קוראים לי אילן שתיוי ואני מנהל מכירות ופרויקטים בחברת מחשבים ותקשורת. אני לא צלם מקצועי ולא למדתי צילום, אבל מאז ומתמיד אהבתי את הטבע ואהבתי לצלם, עם השנים השילוב בין הצילום לטבע הפך לתחביב מהנה. את כל התמונות שמופיעות בכתבה צילמתי עם מכשיר הסלולר שלי, ויש לי כמה טיפים לחלוק איתכם.
נתחיל מהדבר החשוב ביותר לדעתי. ראיתם נוף יפה, שקיעה מדהימה, קשת בשמיים, ברווזים באגם - דמיינו לכם את התמונה בראש, אבל בזווית שתחמיא לתמונה, שתתפוס עוד כמה פרטים בתמונה, אולי עץ יפה, אולי צריך קצת להתכופף כדי לתפוס עוד שמיים, אולי להתקרב יותר. כשתראו את מה שאתם מצלמים במסך הטלפון, אתם תדעו לבד אם זאת הזווית הנכונה לצילום התמונה.
צולם עם Samsung Galaxy S8 Plus. אגם הצלילים בראש העין – תמונה שצולמה בחורף בעננות כבדה לקראת השקיעה. שימו לב להשתקפות של אור השמש על מי האגם, בול העץ כפריט שמוסיף עניין לתמונה, ולחדי העין - ברווז על גג הבקתה שבאגם.
נסו לשמור על יציבות לפני הלחיצה ואל תשתמשו בזום הדיגיטלי, הוא פוגע באיכות, פשוט נסו להתקרב יותר.
צולם עם Samsung Galaxy S8 Plus. נחל רבה בטיילת ראש העין. צילמתי את התמונה בחורף, אחרי הגשמים, האוויר היה נקי יותר והראות מעולה. ניתן לראות את ההשתקפות של העצים במי הנחל שאינו זורם ולכן המים עומדים ומשמשים כמראה.
אני מאד אוהב לצלם בחורף, האוויר נקי יותר, העננים מוסיפים מימד נוסף והתאורה מתאימה בכל זווית כמעט. כשיש שמש, תשתדלו לצלם כשהשמש מאחוריכם או בצדכם ולא ממולכם. בלילה צריך לשחק קצת עם התאורה בטלפון לפני הצילום, להאיר או להחשיך קצת לפי הצורך, אבל לא להשתמש בפלאש.
גשר יהודה הלוי שחוצה את נחל רבה בראש העין. גם כאן יש שילוב של מים עומדים ביום חורפי עם ראות טובה, דבר שיצא השתקפות של הגשר במים עם תאורה צהובה-כתומה של הגשר. גם האדם שהולך על הגשר מוסיף עניין לתמונה.
הגבעות המזרחיות של ראש העין לאחר שבוע גשום, התמונה צולמה מול השמש, תיקון התאורה במכשיר מנצל את השמש להשתקפות על מי הגשמים כשברקע הגבעות עם שמיים כחולים.
כשאתם רוצים לצלם פרח או פרפר, תתקרבו אל האובייקט עם הסלולרי, חפשו את הזווית הנכונה שבה הפרח מואר היטב (לא מול השמש), עם רקע של שמיים, או עננים או צמחייה, מה שהכי נראה לכם, וצלמו כמה שיותר מכמה זוויות, בסוף תמצאו את התמונה היפה ביותר.
כשאתם רוצים לצלם שקיעה או זריחה, מומלץ להמתין שהשמש תהיה בנקודה הנמוכה ביותר. בשקיעה חפשו מקום עם אופק, כמו חוף הים לדוגמה. אם יש עננים בשמיים הם רק יוסיפו עניין לתמונה, חפשו עוד כמה פריטים שייכנסו לפריים, שחקו עם התאורה במסך הסלולר, תורידו קצת תאורה כדי להחשיך מעט את הרקע ולשים את קרני השמש כדבר המרכזי בתמונה.
צולם עם Samsung Galaxy S8 Plus. שקיעה בטיילת תל אביב. עננים כיסו את השמיים, השמש עברה אותם וירדה לקו המים, בשל הזווית שבה קרני השמש מאירות את האנשים שברקע, הם הוחשכו והפכו לדמויות מוצלות שמוסיפות עניין.
ברוב המכשירים לחיצה ארוכה על לחצן הצילום תצלם לנו המון תמונות ברצף, כשאתם רוצים לצלם משהו בתנועה, לדוגמה: ציפור שעפה בקרבתכם, מישהו שקופץ לבריכה, את הכלב שקפץ אל הכדור וכו'. כשתעיינו בעשרות תמונות שצילמתם, תמצאו את האחת שרציתם.
צולם עם Samsung Galaxy S8 Plus. יאורית מצרית (ברווז) ברגע של ריחוף מעל אגם הצלילים בראש העין. היא עמדה על מעקה באגם, כיוונתי את המצלמה וברגע שהמריאה לחצתי ברצף על הכפתור. אחת מהתמונות תפסה אותה ברגע מדהים.
אין כמו היופי הטבעי, אך לפעמים צריך "לאפר" קצת את התמונה. אם היא יצאה חשוכה מעט, אז ניתן להוסיף בהירות, אולי לחדד קצת, או להקטין ולחתוך כי נכנס בקצה הפריים משהו מיותר. כשמצלמים בסלולרי האיכות של התמונה מצריכה שיפור לפעמים, אך לא תמיד, יש תמונות שלא נוגעים בהן ויש תמונות שמצריכות עיבוד, אתם תחליטו. אני משתמש באפליקציה מעולה שנקראת snapseed, אבל אתם יכולים להשתמש עם מה שאתם רוצים, רק הימנעו מפילטרים מובנים שגורמים לתמונה להיראות מוגזמת. עשו זאת בעצמכם באופן ידני ובעדינות. בהצלחה.
מרגישים שהגיע הזמן לחשוף את גלריית התמונות שצילמתם לאורך השנים? מוזמנים לשלוח לנו הודעה בעמוד הפייסבוק של ערוץ החופש - ואולי גם הגלריה שלכם תפורסם בערוץ החופש ynet.