מזג האוויר בסוף השבוע האחרון לא השאיר הרבה ברירות אלא לצאת ולטייל. ואכן ניכר היה שעם ישראל ביקר במהלך השבת באתרים, בגנים הלאומיים ובשמורות הטבע באוויר הפתוח. כ-130 אלף מטיילים ליתר דיוק.
עם זאת, התמונות שמוצגות כאן בכתבה מראות תמונת מצב עגומה והרבה פחות משמחת מהעובדה שישנם הרבה מטיילים ברחבי הארץ. "אנחנו מדברים על זבל שנשאר על השולחנות, כמות שהוא, פשוט קמו והלכו", כך תיאר זאת ניתאי זכריה, יערן קק"ל בריאיון לאולפן ynet.
זכריה סיפר כיצד החל את היום אתמול (ש') במטרה לרכוב על אופניו יחד עם עובד קק"ל כדי לפתוח את הבוקר באווירה טובה בשטח. "היינו צריכים לעבור, לכבות מדורות ולאסוף אשפה. לצערי, בלילה חוגגים הגיעו ליער, בגדול, ביערות קק"ל הפעילות בלילה אסורה אז הגיעו שלא כחוק. עכשיו, ניחא הגיעו, גם השאירו את הכול כמו שזה, בלא מעט חניונים".
כל התמונות בכתבה, צולמו במרחב של בן שמן ופארק קנדה, בתקופות שונות. "מדהים שאנשים שמבלים ויודעים שהם יחזרו לאותו מקום, מתנהגים ככה. לדוגמה, הפח שרואים בסרטון - ממוקם ארבעה מטרים מהשולחן, וגם השאירו את המדורה דולקת".
זכריה עוד הדגיש את נושא המדורות, שמעבר לזבל והזיהום שנשאר מדובר גם בעניין מסוכן ומשתי סיבות: "מהסיבה הברורה של התפשטות האש וזה ברור לכולם. הסיבה שלפעמים קצת פחות מודעים אליה זה שורשי העצים. כאשר מדליקים מדורה מתחת לעץ, בעצם מחממים את בית השורשים שלו. השורשים נראים כמו מניפה וכך קוטעים לו חלק ממערכת השורשים. העץ באותו אזור כבר לא יוכל לקחת את המים, זה כמו לחמם צינור ולהתיך אותו.
"מדורה פה, מדורה שם, ולאט-לאט, גם ככה עצים סובלים בקיץ, זה פשוט הורג אותם, זה הורג את השורשים. זה קורה בחניונים שלנו וזה פשוט חבל" הסביר זכריה וקרא לציבור:
"לא להשאיר שקיות בצידי הדרכים, אנחנו נתקלים בזה המון. מי שאסף שקית, אנא לכיוון הפח. להשאיר אותה קשורה בצד הדרך רק מגרה את החיות לבוא ולפתוח ובסוף אנחנו מגלים פלסטיקים בתוך הצואה של בעלי החיים, אז בבקשה, עשיתם חצי דרך, תעשו את החצי השני ותנו לנו יער נקי מפסולת".