מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
מבזקים
חדשות
דעות
24/7
כלכלה
ספורט
פודקאסטים
מזג אוויר
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
מנטה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ynet original
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
שירלי נחמה פרקש
ברוכה הבאה לגיל המעבר: הסקס הטוב עוד לפנייך
זה טיפשי, היא יודעת, אבל גיל המעבר תפס את שירלי פרקש בהפתעה והכול כואב יותר, עייף יותר, עצוב יותר. "אני מסתכלת על נשים בנות חמישים שעוברות מולי ברחוב. גם אתן עוברות את זה? למה כולכן שותקות?" אז היא החליטה לשבור שתיקה, לצאת ולשאול את מה שכל אישה אחרי גיל 45 שואלת את עצמה, וחייבת לשאול את הרופאה שלה. סדרת כתבות חדשה
שירלי נחמה פרקש
|
16.01.23
לאבד את ההורים באמצע החיים: "יום אחרי השבעה מצפים ממך לחזור לתפקוד רגיל"
מחקר ראשון מסוגו בודק איך מתמודדים בישראל אנשים באמצע החיים עם אובדן הוריהם. "הסביבה ראתה את התגובה שלי כתגובה עזה ואפילו חריגה", מספרת הפסיכולוגית והחוקרת נעמי יפֶה-עיני מה הוביל אותה למחקר לאחר מות הוריה ומה אפשר ללמוד ממנו: "לא כולם מודעים להשפעה העצומה שיש למות הוריהם על חייהם - זו תזכורת לזמן המוגבל שיש לנו בעולם"
שירלי נחמה פרקש
|
08.10.22
הצ'לנית של דודו טסה שהפכה לחוקרת רוצה לעצור את האלצהיימר עם מוזיקה
נטע מימון, חוקרת קוגניציה מוזיקלית, מובילה מחקר לזיהוי מוקדם של אלצהיימר בעזרת מוזיקה עם פיתוח שזכה החודש בתחרות בינלאומית לחדשנות בתחום. כשהיא לא מופיעה לצדו של דודו טסה, היא מחפשת דרכים חדשות בהן המוזיקה יכולה לשפר את החיים של כולנו: "מדובר בכלי עוצמתי בפענוח המוח שיש לו השפעה אדירה על האנושות", היא אומרת ל-ynet. וכדאי שתקשיבו
שירלי נחמה פרקש
|
08.08.22
ללמוד בהוגוורטס, לחיות כמו אווטאר: הצעירים שעוברים למציאות חלופית
כאמצעי להתמודדות עם המציאות הקשה של מגפת הקורונה החלו בני נוער ובנות נוער ברחבי העולם לתרגל מה שהם מכנים "ריאליטי שיפטינג" - מעבר למציאות חלופית בטכניקות שונות, כולל מדיטציה והיפנוזה. הם בורחים לעולמות של הארי פוטר ומלחמת הכוכבים, מחליפים חוויות וטיפים ברשת, ויש כאלה שאפילו מבקשים להישאר לנצח במציאות החלופית. מתי זה עלול להפוך למסוכן?
שירלי נחמה פרקש
|
11.02.22
אתם שומעים? הווליום באולמות האירועים מהווה סכנה אמיתית לבריאות שלכם
באולמות אירועים בישראל נמדדות עוצמות ממוצעות של 105 דציבלים, כאשר רעש בעוצמה גבוהה מ-85 דציבלים נמצא כגורם לנזק בלתי הפיך לשמיעה. כבר היום 13% מהישראלים מעל גיל 20 סובלים מבעיות שמיעה. החשש: מחדלי הרעש באולמות האירועים והיעדר האכיפה יגרמו להחמרה נוספת במצב. נתונים מדאיגים גם בצה"ל: "100% גידול בסעיף השמיעתי בקרב החיילים הקרביים"
שירלי נחמה פרקש
|
24.12.21
מהתקשורת, מההיי-טק ומהסוכנות: מה גורם לאנשים לשנות כיוון ולהפוך לאח/ות
השכר לא גבוה, העבודה במשמרות ארוכות וגם בסופי שבוע - אז מה גורם לאנשים לעזוב משרות נוחות ומתגמלות ולעבור לסיעוד בגיל ארבעים ויותר? "כשאני הולכת למשמרת אני לא הולכת לעבודה – בשבילי כל משמרת היא שליחות", אומרת מיקי ברנע, 48, מיילדת באסף הרופא
שירלי נחמה פרקש
|
08.09.21
כשהתקווה הפכה למדע: כך היא משפיעה על תוחלת החיים שלנו
כבר שנים שחוקרים מסבירים שתקווה עוזרת לנו להתמודד עם החיים, בעיקר עם סופם. עכשיו, מחקרים עדכניים בעולם מוכיחים שלא מדובר במשהו מופשט, אלא במושג קליני מדיד שמשפיע על תוחלת החיים שלנו. אחד ממובילי המחקרים הללו הוא פרופסור בן קורן, מהמכון האונקולוגי בשערי צדק, שמנחה סדנאות תקווה ואומר: "אל תבלבלו בינה לבין אופטימיות"
שירלי נחמה פרקש
|
16.07.21
"אני שוכב בלילות בעיניים פקוחות": מפגע הרעש של אוניברסיטת בר אילן
כבר חמש שנים שתושבי רחוב ז'בוטינסקי בגבעת שמואל חיים בתוך רעש בלתי פוסק שפוגע בבריאותם הפיזית והנפשית. בצדו השני של הרחוב רועמים מדחסים של מערכות מיזוג עוצמתיות מבנייני ההנדסה והמוזיקה של אוניברסיטת בר אילן, שממוקמים בדיוק ממול והדיירים חסרי אונים. הם פנו לכל הגורמים המוסמכים אולם ללא הועיל. "אנשים לא נרדמים בלי כדורי שינה כבר כמה שנים ולפעמים פשוט עוזבים את הבית לחמש שש שעות. אלו לא חיים". האוניברסיטה: "אנו לא חוסכים כל מאמץ, כולל השקעה כספית ניכרת על מנת לאתר את בעיית הרעש"
שירלי נחמה פרקש
|
12.07.21
האם אמונה יכולה לשנות מהלכי מחלה?
מה הקשר בין תפילה בכותל למערכת החיסונית? או לכעס מודחק על הורה וסינוסיטיס? עד כמה אנחנו יכולים לעבוד על המוח שלנו באמצעות מניפולציות עצביות? ואיך כל זה קשור למחלות שלרפואה אין באמת פתרונות עבורם?
שירלי נחמה פרקש
|
08.06.21
פתולוגיה דיגיטלית: לא רק גופות ומרתפים - המהפכה הבאה בתחום האבחון
בניגוד לתדמית המורבידית של מקצוע הפתולוגיה, מתברר כי בשנים האחרונות מדובר בתחום מוביל בנושא אבחונים והתאמת טיפול רפואי בעיקר במצבים קריטיים וכשיש צורך בתגובה מהירה. יצאנו לבדוק מהו תחום הפתולוגיה הדיגיטלית שהופך להיות המהפכה הבאה ושהביקוש להתמחות בו עולה משנה לשנה
שירלי נחמה פרקש
|
29.04.21
הזִקְנָה יכולה לחכות: בני 70 מתגלגלים על דיונות, קופצים בחבל ומטפסים על עצים
הגרונטולוגית עינת פורת עמוס, שטבעה את המונח "תקופת התבונה", מארגנת מסעות אתגריים שפורצים את מחסום הגיל: "אם לא עבדת כל החיים על מוח גמיש שמסתגל לשינויים - זה לא יקרה לך פתאום בגיל 80"
שירלי נחמה פרקש
|
26.02.21
כתבות קודמות
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חות'ים
תימן
יפו
טילים
תל אביב
חץ
חץ 3
אזעקה
רמת אפעל
רמת גן
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
חות'ים
תימן
יפו
טילים
תל אביב
חץ
חץ 3
אזעקה
רמת אפעל
רמת גן
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
דונלד טראמפ