לקרוז הראשון בחיי יצאתי בגיל שש. אם תשאלו אותי לאן, אני אמלמל משהו על חופי יוון. אם תשאלו אותי על מבנה האונייה, האוכל או החדרים, אני איאלץ לשקר בחן. האמת היא שאני לא זוכרת כמעט שום דבר מההפלגה ההיא. עברו יותר מדי שנים. יחד עם זאת, אם יש משהו שהזיכרון האנושי לא מחק, ואפילו לא עִמעם, זו התחושה. אני זוכרת בבירור איך הרגשתי כשנכנסתי לאונייה ההיא, משהו שמסתכם במילה "וואו". דרך העיניים של תלמידת כיתה א' שהייתי אז, האונייה הייתה המבנה הכי עצום שצעדתי לתוכו. האוכל היה הכי מפואר, המסדרונות הכי רחבים, הבריכה הכי מפנקת. הכול היה גדול ומיוחד ומלהיב. זה בטח לא היה, אבל כמה קל לרגש ילד.
ברבות השנים הספקתי לטייל בעשרות מדינות במגוון דרכים: טיולים מאורגנים שדוחסים בהם חמש ערים בשבוע, מוצ'ילה על הגב וכרטיס טיסה פתוח, קפיצות קצרות לאירופה, טיסות בחברות תעופה מובילות, טיסות צ'ארטר בדקה ה-90 במטוס מתפרק, מסעדות פאר מוגזמות, אוכל רחוב שמנוני, מלונות חמישה כוכבים במחיר מופרך וגם גסטהאוסים זולים עם מזרן בעובי נייר ופשפשים בכרית. אספתי מאות חוויות, ותיבת "חופשות בחו"ל" בזיכרון שלי כבר מתפקעת. אם יש משהו שמבאס אותי בכל הנוגע לחופשות בעולם, זה שהסבירות שארגיש שוב "וואו" קלושה.
קלושה אבל קיימת, מתברר, כי "וואו" זה תיאור די ממצה של התחושות שלי כשצעדתי מהנמל של ברצלונה לתוך האונייה MSC World Europa. לרגע הייתי ילדה בת שש שוב, נלהבת ומפחדת ללכת לאיבוד בתוך המפלצת הענקית והיפהפייה הזו. שעתיים אחר כך הפחד שלי התברר כמוצדק, כשגייסתי את כל כישורי הניווט החלודים שלי בניסיון למצוא את החדר שלי בקומה ה-14 (מתוך ה-22 שיש באונייה). "אקסקיוז מי, סר", פניתי נואשת לאחד העובדים המחויכים במסדרון וביקשתי הכוונה. היה נראה שהוא מורגל בסיטואציה. 2,626 חדרי אירוח מכילה האונייה הזו. פרצופים אובדי עצות בין המסדרונות הם כנראה מראה שכיח.
העובד הוביל אותי בבטחה ופתח עם "הכרטיס" (עוד נחזור לזה) את החדר שלי, שם חיכו לי מיטה זוגית רחבה ונוחה, שירותים ומקלחת, ספה, טלוויזיה, מיני-בר וגולת הכותרת: מרפסת נהדרת.
אחרי עשר דקות התרעננות בחדר אספתי את עצמי ויצאתי לחקור מה בדיוק מכיל המבנה העצום הזה, שנראה כמו עיר קטנה על אונייה. ובכן, צדקתי לגבי המילה "עיר". פחות לגבי ה"קטנה".
גן עדן למשפחות עם ילדים
MSC World Europa הושקה על ידי MSC Cruises בסוף שנת 2022. על הסיפון שלוש מסעדות עם בופה עשיר, שמגישות מגוון רחב מאוד של מאכלים - מפסטות איטלקיות ועד לתבשילים הודיים. מלבד הבופה ישנן עוד כעשר מסעדות באונייה, חמש מתוכן "רגילות" ומסתמכות על חומרי הגלם מהבופה, וחמש הן מסעדות קונספט יוקרתיות: מסעדת סושי, מסעדת טאקוס מקסיקנית, מסעדת בשרים, מסעדת דגים ומסעדת Chef's Garden Kitchen, שהוקמה בשיתוף פעולה עם השף ניקלס אקסטדט ומתמחה ברכיבים טבעיים בקונספט Farm-to-Ocean (מהשדה אל הים). בתוך המסעדה הזו עם הנוף הנפלא אני מגלה גינה הידרופונית מרתקת. הארוחות נרקחות עם העשבים והתבלינים מתוך הגינה לנגד עיניכם, במטבח פתוח.
עוד בגזרת האוכל: שירות חדרים שפתוח 7/24 ומתחם מזון מהיר למי שחשקה נפשו בפיצה, בצ'יפס או בהמבורגר. מתחם הפחמימות הריקות פתוח עד 2 בלילה, אם תקף אתכם רעב פתאומי אחרי ארוחת הערב (או לפניה, אני לא שופטת), והוא נחשב לגן עדן קטן לילדים. אני אמנם כבר לא ילדה, אבל זה לא הפריע לי לבחון לעומק את מגוון הפיצות מהדלפק.
ואם כבר הזכרתי את המילה "ילדים", ככל שאני מסתובבת באונייה יותר אני מגלה שמדובר בגן עדן של ממש לקטנטנים: לונה פארק, גלידרייה, מכוניות מתנגשות, בריכות, חדר שלג, פארק מים עם מגלשות אינטראקטיביות ואפילו מגלשת מים בטכנולוגיית מציאות מדומה. באונייה פועל מועדון ילדים עצום (766 מ"ר), והוא מחולק לחדרים ייעודיים לחמש קבוצות גיל שונות, מפעוטות בני יומם ועד למתבגרים. הפעילות מתקיימת במגוון שפות (כרגע אין עברית, אבל ילדים מוצאים את מקומם די מהר), והיא כוללת צפייה בסרטים, לגו, ספורט ומשחקים. ההורים נדרשים למלא טופס ובו מידע בסיסי על הילד, ולהשאיר מספר טלפון ליצירת קשר במקרה חירום. לאחר מכן הם רשאים להתחפף ולהשאיר את הגוזל במועדון, שפתוח עד אחת עשרה בלילה.
ומה יעשו הורים שזכו לפתע בהר של זמן חופשי? הו, יש להם הרבה אפשרויות. באונייה תיאטרון שמכיל 1,153 מושבים ומציג חמש הפקות לייב מקוריות מדי ערב, מתחם למופעי בידור, הופעות חיות ומסיבות עד השעות הקטנות של הלילה, שדרת קניות לחובבי שופינג, קזינו לחובבי ההימורים, מכון כושר לחובבי הבריאות, 7 בריכות שחייה, 13 בריכות ג'קוזי וגם מתחם ספא מפואר עם 20 חדרי מסאז', סאונות חמות וקרות ומגוון פינוקים לגוף ולנפש. משעמם לא יהיה להם.
היי גנואה, ביי גנואה
מדי בוקר האונייה עוגנת בנמל אירופי כלשהו, והאורחים מוזמנים לצאת ממנה לביקור בעיר הסמוכה - ובלבד שישובו אליה בזמן להמשך ההפלגה. מכיוון שזמן הביקור מוגבל מאוד, מציעים לאורחים סיורים מובנים עם אוטובוס ומדריך צמוד. מחירי הסיורים מתחילים מ-70 דולר לאדם, ואורכם כחמש שעות.
ביום הראשון עצרנו במרסיי ולקחנו סיור מודרך בעיירה אקס אן פרובאנס. הסיור כלל נסיעה של 45 דקות באוטובוס מהנמל לעיירה, טיול רגלי בנקודות ציון במקום, הסברים על ההיסטוריה והארכיטקטורה המקומית ושעה חופשית לסיבוב באזור. הזמן חלף מהר מאוד. קצת קתדרלה, קצת שוק מקומי, קפה קצרצר, כמה תמונות סלפי ו-הופ! אנחנו על האוטובוס בדרך חזרה. קשה לומר שמדובר בביקור ממצה.
למחרת הגענו לגנואה באיטליה. כאן כבר בחרנו בסיור עצמאי, ויצאנו מהאונייה לטיול רגלי למספר שעות. גם הביקור הזה היה חפוז וכלל בעיקר התרשמות ראשונית. אולי זה המקום לציין שהקרוז הזה (וקרוזים באופן כללי) לא מיועד למי שחפץ להכיר את ערי אירופה, אלא למי שחפץ לבלות באונייה מפוארת וליהנות ממה שיש לה להציע, והביקור בערים הוא משני, מעין שינוי אווירה. האטרקציה האמיתית בטיול מהסוג הזה היא האונייה עצמה.
הכרטיס הנחשק
בלב האונייה, בקומה השמינית, יש טיילת חיצונית שהומה אדם ופעילות לאורך כל שעות היום והלילה. בטיילת, הנמתחת לאורך 104 מטרים, מתקיימות הופעות חיות ופעילויות ואפשר להשקיף ממנה על האוקיינוס. הדבר הראשון שלכד את עיניי היא מגלשת ענק ספירלית המתנשאת לגובה 11 קומות. לא, היא לא שם רק ליופי, וכן, האורחים מוזמנים לגלוש בה. אני החמאתי בלב על העיצוב אבל ויתרתי על הניסוי. העדפתי לכלות את זמני בבחינת שפע אפשרויות השתייה הפרושות לפניי.
על האונייה בית קפה, וכחובבת קפה אליטיסטית למדי הקפדתי לפקוד אותו מדי בוקר. במקום תפריט נאה של משקאות קפה חמים וקרים ומאפים קטנים או עוגיות. הקפה, יש לציין, משובח מאוד. יש גם בר תה עם מגוון סוגי תה מרחבי העולם, ג'ין בר עם למעלה מ-70 סוגי ג'ין, בר שמפניות ועוד מספר לא מבוטל של ברים שמציעים רשימה נאה של קוקטיילים עם שמות ארוכים וכוסות מסוגננות. לנמנעים מאלכוהול (או סתם כאלה שלא בא להם להיות שיכורים שבוע שלם) יש באונייה גם אפשרויות לקוקטיילים נטולי אלכוהול, וגם בר מיצים שבו מכינים שייקים מפירות וירקות טריים.
ואיך משלמים על כל השמחה הזו? ובכן, האונייה היא מין עולם מקביל שבו לכסף מזומן, כרטיסי אשראי, אפל פיי, צ'קים או כל אמצעי תשלום אחר אין שום משמעות. את כולם תוכלו להשאיר בחדר. מה שלא תוכלו להשאיר בחדר אפילו לרגע הוא הכרטיס - כינוי לפיסת פלסטיק שימושית שניתנת לכם בצ'ק אין של הכניסה לאונייה, ומשמשת אתכם לאורך כל ההפלגה. על הכרטיס הזה מצוינים שמכם ומספר החדר שלכם - עניין קריטי אם השעה אחת בלילה ויש לכם נטייה לשכוח פרטים בסיסיים. אל תשאלו אותי איך אני יודעת.
מלבד להזכיר לכם מי אתם ובאיזה חדר אתם ישנים הלילה, הכרטיס הוא זה שפותח לכם את החדר, ובאמצעותו אתם גם משלמים על כל משקה, מזון, פעילות או מוצר שאתם רוכשים על האונייה. מחיר ההפלגה הבסיסי כולל את החדר שבחרתם, בידור על האונייה וכלכלה מלאה, המבוססת על שלוש ארוחות ביום מהבופה. כל היתר הוא אקסטרה, שתוכלו להוסיף במעמד הרכישה הראשוני במחיר מופחת או כשאתם כבר בהפלגה. יש אפשרות לרכוש חבילות מובנות מראש: חבילת שתייה, חבילת אינטרנט, חבילת מסעדות וחבילת סיורים. אתם בוחרים על מה מתאים לכם לשלם (ובעיקר כמה), והכרטיס מוטען בחבילות שבחרתם. כשאתם שותים משהו או נכנסים לאחת המסעדות, אתם פשוט מציגים את הכרטיס.
וכמה עולה התענוג? ברכישת חבילות על האונייה, חבילת השתייה הזולה ביותר עולה 20 אירו ליום, כוללת בעיקר משקאות קלים ומתאימה מאוד לילדים. חבילת שתייה נטולת אלכוהול עולה 29 אירו ליום, ואילו חבילות לאנשים בוגרים שכוללות משקאות אלכוהוליים נעות בין 47 ל-87 אירו עבור החבילה המשודרגת ביותר. המשמעות היא שרק השתייה שלכם תעלה בין 329 אירו ל-609 אירו לשבוע. אפשר להזמין חבילות מראש בהנחה משמעותית ואפשר כמובן גם לוותר על רכישת חבילה, להציג את הכרטיס בכל רכישת משקה ולשלם בצ'ק אאוט על כל מה שלגמתם במהלך ההפלגה. לא בטוח שזה יֵצא זול יותר.
חבילת עיסוי במתחם הספא עולה 82-109 אירו ל-50 דקות, וחבילת אינטרנט עולה כ-80 אירו לשבוע למכשיר בודד. מי שרוצה לשדרג את חוויית הבופה היומית יכול לרכוש חבילת מסעדות נושא, וליהנות מאחת או יותר ממסעדות היוקרה באונייה. מחיר חבילה של שתי מסעדות, לדוגמה, הוא 72 דולר לאדם בהזמנה מראש (על האונייה המחיר גבוה יותר). אני ביקרתי במסעדת הסושי, שהציעה רולים צבעוניים מדגים טריים ומנות אסייתיות נהדרות ומצולחתות להפליא. מחירי המנות, גם ללא חבילה, הוגנים מאוד, ובסך הכול מדובר בגיוון קולינרי משתלם.
דברי במספרים, גברת
MSC Cruises הוא מותג השיט השלישי בגודלו בעולם. לחברה 22 אוניות, והיא מפעילה הפלגות בלמעלה ממאה מדינות. בשנה שעברה יצאו המוני ישראלים להפלגות החברה דרך נמל חיפה, אולם המלחמה קטעה הכול. נכון לעכשיו אוניות MSC לא מפליגות מישראל, וישראלים שרוצים לצאת לקרוז צריכים לטוס למדינה אחרת ולצאת ממנה, מה שמוסיף לעלויות.
אפרופו עלויות, הגיע הזמן לדבר על מחירים. 19 סוגים שונים של חדרי אירוח יש על האונייה הזו, ומחיר השהייה נקבע לפי גודל החדר ומיקומו. עלות חדר פנימי היא 1,200-850 דולר לאדם בחדר זוגי, על חדר עם חלון תשלמו 1,100־1,250 דולר לאדם ואילו חדר עם מרפסת (65% מהחדרים באונייה הם עם מרפסת) יעלה 1,250־1,600 דולר לאדם. כל המחירים תלויים בעונת ההפלגה, ואפשר למצוא דילים סבירים אם מחפשים מספיק זמן מראש.
עשירים? כיף לכם - תוכלו להשתחל לאחת מתוך 152 סוויטות היוקרה שמציע ה-Yacht Club, שחולש על שתי הקומות העליונות באונייה. המחיר הוא החל מ-3,000 דולר לאדם בחדר זוגי, והתמורה היא חוויית שיט אינטימית, שירות אישי 7/24, מסעדה פרטית, בריכה פרטית ופינוקים נוספים במתחם אקסקלוסיבי נפרד. לא זול, אבל על חוויות משלמים.
הכותבת הייתה אורחת חברת MSC Cruises
פורסם לראשונה: 14:07, 21.05.24