חטיפים, ממתקים, פיצות קפואות, רטבים מוכנים, נקניקים ונקניקיות או משקאות ממותקים הם חלק לא-מבוטל מהתפריט של רוב האוכלוסייה בעולם המערבי. המזון הזה עמוס חומרים משמרים, סוכר, מלח ושומן רווי. אחת הבעיות הקשות של כל אלו היא הפגיעה בחיידקים ה"טובים" שבמעי, באופן שהופך את המעי לחדיר יותר: "תופעה זו נקשרת לכל התחלואה הכרונית, כמו השמנה, סוכרת, סרטן ומחלות לב". מומחים מנתחים מה כל כך רע במזון אולטרה-מעובד ועל מה כדאי להקפיד במיוחד רון קריסי | 27.04.24