המסעדות, המסחר והאטרקציות התיירותיות באוויר הפתוח באילת ובים המלח נפתחו הבוקר (יום ה') לאחר שנסגרו בתחילת הסגר השני בסוף חודש ספטמבר. "אני מאמין שלקראת סוף השבוע נראה מלא ישראלים גודשים את אילת", אמר מדריך הצלילה רועי ברוך בריאיון לאולפן ynet. "זכינו לים יפה באילת, מלא דגים ואלמוגים, אנשים מכל העולם רוצים להגיע לפה ולצלול".
הקניונים באילת עדיין סגורים, אך אטרקציות ימיות, כגון צלילה, קייט סרפינג, שיט וריף הדולפינים חזרו הבוקר לפעילות, כמו גם חי בר יטבתה ומתקני השעשועים שמוצבים בטיילת. המסעדות ובתי הקפה חזרו לפעול עם מקומות ישיבה בחוץ בלבד, תחת מגבלה של 50 לקוחות ועם רווח של 2.5 מטרים בין שולחן לשולחן. עוד נפתחו הבוקר: מתחמי הקניות הפתוחים באזור התעשייה בכניסה לעיר הנופש הדרומית.
בחוף ציון, הסמוך לקניון מול הים, התרגשו לחזור לעבודה אחרי היעדרות ארוכה. מנהלת החוף, נופר אוטמזגין, הכינה טבלת שהעידה על השנה העגומה שעברה על המקום. עד כה בשנת 2020 הבר היה פתוח 73 ימים באופן רגיל, 147 ימים תחת מגבלות ו-103 ימים סגור לחלוטין. "אנחנו מברכים על השינוי החיובי וכיף לחזור לעבודה", אמרה אוטמזגין, "אבל צריך להניע את הדברים וזה לא קורה ביום אחד. כל פעם אנחנו מרימים את הראש ועד שזה קורה, חוזרים לנקודת האפס. העיקר שיתנו לנו לעבוד, אנחנו לא רוצים שום דבר אחר".
"אנחנו מחכים, התגעגענו", אמר מדריך הצלילה ברוך. "אנחנו בדרך להיות עמוסים, יש כל היום טלפונים, סוגרים דברים לסוף השבוע ולשבוע הבא". ברוך הוסיף וסיפר: "עברו עלינו חודשים קשים של סגר, 80 אחוזים מתושבי אילת היו מובטלים, זו עיר שמבוססת על תיירות. אנחנו מקווים שהישראלים יחזרו לאילת, אני מאמין שהם גם רעבים לנופש, לבוא לטייל וליהנות".
מסר לתיירים שבדרך?
"אנחנו מחכים לכם עם החיוך הכי גדול שיכול להיות, רוצים לקחת אתכם ולעשות כיף. בסופו של דבר אנחנו כולנו מאותה מדינה, רוצים לעזור ולדאוג אחד לשני".
מה עובר על הנופשים בדרך לאילת?
הבוקר שוחחנו גם עם שרון אורן אברהמי שהייתה בדרך לנופש עם משפחתה באילת. "אנחנו מאוד מתרגשים לרדת לאילת, חיכינו בקוצר רוח וזו חופשה שתואמה מזמן", סיפרה בשיחה מהדרך שערכה עם אולפן ynet. "לפני הכניסה לעיר נצטרך להציג בדיקת קורונה שלילית עד 72 שעות אחורה. אנחנו מטיילים בהרים ובנחלים ומתכוונים לצאת ולהיכנס לעיר. אתמול התקבלה הנחיה שברגע שנכנסת לעיר ואתה מציג בדיקת קורונה שלילית, אז אפשר להירשם עם הרכב במחסום ואז לצאת ולהיכנס ללא הגבלה במשך כל זמן החופשה".
הבוקר בשעה 7:00 צוותי הרפואה של בית החולים שיבא פתחו ביטבתה את מערך הבדיקות המיידיות באמצעות מכשירי סופיה הניידים בכניסה לאיי התיירות הירוקים. בעיריית אילת מדגישים כי בשלב זה מערך הדיגום המהיר מיועד רק לתושבי אילת היוצאים מהעיר וחוזרים אליה, תושבי הערבה וכל מי שמגיע לאילת במסגרת עבודה. מי שמגיע לאילת במסגרת נופש, נדרש להצטייד בבדיקה PCR שבוצעה עד 72 שעות לפני מועד ההגעה לעיר.
תחנות בידוק נוספות ייפתחו באופן מדורג בימים הקרובים בקיבוץ נאות סמדר (שיזפון), בנמל התעופה הבינלאומי על שם אילן ואסף רמון באילת ובים המלח באזור המלונות.
הטכנולוגיה הניידת של סופיה, שאושרה על ידי ה-FDA ומשרד הבריאות, מאפשרת קבלת תשובה תוך 15 דקות. תחנת הדיגום ביטבתה כוללת חמישה מכשירי סופיה ניידים, כל מכשיר יכול לבצע כ-40 בדיקות לשעה.