חברת התעופה אל על וחברת וחברת Femi, המספקת שירותי בדיקות קורונה בנתב"ג, יבצעו מחר (יום ה') פיילוט ראשון מסוגו בשיתוף עם משרד הבריאות, לדיגום נוסעים בבדיקת PCR לנגיף הקורונה לפני העלייה למטוס ובזמן הטיסה עצמה. הפיילוט יתבצע בטיסת אל על מניו יורק (JFK) לתל אביב שתצא בשעה 14:00 (שעון ניו יורק) ועליה צפויים להיות כ-280 נוסעים. הבדיקות למעשה יהוו חלופה לבדיקות קורונה שנעשות בנמל התעופה בן גוריון לאחר הנחיתה.
את הדיגום לפני העלייה למטוס תבצע חברת Xpres Check המפעילה מעבדות בדיקה בשדה התעופה JFK, בשיתוף חברת Femi. איך זה יעבוד? הדיגום יתבצע באמצעות צוותים מיומנים שיהיו מצוידים בלבוש מגן ובכפפות חד פעמיות. הם ייקחו דגימות מהלוע ומהאף באמצעות שני מטושים. הבדיקות יישמרו במבחנות דיגום ייעודיות המכילות תמיסה מיוחדת להעברה ולשמירה על נגיפים. מבחנות הדיגום יועברו לצידנית מקוררת החסינה מפני תזוזות ויכולה לעמוד בתנאי הטיסה. תוצאות הבדיקות תתקבלנה לאחר נחיתת הנוסעים בישראל לפי הסטנדרטים הקבועים של משרד הבריאות.
עלות הבדיקה זהה לעלות הבדיקה בנתב"ג כ- 80 שקלים לנרשמים מראש. באל על סבורים שאם הפיילוט יצליח הוא יהווה "פריצת דרך בכניסת תיירים לישראל בעתיד". בהודעה שמסרה החברה נכתב: "מטרת המיזם היא להחזיר את חווית הטיסה להיות דומה, ולו במעט, לזו שהכרנו לפני התפרצות הקורונה. חשוב להדגיש כי בדיקה זו אינה מהווה תחליף לבדיקת קורונה אותה יש לבצע עד 72 שעות לפני הטיסה".
מנכ"ל אל על אביגל שורק אמר כי "ברור לכל כי הנגיף כאן להישאר בצורה כזו או אחרת ואסור לנו לעצור את החיים, אנו מאמינים ופועלים בגישת 'חיים לצד הקורנה'. על אף המצב המורכב וההגבלות שנקבעו אתמול, אל על תמשיך לעשות כל שביכולתה להמשיך ולפתח פתרונות יצירתיים ויעילים עבור לקוחותיה, כאלו שיאפשרו בעתיד לפתוח את ישראל גם לתיירות חוץ שקריטית כל כך לכלכלת המדינה ולתעסוקתם של עשרות אלפי משפחות ישראליות. אנו קוראים למקבלי ההחלטות לבחון מהלכים אלו ולאמץ פתרונות דומים כדי שנוכל לנהל שגרת חיים לצד הנגיף".
אטל מולכו, מנכ"לית Femi, אמר כי החברה "גאה להיות החברה הראשונה המבצעת דיגום נוסעים באוויר. אנו שמחים להיות חלק מפרויקט לאומי, ולגייס את הניסיון העשיר והמקצוענות של Femi במטרה להעניק לנוסעי אל על שירות בריאות איכותי לצד חווית שירות ייחודית וחדשה. אנו גאים להיות בחזית הקדמה ולהציע ללקוחותינו גם בתחום בדיקות הקורונה את הטכנולוגיות והיכולות הרפואיות המתקדמות ביותר".