המסורת הקפואה נמשכת: השבוע נפתח בפעם ה-33 בכפר יוקאסירבי (Jukkasjärvi), שבחלק השבדי של לפלנד, מלון הקרח המרהיב. המלון, שנבנה במהלך חודש נובמבר ונמס במהלך חודש אפריל, מכיל כ-12 סוויטות מעוצבות לפי נושאים שונים, אולם טקסים לחתונות ועוד כ-20 חדרי קרח רגילים.
האורחים שלנים בחדרים הקרים מגיעים בדרך כלל ללילה אחד, כאשר הלינה היא במינוס 7 מעלות. תיירים שהחליטו לאתגר את עצמם יקבלו שק שינה חם המתאים למינוס 25 מעלות. ההמלצה של צוות המלון היא לישון רק עם גטקס וחולצה תרמית, והשק שינה כבר יעשה את העבודה.
ערן, ישראלי שלן כמה פעמים במלון הקרח, סיפר בשיחה עם ynet: "האתגר של לצאת מהשק שינה להתפנות בחדר המחומם הוא לא פשוט, אבל באופן כללי החוויה היא מעוררת, מרתקת ותעבור כסיפור בלתי נשכח לדורות הבאים".
כמה זה עולה? לילה בחדר קר מתחיל ב-1,500 שקל, והמחיר מטפס עד לכ-5,000 שקל ללילה בסוויטה עם חיבור לסאונה, מקלחת ושירותים פרטיים. סמוך למלון הקרח הזמני פועל גם מלון קבוע וחמים יותר בשם "אייס הוטל 365". מחיר הלינה בחדרים החמים שבו מתחילה ב-700 שקל ללילה.
את החדרים והסוויטות במלון הקרח הזמני עיצבו 24 אמנים מ-13 מדינות שונות, בהן יפן, סלובקיה, מונגוליה, צרפת וקנדה. האורחים יוכלו לבקר ולישון בחדרים שעוצבו בצורה של גינה יפנית , ביער מתחת לפטריות גדולות ושבלולים עצומים, בחדר שעוצב בסגנון של מכונת משחק ארקייד או בחדר שעוצב בהשראת אגדה עם מונגולית עתיקה.
"בכל שנה אני נדהם ממה שהצוות המדהים הזה מבצע, הם פשוט יוצרים קסם", אמר המנהל הקריאטיבי והאמן לוקה רונקרוני.
וכמובן שיש גם זווית ישראלית. השנה נפתחה במלון הקרח גלריה לאמנות. מאחורי המיזם עומד הצלם והאמן אסף קליגר שמשמש גם צלם הבית של המלון. התערוכה שמוצגת בגלריה נקראת A northern light dream ועוסקת, איך לא, בזוהר הצפוני. "בחרתי 12 אמנים מקומיים שיציגו בתערוכה", סיפר קליגר, "כל האמנים חיים ויוצרים תחת אורות הצפון. כשרוב האנשים הולכים לישון, האמנים הללו מתלבשים עם לא מעט שכבות כדי לתעד את התופעה המיוחדת הזאת". לצפייה בצילומי התערוכה – הקליקו.