אי אפשר להגיע לתאילנד בסוכות? תאילנד תגיע לישראל: אם נתקלתם בשבוע האחרון בסוכות בעיצוב תאילנדי, לא התבלבלתם, אלו אכן סוכות תאילנדיות שעשרות משפחות ישראליות קישטו במיוחד.
מדובר בקמפיין הסוכות התאילנדיות של לשכת התיירות של תאילנד בישראל. זו השנה השלישית שבה הלשכה מובילה את אוהבי תאילנד הישראלים להפוך מאות סוכות ביתיות לממלכה תאילנדית קטנה. המשימה היא לעצב את הסוכה עם נגיעות של אסתטיקה, אוכל מקומי, פינות מסאז׳ או נופים שמזכירים ומסמלים את תאילנד.
הידעתם? שם עיר הבירה העתיקה של תאילנד הוא סוכותאי
הלשכה מבינה עד כמה חשוב לשמר את אהדת הקהל הישראלי למדינה שבה הוא מטייל בהמוניו מדי שנה, ואם בשנים קודמות התחרות נעשתה כדי לעודד את היחסים בין המדינות, השנה - כאשר נמנע מהישראלים להגיע לנפוש בתאילנד - חיזוק הקשר ושימור הזיכרון ליעד המרוחק מכאן חשוב אף יותר.
שנית, היוזמה לייבא את התרבות התאילנדית לביקור אושפיזין מבוססת על שמה של עיר הבירה העתיקה של תאילנד – סוכותאי. "המיזוג של סוכות ותאילנד פשוט זעק לשמיים", אומר דב קלמן, נציג לשכת התיירות של תאילנד בישראל. "אלמנטים רבים בתרבות התאילנדית מתאימים כמו כפפה ליד לסוכה היהודית, כמו מגוון הפירות והקישוטים. זה ביטוי מוחשי לקשר ההדוק בין שני העמים".
בשנתיים שחלפו עוצבו מאות סוכות תאילנדיות ברחבי הארץ בסגנונות יצירתיים. בין הסוכות המיוחדות בלטו סוכה מתחת למים, סוכה במטע בננות, סוכה על סיפונה של סירה, סוכה בחוף הים ואפילו סוכה מיניאטורית. הסוכות זכו לתהודה ותמיכה רבה ברשתות החברתיות והמשפחות הזוכות זכו בחופשה חלומית בתאילנד.
הישראלים לא מפסיקים לחשוב על תאילנד גם בסגר
מנתוני לשכת התיירות של תאילנד בישראל עולה כי למעלה מ-41 אלף ישראלים בילו את חגי תשרי אשתקד בתאילנד, אחד מחמשת היעדים המועדפים לחופשה על התייר הישראלי. בשנת 2019 כולה ביקרו בתאילנד 197 אלף ישראלים, שזה למעשה אחד מכל 46 ישראלים.
גם כשאי אפשר להגיע למדינה נראה שהתיירים הישראלים לא שוכחים את תאילנד. בסקר דעת קהל שביצעה הלשכה בקיץ האחרון השיבו 65% מכלל הנשאלים בחיוב לשאלה אם בכוונתם לנסוע לתאילנד לאחר הסרת הסגר. כאשר נשאלו איך השפיעה תקופת הקורונה על יחסם לתאילנד כיעד חופש אולטימטיבי ענו מחצית מהישראלים שתשוקתם לנסוע לתאילנד רק גברה.
למעשה, למרות ש-20% מכלכלת תאילנד מקורה בתעשיית האירוח והתיירות, הרי שהמדינה סגרה את עצמה לחלוטין לרוב הנכנסים אליה מחו"ל מאז חודש מרץ השנה.
התוצאה הייתה קריסה של תעשיית התיירות שאירחה בשנת 2019 כ-40 מיליון תיירים, אך גם הצלחה בהתמודדות עם נגיף הקורונה. מבין 68 מיליון התושבים בתאילנד התגלו 3,590 מקרים של חולי קורונה מאומתים ו-59 מקרי מוות מקורונה, נכון לתאריך 5.10.20 (יום שני השבוע) על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי.
"תאילנד היא לא רק מדינה לבקר בה, היא עולם תרבותי וערכי עשיר. אנחנו מנסים להבין מה עומד מאחורי החיוך התאילנדי המפורסם. האסתטיקה והיופי חשובים מאד לתאילנדים, הם משקיעים זמן רב בפרטים הקטנים ביותר בבתי המלון שלהם, במסעדות ובאירועים אותם הם חוגגים", אומר קלמן.
אז מה צריך לעשות כדי להשתתף בתחרות?
קודם כל חשוב להדגיש כי התחרות עדיין בעיצומה ופתוחה למשתתפים חדשים. התחרות תימשך עד מוצאי החג השני של סוכות. כך שאם אתם גם בקטע - מוזמנים להמשיך ולשלוח תמונות של סוכות שעיצבתם בסגנון תאילנדי. בוני הסוכות מתבקשים להעלות תמונה או סרטון של הסוכה התאילנדית שלהם כתגובה לפוסט בעמוד הפייסבוק של מועדון ידידי תאילנד בישראל. עם סיום החג, יבחר צוות השופטים, שבראשו עומדת שגרירת תאילנד בישראל, את הסוכות הזוכות.
"יצירתיות היא המפתח לזכייה בתחרות הזו", מוסרים המארגנים. הסוכה היצירתית ביותר תזכה את המשפחה המקימה בחופשה מפנקת של עשרה לילות ברשת המלונות המפנקת Anantara בתאילנד וכל טיסות הפנים, מתנת Bangkok Airways. הסוכה המנצחת תזכה את בעליה בטיול משפחתי לתאילנד, והסוכה במקום השני תזכה את בעליה בטיול זוגי לתאילנד.