בשיתוף שיחור
יש כאלו שנמצאים כעת בחופשה המשפחתית, ויש כאלו שיעדיפו לנצל את חגי תשרי על חופשותיהם הארוכות, שיוצאת השנה בסוף ספטמבר- אמצע אוקטובר. אבל בין אם הנופש לחו"ל יתקיים בזמן שנותר הקיץ ובין אם בספטמבר-אוקטובר, המכנה המשותף לכל אלו הוא התכנון המוקדם שהם דורשים. על תכנון זה ניתן למנות נושאים כמו המלונות בהם נתאכסן, האטרקציות אליהן נגיע, האזורים אותם יכלול הטיול, האוכל לכל בני המשפחה, סוגיית התקציב לימי הטיול, ועוד ועוד.
עוד כתבות בנושא במתחם החדש בערוץ החופש "ככה מטיילים היום"
תכנון טיול נכון זה לא פשוט לאף אחד
למעשה תכנון חופשה דורש שעות ארוכות של מחקר, חשיבה, בדיקה ורכישת כרטיסים ושוברים, ולכל אלו מתלוות כמובן גם הדאגות: מה יקרה אם משהו לא יתנהל כשורה. ממה נובעים הקשיים הרבים בהליך התכנון? נתחיל בזה שרבים לא יודעים לשאול את השאלות הנכונות ולכן גם כשהם שעושים מחקר הם חווים תחושה תמידית שאולי הם מפספסים משהו קריטי כמו אטרקציה שתהיה מושכת אבל הילדים לא יוכלו להיכנס אליה בגלל גובה למשל, ואז תיווצר אכזבה.
כמו כן, לא כולם יודעים לבנות יום טיול בצורה נכונה ומותאמת לילדים. יש לעיתים נטייה להעמיס תכנים לא רלוונטיים וללא מספיק הפוגות וזמן לדברים שילדים אוהבים יותר. קושי נוסף נובע מהנטייה לטייל בהתאם להמלצות של אנשים אחרים אבל צריך לזכור שהם מספקים המלצות שמתאימות לטעמים ולצרכים הספציפיים שלהם, ואולי זה לא יתאים. ולבסוף, אורך הזמן והקושי לאסוף מידע – כאן הבעיה היא לא חוסר המידע ברשת אלא להפך – הכמות העצומה שלו, מה שגורם לרבים להתעייף מהתהליך, ולהישבר באמצע, להתפשר ולקבל החלטות לא מספיק טובות.
הדבר עלול להוביל כמובן לא רק להוצאות כספיות מיותרות אלא גם לפגיעה בחוויית הטיול. מחקרים מלמדים כי תהליך התכנון אורך בממוצע מעל ל-6 שבועות כך שמדובר על תהליך מורכב ודי מייגע ורבים ישמחו לקבל קיצורי דרך חכמים ויעילים יותר. אז איך כן הופכים את תהליך התכנון למהנה וחווייתי בפני עצמו תוך נטרול כל הקשרים שהוזכרו?
בעזרת אתר "שיחור" המתמחה בתכנון טיולים, הכנו לכם את רשימת הטיפים וההצעות לתכנון טיול יחד עם הילדים בצורה שכל המשפחה תיהנה - כשהטיול עצמו יהווה את הדובדבן שבקצפת. בואו נתחיל.
לתת לילדים לחקור את היעד
ילדים מטבעם הם סקרנים מאוד ובעלי אין ספור שאלות על העולם, ובכלל. לכן תהליך תכנון הטיול יכול להוות דרך מהנה ומעשירה במיוחד עבור ילדי המשפחה. כך למשל תוכלו לבקש מהילדים (כמובן תלוי בגיל הילד) לקרוא על יעד הטיול, על ההיסטוריה המעניינת שלו ועל האטרקציות היותר ידועות ששוכנות בו. בצורה זו התהליך ילווה בלמידה מעשירה של הילדים על היעד כאשר בטיול עצמו כל המידע אותו הם קראו יתממש לנגד עיניהם, והחוויה תהיה עבורם מיוחדת במיוחד.
גם אם הכוונה היא לנסוע לחופשת בטן- גב, תוכלו לבקש מהם לעשות מחקר על האטרקציות והפעילויות שהמקום מציע, בין אם מדובר בטיולי ג'יפים, טיולים רגליים בטבע, הפלגה בים, ועוד.
לבנות את המסלול יחד
על מנת להפוך את התכנון לכמה שיותר מגבש משפחתית תוכלו לפרוס בפני הילדים מפות של האזור אליו תגיעו ולסמן עליו את המסלול אותו תעשו. המהדרין יכולים גם להציג להם תוך כדי זה צילומים של אטרקציות שונות כמו נחלים, מפלים, פארקים, מבנים מיוחדים, כך שהילדים יבינו בדיוק היכן נמצאת כל אטרקציה ואף לקרוא עליה מבעוד מועד.
בוחרים יחד את מקומות הלינה
מקומות לינה מתחלקים מטבע הדברים לכאלו המיועדים במיוחד לילדים וכאלו ש"רק" מתאימים לאירוח ילדים. לכן מומלץ להכניס למערכת השיקולים שלכם גם את חוות דעתם של הילדים על כל מקום. תנו להם לקרוא על המתקנים הקיימים במלון, האיזור בו הוא שוכן ואף לצפות בתמונות של חדרי המלון, חצר המלון וכיו"ב.
בחירה משותפת תגרום לערך מוסף חשוב – לילדים לא יהיו שום תלונות על המלון ואיכותו כאשר תגיעו יחד לחו"ל, שהרי בסופו של יום הם בחרו אותו יחד איתכם.
לא צריך לארוז לבד
מלאכת האריזה נתפסת אולי כמלאכה למבוגרים במשפחה אך למעשה ניתן ללמד בדרך זו את הילדים כיצד להתארגן בעצמם מבחינה לוגיסטית. זה לא אומר שהם יצטרכו לארגן בעצמם את כל המזוודה שלהם אבל שכן תוכלו לתת להם לבחור מספר פריטים עליהם תהיה להם אחריות מלאה להכניסם למזוודה.
נתינת האחריות על כתפיהם תעניק להם ביטחון נפשי ואת ההרגשה שאתם מספיק סומכים עליהם, גם כאשר מדובר על אריזת חפצים לשהייה ממושכת בחו"ל.
לא לרכוש את הדיל הראשון שמוצאים
אם יש משהו שהישראלים אוהבים הרי שזה "לא לצאת פראיירים". לכן, לפני שאתם קונים כרטיסי טיסה או מזמינים חדר במלון אל תלכו על ההצעה הראשונה שעולה לכם מול העיניים, גם אם היא נראית לכם זולה במיוחד, ובצעו סקר שוק מעמיק שמתייחס לכל הצרכים שלכם בטיול (לדוגמא, בלי טיסות בשעות קשות, או שעות מיותרות בקנוקשיין שילדים שונאים, או מלון שממוקם לא טוב ומזבזבז זמן טיול יקר). גם כאן ניתן להכניס את הילדים לעניין ולתת להם לחפש יחד אתכם את המבצעים המשתלמים והנכונים ביותר עבורכם.
תארו לכם את שמחתם הרבה של הילדים כאשר הם יידעו כמה כסף הם חסכו להוריהם עם מציאת דיל שווה במיוחד - ובטח אם תגידו להם שהכסף שחסכתם יופנה לקניות בשבילם...
מועדים וימים מיוחדים
תארו לעצמכם שאתם נוחתים בישראל בערב יום כיפור או בערב תשעה באב וכל המקומות סגורים? לא כיף, נכון? כמו בישראל, כך גם בחו"ל: לכל מדינה יש את ימי החג הדתיים או הלאומיים שלה (כמו למשל ימי ראשון שחלק מהמקומות סגורים בהם במדינות מסוימות) ולכן מומלץ לפני תכנון כל טיול ללמוד על המועדים והחגים הנהוגים במדינת היעד. בדרך זו תוכלו גם ללמוד על מנהגים ופולקלור מעניינים הקשורים בימים מיוחדים אלו.
איך עושים את זה? בדקו את רשימת החגים שבמדינת היעד אליה אתם נוסעים ובודקים האם הם נופלים על תאריכי הטיול שלכם (לחילופין אפשר להתאים את מועד הטיול למועדים ופסטיבלים ייחודיים).
הכי חשוב, להיות רגועים
במקרים רבים טיול בחו"ל מהווה משוואה בעלת נעלמים רבים. שהרי גם אם תכננתם הכל עד הפרט האחרון, הרי שלא באמת הייתם במקום לפני כן ואתם לא יודעים כיצד אתם והילדים תחוו את הטיול, והאם תיתקלו בו בקשיים.
לכן, תכננו את הטיול המשפחתי בצורה כמה שיותר רגועה וזכרו שבסוף, לא משנה מה ואיך - באתם ליהנות!
בשיתוף שיחור
פורסם לראשונה: 18:43, 24.05.22