"אחרי כמעט 40 שנה שהמקום פתוח לקהל ולאחר שהגיעו לכאן מיליוני מבקרים מהעולם, אנחנו עושים פרויקט ענק של שימור. גם של החומות העתיקות והחללים אבל לא רק", מספרת אילת ליבר, מנכ"לית מוזיאון מגדל דוד בריאיון לאולפן ynet ומוסיפה כי "בדרך - מוזיאון חדש לגמרי לסיפור של ירושלים".
לדברי ליבר, שטח המוזיאון יוכפל, "זו עיר עתיקה, אין פה בינוי בכלל אלא רק חפירות שמאפשרות חללים חדשים ומלהיבים מאוד, מנהרות עתיקות, אולמות עתיקים ויפים ששומרו וישמשו לעוד חללים - לפעילות של תרבות ותערוכות.
"בתקווה שכשנסיים את זה כל זה, בעוד קצת יותר משנה, גם העולם יחזור לעצמו, התיירות תחזור לירושלים ובהמוניה ישובו המבקרים למגדל. יחכה להם מוזיאון שמור היטב ומשופץ וגם תערוכות חדשות".
עוד הוסיפה ליבר כי "צריך גם לספר שזה האתר הארכיאולוגי הראשון בישראל שהונגש באמצעות מעליות שקופות, שיאפשרו מעבר נוח יותר בין המפלסים של המבנה, אחד מהמרשימים בארץ ובעולם - הסמל של ירושלים, שנמצא בכניסה לעיר העתיקה ממש ליד שער יפו.
"זה מתאפשר תודות לתרומה מאוד גדולה של קרן קלור ישראל ובשותפות של עיריית ירושלים, משרד התיירות, משרד ירושלים ומורשת. כולם הבינו את גודל השעה והרגע הזה והתגייסו כדי לאפשר לנו עבודה מואצת ואינטנסיביות כדי לנצל את הזמן הזה".
על השאלה מה מצב המוזיאון בימי הקורונה, עונה ליבר כי "מצבנו דומה למצב עולם התרבות – רוב העובדים שלנו בבית בחל"ת לצערנו. פתחנו מיד לאחר הסגר עם תערוכה חדשה על משפחת בנאי, תערוכה מוזיקלית, ועכשיו אנו פותחים אותה שוב. אנחנו מקווים שיימצא פתרון לעולם התרבות, למוזיאונים. צריכים להיות יצירתיים, לשבת ולחשוב איך מחזירים הכל כי המצב בלתי נסבל".