרבה עבודה לעוד שנים רבות"
קרן נתנזון ויץ
|
19.05.22
ההמבורגר ההיברידי בדרך לצלחת שלכם
האישור הרגולטורי של בשר מתורבת מתקרב, אבל המוצרים שנראה בשנים הראשונות יכללו גם שיעור גבוה של חלבון מהצומח. בענף הפוד-טק מקווים שהקבב והעוף ההיברידיים ישכנעו את הקרניבורים לצמצם את צריכת הבשר: "כשאתה מוסיף שומן מתורבת למוצר צמחי, אתה מקבל אפקט אחר לחלוטין"
יובל מן
|
15.04.22
כתבות קודמות
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חות'ים
תימן
יפו
טילים
תל אביב
חץ
חץ 3
אזעקה
רמת אפעל
רמת גן
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חות'ים
תימן
יפו
טילים
תל אביב
חץ
חץ 3
אזעקה
רמת אפעל
רמת גן
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
דונלד טראמפ