ביום שישי בשעה 14:00 הסגר השני של חגי תשרי ייכנס לתוקף, ועל פי החלטת הממשלה גם בתי המלון והצימרים יסגרו את שעריהם. אולם, מבדיקת ynet מתברר כי לא כל בעלי הצימרים מתכוונים לציית להוראות ולא מעט משפחות שהזמינו חופשה לחג קיבלו מסר שהן מוזמנות להגיע על אף הסגר.
אורלי, מנהלת חשבונות בת 37 מאשדוד, הזמינה עם כל משפחתה המורחבת חופשה בצימר בגליל. "היינו בטוחים שהחופשה הלכה לעזאזל, סיפרה בשיחה עם ynet, "אבל הטלפון שקיבלתי מבעל הצימר הפתיע אותי. הוא שאל אותי אם אנחנו מגיעים, ולרגע הייתי מבולבלת ואמרתי שיש סגר. והתשובה שקיבלתי הייתה משמחת: 'זה צימר, אתם יכולים להגיע'".
"בעצם למה לא? במקום להיות בבית שלנו מתארחים בשכירות בבית אחר בצפון שבו כל המשפחה שלנו יכלה להיות ביחד, ולסעוד יחד את סעודת החג. הבעיה היחידה שמדאיגה את אימא שלי זה מה יהיה בדרך חזרה הביתה, מה יקרה עם יעצור אותנו שוטר? התייעצתי עם האחים שלי והחלטנו שאנחנו נוסעים ויהיה מה שיהיה. מקסימום נאריך את השהות".
אורלי ומשפחתה הם לא היחידים שיחגגו בצימר את ראש השנה. גם משפחתה של מעין, צעירה בת 26 מאזור תל אביב, תבלה את סוף השבוע של החג בצימר באזור ראש פינה. "החלטנו שאם אין בעיה מצד בעלת הצימר, אז ניסע ביום שישי בבוקר לפני כניסת הסגר ונתפלל שבחזור, במוצאי החג, לא יהיו לנו שוטרים על הראש בדרך חזרה. הכי הרבה לקחתי בחשבון שנשלם קנס אם ניתפס".
מעין הוסיפה ואמרה: "אני לא מבינה מה העניין, צימר זה בילוי בחיק הטבע, בית לבד בלי עוד משפחות שאנחנו לא מכירים.יש תנאים נוחים לכולם, שלושה חדרי שירותים ומקלחת, מטבח, מנגל בגינה. מה עוד צריך, רק שיעזבו אותנו בשקט בדרכים אל הצימר ובחזרה. כך גם בעלי הצימר לא יחטפו זבנג של ביטול עסקה ועוד הפסדים שהם גוררים עוד מהסגר הראשון. היו צריכים להפריד את הצימרים מבתי המלון, זה לא אותו דבר".
כמובן שלא כל הלקוחות מוכנים להפר את החוק. אורן אלפרוביץ, הבעלים של "אנדר קונטרול" סטודיו לאימוני כושר בראשון לציון, סיפר כי הסגר גרם לו ולמשפחתו לבטל את התוכניות. "אנחנו לא לוקחים סיכון", סיפר בשיחה עם ynet. "אנחנו לא מתרחקים מעבר ל-500 מטרים מהבית, אבל אני יודע שיש לא מעט משפחות שלא מבטלות את התוכניות ויבלו את הסגר בצימר. אנחנו ויתרנו".
רחלי גולדשטיין, הבעלים של צימרים "הכי נוף שיש" במושב רמות שברמת הגולן, לא מתכוונת למרוד, אך יש לה ביקורת רבה על התנהלות מקבלי ההחלטות. "אין סיבה לסגור", אמרה. "עשינו את כל ההתאמות שהורו לנו לעשות, יש מרחבים גדולים בין צימר לצימר ויש חצרות גדולות. לא ברור מדוע לא החריגו את הצימרים. אני שומרת חוק, אז אין לי ברירה אלא לא לקבל את האורחים המאוכזבים שנשארים בבית".
גולדשטיין הוסיפה וסיפרה: "האורחים אומרים לנו שוב ושוב: תאפשרו לנו להגיע, אין לנו בעיה, גם אם ניתפס ונשלם קנס על זה שיצאנו מהעיר שלנו. אנשים כל כך זקוקים לחופשה ולנקות את הראש והסגר הזה פשוט עצר שוב הכול בבת אחת".
בתוך כך, איגוד התיירות הכפרית שמייצג את כל בעלי הצימרים ומתחמי החופש באזור הצפון מתכוון לעתור היום לבג"ץ נגד ההחלטה על הסגירה.
עו"ד מאור אוחיון אמר בשיחה עם ynet: "עברנו כבר סגר אחד ומאז שפתחנו הגיעו מאות אלפי נופשים לטייל וללון בצימרים באזור הצפון, תוך שמירה מלאה והקפדה על הנחיות 'התו הסגול' שכוללות ניקיון, עטיית מסכות, והרתחת מגבות וכלי מיטה. מה גם שהצימרים מפוזרים באוויר הפתוח ומבודדים זה מזה, לא ברור מדוע סוגרים אותנו. אפשרו לפתוח את שוק מחנה יהודה בירושלים, שם אנשים עומדים בתור, בעוד שאצלנו בצימרים אנשים מגיעים ונשארים באותו מתחם. זה לא מובן איך מתקבלות החלטות.
"זה הרבה יותר טוב מאשר מדגרות של בנייני דירות באזור המרכז, שם בכל רגע מצטרפת עוד עיר לרשימת הערים האדומות. צריך לזכור שאי אפשר לכלול אותנו תחת הגדרה גורפת שכוללת את בתי המלון, האיפיון והקונספט שלנו מלכתחילה שונה מיסודו".
אבי כנען, הבעלים של מלון בוטיק כנען וילאג' בחד נס שברמת הגולן, סיפר בשיחה עם ynet על ההפסדים הכבדים. "עד יום שישי הכול מלא", אמר. "אבל משישי נאלצנו לבטל את כל ההזמנות - 100 אחוזי תפוסה. מחזור של 150 אלף שקלים שאין לדעת אם בכלל יגיע פיצוי".
העסק של כנען מוגדר מלון, אך הוא כולל חמש יחידות אירוח ומתפקד למעשה כמו מתחם צימרים. "זה פשוט אסון לענף שלנו", אמר. "אני יודע שיש צימרים שממשיכים לפתוח, אבל זה מצב לא הוגן. תחושה שמעוררת אצלי אנדרלמוסיה, או שיש סגר על כל הענף באשר הוא או שמרשים לכולנו לפתוח. לא יכול להיות שצימר אחד מארח והשני סוגר ומקפיד על ההנחיות".