10. "הייתי תיירת במקום שהיה לי פעם בית"
אליה וינברג, בלוגרית טיולים ישראלית שגרה בתאילנד, הגיעה עם משפחתה לחופשת מולדת לאחר חמש שנים בחו"ל, והציבה לעצמה אתגר: לתכנן את הטיול כאילו הייתה תיירת שמגיעה לישראל. המחירים היקרים, השירות שלפעמים הוא רק בעברית והקסם בחופים המקומיים שאין לו תחליף – אתם מוזמנים לשוב אל יומן החופשה שעורר עניין רב בקרב גולשי ynet.
9. מתחת לפני המים: ים המלח כפי שלא ראיתם מעולם
הצלם הישראלי אסף עמרן תיעד במשך שנה את ים המלח מכל זווית אפשרית – אפילו מתחת למים. התוצאה: שומטת לסת. "היצירות שצולמו מציגות תיעוד היסטורי ונדיר של מה שהיה בשנייה של הצילום, מה שכבר השתנה, ישתנה או יעלם במהרה", סיפר עמרם. "לכן הפרויקט נקרא 'יופי גווע'". לכתבה המלאה והתמונות המרהיבות – הקליקו.
8. צפו: הנחיתה הנמוכה ביוון שמסעירה את חובבי התעופה
האם זו הייתה "הנחיתה הנמוכה ביותר אי פעם"? סרטון שפורסם בחודש אוגוסט ברשתות החברתיות ובו תיעוד של נחיתת מטוס נוסעים בשדה התעופה באי היווני סקיאתוס הסעיר את חובבי התעופה ברחבי העולם. המטוס, מדגם איירבוס A321neo של חברת התעופה וויזאייר, כמעט גירד את הגדר כאשר חלף מעל הצופים ההמומים לפני שנחת. לקריאת כתבה המלאה – הקליקו.
7. הנוסעת מתה בטיסה, ובני משפחתה ישבו לצד גופתה במשך 8 שעות
הסיפור העצוב ביותר ברשימה. הלן רודס, אישה בריטית בת 46, נפטרה במהלך חודש אוגוסט במהלך טיסה מהונג קונג ללונדון, וגופתה נשארה במטוס במשך שמונה שעות לצד בני משפחתה ההמומים והשבורים. על פי דיווחים בכלי תקשורת בבריטניה, רודס, מיילדת שחיה בהונג קונג ב-15 שנים האחרונות ביחד עם משפחתה, מתה בשנתה בזמן שטסה עם בעלה ושני ילדיה. לכתבה המלאה, שבה בדקנו מה הנוהל במקרה שנוסע מת בטיסה – הקליקו.
6. 11 החופים הכי טובים בכינרת
מחוף רקת (בורה בורה) עם מיטות השיזוף על המים, דרך חוף סוסיתא המשוקם והמונגש ועד לחוף צאלון הקסום עם החורשות המוצלות - הכינרת היא אחד מהיעדים הכי פופולריים ומהנים במהלך עונת הקיץ. איפה תצטרכו לשלם, באיזה חופים אסור להפעיל רמקולים והיכן מותר להקים אוהלים? כל זאת ועוד במדריך החופים השווים.
5. מלון בקולומביה סימס לאורחת: "מדיניות מיוחדת לישראלים"
בחודש יולי מטיילת ישראלית בקולומביה קיבלה לקראת הגעתה למלון מסרון בעברית עילגת ובו רשימת איסורים ודרישה לתשלום פיקדון. "עליכם להכיר את המדיניות המיוחדת לזרים בעלי אזרחות ישראלית", נכתב. "אם אתה מוכן לכבד את התנאים האלה זה בסדר, אחרת אנחנו מעדיפים שתעריך מלון אחר". בתגובה לפניית ynet נמסר מהמלון: "רצינו להיות הכי ברורים שאפשר בנוגע לחוקים". לכתבה המלאה – הקליקו.
4. אימפריית האירוח של מוש בן ארי
בחודש יולי דיווחנו כי רשת סלינה ממשיכה להתרחב, ובאמצעות תת-הרשת מנתור, בשותפות עם הזמר מוש בן-ארי ועם אורי גוטליב, מוסיפה "להשתלט" על מתחמי אירוח בקיבוצים. מלוחמי הגטאות בצפון ועד לצאלים בדרום – הפרטים המלאים בכתבה.
3. הקרב על החרמון: "הם נישלו את כולם מהאתר"
הסיפור על אודות מאחורי הקלעים של אתר הסקי היחיד בישראל עורר, כצפוי, עניין, בקרב הגולשים. במשך עשרות שנים מנהלות את אתר החרמון 32 משפחות ממושב נווה אטי"ב ונהנות מהזכות להתפרנס ממנו, תמורת תשלום זעום למדינה. אפילו בנים ממשיכים לא מורשים לקחת חלק בחגיגת הרווחים, ומשפחות חדשות שמנסות להתקבל למושב נתקלות בהגבלות קשוחות מצד הוותיקים. "החרמון שייך למשפחות המייסדים", הם אומרים, "הקמנו את האתר בזיעת אפנו ו-50 שנה אכלנו פה דרעק". לכתבה המלאה – הקליקו.
2. גם טייסת וגם דוגמנית: "חושבים שאני דיילת"
הכירו את קימברלי דה קלופ מבלגיה, רק בת 27, בזמן פרסום הכתבה בחודש ינואר, וכבר הספיקה לעשות קריירה מכובדת כטייסת ובמקביל לצבור תאוצה ברשתות החברתיות, ולשלב בין חיי התעופה ובין קידום מוצרים של חברות גדולות. בעמוד האינסטגרם שלה – 737pilotgirl – היא משתפת עם 123 אלף עוקביה תמונות מתא הטייס ויעדים מרהיבים שבהם היא מבקרת. לכתבה המלאה – הקליקו.
1. מספרה בתאילנד: "אין כניסה לישראלים, מקווה שתבינו"
מטיילת ישראלית שהתכוונה להיכנס בחודש אוקטובר למספרה באי קו טאו שבתאילנד נדהמה לגלות על הדלת שלט שמבקש מישראלים לא להיכנס בשל התנהגות לא מכובדת. "אחרי שסיפרתי ישראלים לא רציתי יותר להיות ספר", נכתב באנגלית משובשת.
"הזדעזעתי במיוחד מכך שזה עבר חלק בגרון להרבה אנשים שעמדו שם בתור", סיפרה זיו פז בשיחה עם ynet. "לאף אחד לא עברה המחשבה שיש פה בחור שמפלה עם שלם, כולם פשוט חלפו על פני זה". לכתבה המלאה – הקליקו.