"הלב הפועם של רומא הוא לא השיש בסנאט הרומי, אלא החול של הקולוסיאום", כך אמרה דמותו של הפוליטיקאי הרומי טיבריוס סמפרוניוס גרקכוס בסרט "גלדיאטור" זוכה האוסקר בשנת 2000. אם הקולוסיאום הוא הלב הפועם של רומא, אז המעברים התת-קרקעיים שבו, הכלובים שבהם כלאו אסירים, בעלי חיים וגלדיאטורים שחיכו לצאת אל הזירה שמעליהם ולהילחם על חייהם – הם הלב הפועם של הקולוסיאום. בסוף השבוע, לאחר עבודות שיפוץ ממושכות, נפתח האזור הזה לראשונה גם לציבור הרחב.
האמפיתיאטרון בן כמעט 2000 השנים, הגדול ביותר באימפריה הרומית, הוא אטרקציית התיירות הפופולרית ביותר במדינה, ב-2019 – בימים שלפני מגפת הקורונה – ביקרו בו 7.6 מיליון תיירים.
יותר מ-80 ארכיאולוגים, אדריכלים ומהנדסים עבדו במשך שנתיים על פרויקט ההיפוגאום (מבנה תת-קרקעי) שגודלו 15 אלף מטרים רבועים. המבקרים שמגיעים כעת אל הסמל של רומא מוזמנים לצעוד בשביל חדש שאורכו 160 מטרים ולנסות לדמיין כיצד הרגישו הגלדיאטורים לפני הקרבות האכזריים.
חברת האופנה האיטלקית טודס (Tod's) תרמה 30 מיליון דולר למימון הפרויקט, זאת לאחר שלפני כמה שנים ממשלת איטליה קראה לחברות פרטיות לסייע בפרויקטים של שחזור מבנים עתיקים בשל המצב הכספי הקשה של המדינה.
דייגו דלה ואלה, מייסד חברת האופנה, הסביר את התרומה בכך ש"מדובר בחלק חשוב מאיטליה, אלה מונומנטים שמוכרים היטב בכל העולם. תיירות היא לא רק בידור אלא עסק חשוב באיטליה, ואם מטפלים בה היטב אין לה שום מתחרה בעולם".
פרויקט השיפוץ יימשך גם בשלוש השנים הקרובות ויכלול חידש של הגלריות, החלפת מערכת התאורה ובניית מרכז מבקרים חדש.
כמו כן, ממשלת איטליה מתכננת לבנות מחדש את רצפת הקולוסיאום ולשחזר את הרצפה המקורית שהוסרה לפני כ-1,000 שנים. הפרויקט צפוי להיות מושלם עד שנת 2023. הרצפה החדשה תכלול גם דלתות ומעליות נסתרות ויהיה בה מנגנון שיאפשר לסגור אותה במהירות כדי להגן על החלל התת קרקעי מהגשם.
הדמיה של פרויקט החלפת רצפת הזירה בקולוסיאום: