קציצות ברוטב חמוסטה דלעת, כריך גבינת לבנה טבעונית, כריך 'שניצל של שישי', חריימה וקוסקוס, פרגית מסחאן, סלט קייל ועוד – חברת התעופה אל על השיקה הבוקר (יום א') באירוע חגיגי את התפריט החדש שלה למטוסים, זאת לאחר חודשי עבודה משותפת של הצוותים הקולינריים של אל על יחד עם השף אסף גרניט. התפריט החדש יוטמע באופן מדורג במטוסים החל מיום שלישי.
באל על הדגישו כי התפריט נבנה על פי החזון הקולינרי של גרניט וניתן בו דגש על חומרי גלם ממיטב תוצרת הארץ. "כור ההיתוך הישראלי תמיד היה ההשראה הקולינרית שלי", אמר השף שהחל לעבוד עם אל על בחודש פברואר. "אני עומד בגאון מאחורי התפריט הזה, אני גאה לייצג את האוכל שלי בחברת התעופה של ישראל". גרניט הוסיף ואמר כי על אף הניסיון הרב שלו בתחום המסעדנות בארץ ובחו"ל, לבשל במטוסי אל על, זה אתגר עליו עוד חלם מראשית דרכו כשף.
אז מחכה לכם במטוסים? במחלקת התיירים תושק בסוף החודש מנה חדשה - קציצות ברוטב חמוסטה דלעת על מצע אורז ואטריות. תפריט הכריכים השתדרג גם הוא וכולל בשלב הראשון שלושה סוגי כריכים חדשים, כולם מורכבים מלחמניית פרעצל איכותית: כריך בריסקט - עם בצל אפוי, איולי שום, ואיולי צ'יפוטלה. כריך גבינת לאבנה טבעונית - עם סלייסים של סלק, גבינת לבנה טבעונית וסחוג לא חריף,וכריך עוף בצ'ימיצ'ורי לימון. בחודשים הקרובים ייכנסו כריכים נוספים לתפריט למשל כריך "שניצל של שישי" וכן צפויות בשורות חדשות בתחום הכריכים החלביים.
גם מחלקות העסקים והפרימיום מתחדשות מגוון רחב של מנות חדשות, כך למשל שודרגו סלסילות הלחמים, הסלטים שודרגו עם קרוטונים של עבאדי והיוגורטים של משק יעקבס. המנות עצמן כוללות אומלט 99 פטריות או קובנה עם רסק, סחוג, וביצה קשה לבחירה. בארוחות הערב של מחלקות היוקרה הוטמעו מנות ראשונות חדשות כמו למשל ראגו פטריות על קרם פטריות ובצלי שאטה אפויים, סלט קייל עם שאלוט אפוי וויניגרט ג'ינג'ר. בעיקריות ניתן למצוא פרגית מסחאן עם בורגול עדשים ותבשיל מנגולד, חורשט סבזי עם אונטריב ואורז שעריה, או חריימה בורי עם גרגירי חומוס וקוסקוס.
מנכ"לית אל על, דינה בן טל גננסיה, אמרה כי התפריט החדש נולד כולו מתוך תפיסת העולם שלנו להעניק חווית שירות הוליסטית. "חודשים ארוכים עבדו אנשי אל על יחד עם אסף וצוותו להביא בשורה חדשה ומרגשת בתחום המזון למטוסים", אמרה. "בחרנו להעניק ללקוחותינו תפריט המבוסס של אוכל ישראלי מסורתי לצד מודרני".
את השקת התפריט ילווה קמפיין פרסומי רחב עם השף אסף גרניט, והפרזנטור של אל על חנן בן ארי. בנוסף, יושק קמפיין דיגיטל עם בלוגרים וידוענים.
במהלך האירוע הציגה אל על כמה נתונים ממחקר שנערך בקרב נוסעים ישראלים כחלק מהעבודה על התפריט. אלה הנקודות העיקריות של הסקר:
- 75% ממשתתפי הסקר מעידים כי הארוחה היא חלק בלתי נפרד מחוויית הטיסה שלהם.
- 77% מעדיפים לאכול בטיסה אוכל ישראלי שמזכיר בית.
- כ-60% דירגו את האוכל בטיסה כאחד מששת הפרמטרים החשובים בבחירת חברת תעופה.
- 85% לא רוצים לפספס את הארוחה ומעדיפים שיעירו אותם לארוחה.
- נוסעים שטסים לבד חשים רעב פי 1.5 מכאלה שטסים יחד עם נוסעים נוספים.
- כ-70% לא מביאים באופן קבוע אוכל לילדים מהבית.
- 64% מעידים שהמשקאות חשובים לא פחות מהאוכל.
הסקר נערך על ידי מכון הגל החדש בקרב מאות משיבים שמהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה. מאל על נמסר כי כ-90% מהישראלים שהשיבו העידו כי גרניט מסב תחושת גאווה ואמון וכ-75% העידו שהוא מייצג את המטבח הישראלי.