סטודיו לעיצוב בשם "פרייסטמאנגוד" (Priestmangoode) יצר שיטה שעשויה להרגיע נוסעים שעולים למטוס ודואגים אם המושב שלהם חוטא לפני בואם.
אם בעבר הרעיון הזה היה נתפס כקונספט מעניין אך כזה הפונה עבור פלח שוק מסוים - שחרד מחיידקים ודואג להיגיינה סביבו, הרי שבימינו הוא נראה כבר כדבר חיוני ביותר לעולם התעופה, ובכלל.
החזון של הסטודיו הבריטי מבוסס בעצם על פסיכולוגיה ויזואלית - לבטוח במה שהעין רואה. כלומר הדרך שבה נוסעים יידעו אם המושב שעליו הם אמורים לשבת בטיסה עבר חיטוי - היא דרך צבעו בלבד.
הרעיון המדובר נקרא "שמיים נקיים" (Pure Skies) והוא יעבוד בצורה כזאת, שבמושב המטוס יותקן מין דיו פנימי שיגיב לחומרי החיטוי וכך יהפוך את המושב מצבע אחד לצבע אחר לאחר שיחטאו אותו.
לפי הקונספט הזה, מציעים בסטודיו מלונדון שינוי נוסף, שכבר מדובר כיום בחברות התעופה, לפיו מושבי מחלקת התיירים יהיו ללא מערכות בידור ושולחן מתקפל, מאחר שידוע כי אלו מספקים מושבות חיידקים בפני עצמם.
מודל שמתחילים כאמור לדון בו כיום, כשחלק גדול מחברות התעופה שפעילות בחודשים האחרונים כבר הפסיקו להגיש גם כך מזון ושתייה לנוסעים.
בנוסף, מתכנני המוצר מציעים כי במטוס תהיה חלוקה לשניים: אזור שיהיה בעצם מחלקת העסקים וייקרא "חדרי השמיים הנקיים", בהם המושבים יהיו במין תאים מבודדים הנסגרים על ידי וילונות בד, ויתר הקבינה שהיא בעצם מחלקת התיירים, תיקרא "אזור השמיים הנקיים". שם לא כל המושבים יהיו בשורה אחת ישרה, על מנת למקסם ריחוק בין הנוסעים - עד כמה שניתן, באזורים הצפופים יותר של מחלקות התיירים.
הסטודיו אף מציע כי מבנה המטוס יהיה כך שב"אזורי השמיים הנקיים", כלומר במחלקת התייריים - יהיה מסך בכל שורה שנייה שיצור מין הפרדה בין כל שתי שורות וללא מסכים אישיים בכל מושב. כך גם מוצע למעשה לחברות התעופה להרוויח קצת יותר, כי בהיעדר מסכי בידור בטיסה תוכל החברה להציע לנוסעיה השכרת מסכים ניידים, דרכם יוכלו הנוסעים לצפות בתכני בידור, או שיוכלו לצפות בתכנים באמצעות מכשיריהם הפרטיים, אשר יהיו מסונכרנים עם מערכת הבידור של אותה טיסה, מרגע העלייה למטוס.
"לקחנו את עניין ההיגיינה לרמה חדשה לגמרי, על ידי מינוף החידושים האחרונים בחברה ועל ידי חשיבה מוחלטת של בניית כיסוי המושב", אומרת מריה קפל-בנטקובסקה, ראשת מחלקת צבע, חומר וגימור בסטודיו "פרייסטמאנגוד".