בכל שנה ביום שבת השלישי של חודש פברואר נערך במקדש סאידאיג'י קנונין, שליד העיר אוקאיאמה שבדרום יפן, פסטיבל "הדקה מצורי", שמכונה בפי רבים "פסטיבל העירום". מדובר באירוע נרחב שבשנה שעברה, לדוגמה, כלל כעשרת אלפים משתתפים. אז מה עושים בתקופת קורונה? חוגגים אך בצמצום ובאיפוק.
רשת CNN דיווחה כי ביום שישי התקיימה גרסה שונה, וסגורה לקהל הרחב, של הפסטיבל בנוכחות של כ-100 גברים ששמרו, כך על פי מארגני האירוע, על ריחוק חברתי.
הפסטיבל מתקיים כבר יותר מ-500 שנה, ובכל שנה לובשים הגברים המשתתפים רק כיסוי בד לבן לאזור החלציים וזוג גרביים המכסים את רגליים. בשיא האירוע, בשעת ערב, כבים האורות ואיש דת זורק מחלון במקדש שני מקלות מזל באורך 20 סנטימטר.
בתוך הצפיפות והחשכה הגברים נאבקים ודוחפים זה את זה בניסיון לתפוס את המקלות, ומי שמצליח לשים את ידו על אחד מהם זוכה בתואר "האדם עם הכי הרבה מזל לשנה זו". מלבד המקלות זורק איש הדת גם 100 צרורות של ענפים, וגם עליהם נאבקים הגברים, אם כי לאלה מיוחסת משמעות פחותה. הקרב על המקלות והענפים נמשך כחצי שעה.
השנה, במקום להיאבק על המקלות, הגברים התכנסו במקדש והתפללו לפוריות, סיום המגפה ושלום עולמי. כשנשאלו מדוע לא ביטלו את הפסטיבל בשל הנסיבות, השיבו המארגנים כי מדובר במסורת בת יותר מ-500 שנים. "בדיון עם איש הדת הבכיר וחברי המועצה הגענו למסקנה שאנחנו צריכים להתפלל עכשיו כדי לעבור את החורף הקשה והקר ולהגיע לאביב החמים", אמר יו"ר הפסטיבל מינורו אומורי. "במילים אחרות, אנחנו מתפללים למזל טוב לאחר רצף של דברים רעים".
בשבועות האחרונים חלה ירידה במספר החולים המאומתים ביפן. בסך הכל נרשמו במדינה יותר מ-424 אלף מקרים של חולים מאומתים ויותר מ-7,000 בני אדם מתו מהמחלה. בקיץ 2020 הייתה אמורה להתקיים בטוקיו האולימפיאדה, אך היא נדחתה לקיץ 2021 ואמורה להתחיל ב-23 ביולי. עם יותר מ-11 אלף ספורטאים מיותר מ-200 מדינות, טוקיו 2021 צפויה להיות אירוע הספורט המסובך ביותר לקיום בהיסטוריה האנושית.