יומיים אחרי הטיסה המסחרית הראשונה של חברת תעופה ישראלית לאיחוד האמירויות, הבוקר (ה') המריאו כמעט במקביל מטוסי כל שלוש החברות מישראל: אל על ארקיע וישראייר, לדובאי ישירות מנמל התעופה בן גוריון בנתיב טיסה שחלף מעל שמי סעודיה.
מעל 40 אלף ישראלים רכשו כרטיסים
עבור ישראייר, מדובר ביום הטיסות הסדירות השני, עבור ארקיע זהו יום הטיסות הראשון ועבור אל על, מדובר בטיסת שכר (צ'רטר) שהוזמנה עבור חברת טיולים מאורגנים. בחודש הקרוב, עתידות החברות הישראליות להפעיל מעל 50 טיסות מידי שבוע לדובאי, חלקן טיסות סדירות וחלקן טיסות שכר ובהן כבר מעל 40 אלף ישראלים שרכשו כרטיסים.
במקביל פועלת בקו החל משבוע שעבר חברת התעופה פליי דובאי שמוציאה מידי יום שלוש טיסות משלה. כך שמדובר בקו עם הביקוש הגדול ביותר עבור תיירים מישראל - למרות מגבלות הקורונה, שכן בשלב זה דובאי מוגדרת כמדינה "ירוקה". בימים האחרונים, זיהו במשרד הבריאות עלייה בשיעור התחלואה בדובאי, אולם בשלב זה אין כוונה להכלילה ברשימת המדינות ה"אדומות" שהשיבה מהן מחייבת בבידוד.
טיסת הבכורה של ארקיע לדובאי IZ603 יצאה מלאה כשבמטוס 214 נוסעים. "27 שנות קריירה בחברת ארקיע, זהו אחד הימים המרגשים בחיי החברה ובחיי", אמר קברניט ארקיע אורן תבור. "האירוע של פתיחת נתיבים למזרח משנה את פני התעופה בישראל. אני גאה לעמוד כטייס הראשי בטיסה הראשונה לדובאי. זה יום מלא באופטימיות לאפשרויות הנפתחות בפנינו בטיסות מזרחה. אני ביחד עם כל עובדי החברה גאים להוביל את מדינת ישראל לכיוון של שלום ושגשוג עם שכנינו".
יו"ר החברה, גדי טפר, אמר: "אני נרגש לבצע הבוקר חלום לבצע טיסה היסטורית לאיחוד לאמירויות. אני מודה לממשלת סעודיה המאפשרת מעבר מעל שטחה בתקווה לעתיד מבטיח".
גם טיסת אל על הראשונה לדובאי LY3977, שהוזמנה כטיסת צ'רטר עבור חברת טיולים ישראלית, היתה מלאה ובמטוס הבואינג 737 טסו 167 נוסעים. גם ישראייר, שהחלה את יום טיסותיה הסדירות יצאה עם מטוס די מלא באיירבוס A320 שלה ובו 170 נוסעים.
אל על מיישרת קו בעניין אשרות הכניסה
היום הודיעה אל על כי מעתה תדאג החברה לאישורי הכניסה של נוסעיה לאיחוד האמירויות כפי שעושות ישראייר וארקיע אחרי שלקוחות זעמו על כך שלמרות שרכשו כרטיסי טיסה נציגי החברה מסרו להם שעליהם לדאוג לוויזות בעצמם.
בהודעת החברה נכתב כי "החברה תסייע ללקוחותיה בהסדרת אישורי כניסה לאיחוד האמירויות החל ממועד תחילת הטיסות ועד לכניסתו לתוקף של ההסכם ההדדי לביטול הצורך באשרת כניסה בין מדינת ישראל ואיחוד האמירויות. לקוחות אשר רכשו כרטיס טיסה לאיחוד האמירויות, יקבלו פנייה מאל על או לחילופין יתעדכנו אצל סוכן הנסיעות ממנו רכשו את כרטיס הטיסה באשר לאופן מילוי פרטיהם. אל על תגיש הבקשה לאישורי כניסה ללקוחותיה בהתאם להנחיות אך לא תהיה אחראית במידה והרשויות באיחוד האמירויות יסרבו לבקשה לאישור כניסה ללקוח", כך נכתב בהודעת החברה היום.