10. חוויה מטלטלת בדרך לחופשה בסיישל
ישראלים שטסו בחודש נובמבר לסיישל, שהיה אז היעד ה"ירוק" היחיד שניתן לטוס אליו ללא צורך בבידוד - בהלוך ובחזור, עברו כמה חוויות לא נעימות. החל מהפרדת בני משפחה בשדה התעופה באי מאהה, ביצוע בדיקת דם על ידי חיתוך אצבע בסכין והחדרת קשית, ודרישה להציג טופס שלא היה ידוע מראש שצריך להצטייד בו כבר בישראל. לקריאת הכתבה - הקליקו.
9. נמל התעופה בבהוטן נחשב למסוכן ביותר, כך נראות הנחיתות שם
בחודש דצמבר ישראל כוננה יחסים דיפלומטיים מלאים עם ממלכת בהוטן, ואנחנו מיד נזכרנו בנמל התעופה הבינלאומי פארו שנחשב לאחד משדות התעופה המסוכנים והמאתגרים ביותר בעולם. הוא שוכן כשישה קילומטרים מהכפר פארו שבמערב בהוטן וממוקם על תוואי נחל הפארו צ'ו בעמק מפותל הנמצא למרגלות ההימלאיה. הגישה לנחיתה עוברת סמוך לרכסי ההרים בגובה של 5,500 מטרים, ודורשת מהטייס להתיישר בזווית של 45 מעלות לפני הנגיעה על הקרקע. בגלל תנאי הטופוגרפיה והעובדה שאין במקום מערכות מכ"ם ואפשרות לבצע נחיתת מכשירים (ILS) מספר מצומצם של פחות מעשרים טייסים בלבד מורשים לנחות בנמל בצורה ידנית, גם זאת בתנאי שמדובר בשעות האור ובמזג אוויר בהיר שמאפשר זאת. לכתבה המלאה - הקליקו.
מקומות 8, 5 ו-4: צבעי מדינות וחובות בידוד
הקורונה המשיכה להשתולל במהלך השנה החולפת, התחלואה במדינות השונות השתנתה מיום ליום, וכך גם המגבלות שקשורות לכל יעד. בחודש אוגוסט סקרנו את המדינות שעדיין אפשר לטוס אליהן מבלי לחזור לבידוד של שבוע, קודם לכן באוקטובר סקרנו את המדינות שמכניסות ישראלים, ובתחילת אוגוסט פרסמנו שוב כתבה תחת "הכותרת מדינות צהובות, כתומות ואדומות: לאן אפשר לטוס בלי בידוד?". כתבות אלה זכו לעניין רב ונכנסו לעשירייה הראשונה, אך התוקף שלהן מוגבל. אל דאגה - בתחילת השבוע פרסמנו שוב כתבה מעודכנת שעוסקת בכל העניינים הללו.
7. "זה יתפוצץ": התנהגות לא נאותה של תיירים ישראלים בדובאי
בחודש ינואר פרסמנו כי גורמים שונים בענף התיירות בארץ ומחוצה לה סיפרו על התפרעויות של תיירים ישראלים בבתי מלון ובמסיבות, גרימת נזקים לרכבי יוקרה, ניסיונות להתחמק מתשלום על משקאות במיני בר באמצעות מילוי מים בבקבוקים ריקים, בישול בחדרי מלון על אף שיש על כך איסור ועוד. לכתבה המלאה - הקליקו.
6. ישראלים הוזמנו לשתות עם נשים באוקראינה - ונפלו לעוקץ של עשרות אלפי שקלים
סיפור נוסף שעוסק בצדדים הפחות נעימים של עולם התיירות. בחודש שעבר המשטרה בקייב עצרה כנופיה של עשרה עבריינים, שבראשה עומד אזרח ישראלי יליד רוסיה, בחשד כי הפעילו תרגיל עוקץ אלים על כ-150 תיירים זרים, בהם גם ישראלים. השיטה: נשים היו מושכות תיירים לבילוי בבר ואחרי כוס יין ונרגילה הגיע חשבון על סך עשרות אלפי שקלים, שממנו כבר אי אפשר היה להתחמק. לכתבה המלאה - הקליקו.
3. הזוג שהפך אוטובוס ישן לבית על גלגלים ולצימר להשכרה
ונמשיך עם סיפור משמח יותר: עם 4,000 שקל והמון עבודה הפך אחיה כהן אוטובוס ישן לבית יפהפה על גלגלים לו ולאהובתו שירילי שאותו הם משכירים לאורחים. "שנינו תמיד ידענו שלא נגור בין ארבעה קירות". לכתבה המלאה - הקליקו.
2. 11 החופים הכי טובים בכינרת
מחוף רקת (בורה בורה) עם מיטות השיזוף על המים, דרך חוף סוסיתא המשוקם והמונגש ועד לחוף צאלון הקסום עם החורשות המוצלות - רובנו נשארנו הקיץ בארץ והכינרת היא אחד מהיעדים הכי פופולריים ומהנים. איפה תצטרכו לשלם, באיזה חופים אסור להפעיל רמקולים והיכן מותר להקים אוהלים? כל זאת ועוד במדריך החופים השווים.
1. "מצאנו במזוודה מגבות": עדויות על גל גניבות מצד ישראלים בדובאי
הסיפור שהכי עניין אתכם השנה בערוץ החופש פורסם בסוף חודש דצמבר והוא עסק בהתנהגותם של תיירים ישראלים בדובאי. מנהל מלון בדובאי סיפר בשיחה עם ynet: "אנחנו נחשפים בזמן האחרון לתיירים ישראלים שמגיעים לבית המלון ומעמיסים מכל הבא ליד. בין היתר נגנבו מגבות, שקיות תה וקפה, קולבים ואפילו מנורות".
איש עסקים ישראלי הוסיף: "בחודש שעבר הגעתי לבית המלון הקבוע שאני שוהה בו ונחרדתי לגלות בלובי ישראלים שפותחים להם את המזוודות לפני הצ'ק אאוט ומחפשים אם יש דברים שנגנבו מהחדרים. ראיתי חבורה של צעירים שהעמיסה מגבות וקומקום במזוודה שלהם. מה שראינו בטורקיה לפני כמה שנים מתחיל לחזור כרגע ובגדול, רק בדובאי". לכתבה המלאה - הקליקו.