מתנערים מהאפליה: שגרירות ישראל ביפן מוצפת בפניות של אזרחים יפנים, חברי פרלמנט, עיתונאים וידידי ישראל שהביעו זעזוע מההחלטה של מנהל מלון בוטיק בעיר קיוטו לסרב להזמנה של אזרח ישראלי להתארח במלון בגלל פשעי מלחמה שחיילי צה"ל ביצעו לכאורה ברצועת עזה.
5 צפייה בגלריה
דגלי יפן וישראל
דגלי יפן וישראל
דגלי יפן וישראל - בטוקיו מגנים את אפליית התייר הישראלי
(צילום: shutterstock)
רבים אמרו לשגריר ישראל בטוקיו גלעד כהן שהם מתביישים בהחלטה ושמו לב לכך שמנהל המלון הוא לא יפני אלא ברזילאי. כמו כן, רבים מהפונים הצביעו על כך כי סירוב לינה של תיירים מנוגדת לחוקי המלונאות והתיירות ביפן. אחרים כתבו שהם מזדעזעים מהאופן שבו בעל המלון השיב לפנייה של האזרח הישראלי.
ביום שני, נזכיר, פורסם לראשונה ב-ynet כי תייר ישראלי בשם אלכס, שהזמין חדר במלון בעיר קיוטו, קיבל הודעה ממנהל המלון שכתב לו כי לא יוכל לארח אותו בשל דיווחים על פשעי מלחמה לכאורה של צה"ל. "איננו יכולים לקבל הזמנות מאנשים שאנו מאמינים שאולי יש להם קשרים עם הצבא הישראלי", כתב ג'רונימו גרס, מנהל מלון Material.
מנהל המלון הוסיף וכתב: "הצעת לינה לאנשים שאולי סייעו או עשויים לסייע בביצוע פעולות לוחמה האסורות על פי המשפט ההומניטרי הבינלאומי, המבוסס על אמנות ז'נבה והפרוטוקולים הנוספים שלהן, עלולה לסכן אותנו בכך שניחשב שותפים ו/או מסייעים לאדם שיכול לעמוד לדין על פשעי מלחמה ברגע שהסכסוך יסתיים. אנו מקווים שהבנת שאיננו יכולים לקחת סיכון שכזה ושזו הסיבה שאיננו יכולים להציע לכם את אחד מהחדרים שלנו. נודה לך אם תוכל לקבל את בקשת הביטול ששלחתי לך אתמול. תודה על ההבנה. אם יש לך שאלות או חששות, אנא אל תהסס לפנות אלינו".
5 צפייה בגלריה
מלון Material
מלון Material
מלון Material שביטל את ההזמנה של התייר הישראלי
(Google Maps)
5 צפייה בגלריה
מלון ביפן לתייר ישראלי: "לא נוכל לארח אותך עקב דיווחים על פשעי מלחמה של צה"ל"
מלון ביפן לתייר ישראלי: "לא נוכל לארח אותך עקב דיווחים על פשעי מלחמה של צה"ל"
ההודעה שנשלחה לתייר הישראלי
הפרסום, כאמור, עורר סערה. "נראה שמנהל המלון הזה הוא אזרח זר, אבל אם אתה מתכוון לעשות עסקים ביפן, אנא אל תביא איתך את האמונות הפוליטיות המוזרות של המדינה שלך. זה מוציא שם רע ליפן", כתב אחד מהאנשים שפנו לשגריר הישראלי. אחרים כתבו שהתנהגותו של בעל המלון בקיוטו "מביישת ובלתי נסבלת".
עיתונאי יפני כתב לשגרירות: "מי זה האיש המשוגע הזה? הוא לא יפני נכון?". גם כמה חברי פרלמנט יפנים כתבו לשגריר שזה מאוד לא מקובל. בהודעת תמיכה שכתב אזרח יפני לשגרירות נכתב: "מה?? לא ייאמן. זה ממש מגעיל. זה לא מקובל. כל כך מאכזב. אני מצטער שהמלון הטיפשי הזה מטפל כך באורחיו. זו בושה עבורנו".
השגריר כהן הוסיף ואמר בשיחה עם ynet: "המקרה שאירע בקיוטו אינו מייצג את יפן. יפן הינה מדינה מסבירת פנים שמעריכה ומכבדת את התייר הישראלי. ביפן בכלל אין אנטישמיות ויש רצון עז לקבל ישראלים. מכבדים את הישראלים. הטיסות של אל על מלאות וזו תופעה בודדת שלא מייצגת. היפנים שמחים לארח אותנו".
5 צפייה בגלריה
טוקיו
טוקיו
טוקיו - "תמיכה שקטה בישראל"
(צילום: shutterstock)
קרן זוהר, סטודנטית לתואר שני שחיה ולומדת בטוקיו, אמרה כי הדיווח זעזע רבים מהישראלים שחיים ולומדים ביפן. "מאז תחילת המלחמה גם יפן לא חפה מהפגנות הקוראות להחרים את ישראל וממאמצים אקדמיים להדיר את הקהילה הישראלית, אך בהשוואה לאמריקה ומדינות שונות באירופה המצב ביפן עדיין לטובתנו", אמרה זוהר, "ההפגנות מכילות מספרים בודדים של סטודנטים זרים, בעיקר ממדינות מוסלמיות כמו מלזיה ואינדונזיה, ואזרחי שוליים יפנים.
"היפני הממוצע תופס את ההפגנות כמפריעות לסדר הציבורי ומאיימות על ביטחון הציבור, לכן רובם מסכימים בתמיכה שקטה עם ישראל. כחלק הקהילה הישראלית הפעילה בטוקיו ארגנתי בעבר הפגנות רבות, כאשר המוצלחת ביותר התרחשה ביום האישה הבינלאומי, חילקנו ליפניות פרחי מימוזה צהובים (המסמלים את יום האישה ביפן) יחד עם תמונות של החטופות וקיבלנו תמיכה ואהדה חמה מאוד. לאחרונה הפחתנו את מספר ההפגנות ואנחנו פועלים בערוצים פחות פורמליים, כמו מול האוניברסיטאות וברשתות החברתיות, במטרה להעלות מודעות למה שקרה באוקטובר ועדיין קורה יום ביומו בישראל".
מוקדם יותר השבוע שגריר ישראל ביפן שיגר מכתב תלונה למנכ"ל החברה שהמלון בבעלותה ודרש לערוך בירור מקיף של האירוע, להתנצל ולפטר את המנהל שביטל את ההזמנה. השגריר ציין בנוסף כי מדובר במקרה ברור של אפליה שמנוגדת לחוק. הוא כתב בנוסף כי מכיוון שהמלון לא שאל במעמד ההזמנה אם לאורח יש עבר צבאי, אז נראה כי ביטול ההזמנה נעשה אך ורק על בסיס שמו יהודי או הישראלי של הלקוח. "אפליה בכל צורה אינה מקובלת עלינו", כתב השגריר.
5 צפייה בגלריה
מכתב התלונה של השגריר הישראלי ביפן
מכתב התלונה של השגריר הישראלי ביפן
מכתב התלונה של השגריר הישראלי ביפן
בנוסף, פנתה השגרירות לרשויות היפניות הרלוונטיות בבקשה לבדיקת הנושא מצדם, ופועלת אל מול המלון בערוצים החוקיים שעומדים לרשותם.