ב-1 ביולי תחל עונת הטיפוס בהר פוג'י שביפן, וברשויות נערכים לכמות גבוהה במיוחד של מטיילים. כדי לשלוט בזרם המטפסים ולמנוע תקריות בטיחות, הציבו הרשויות גדר עץ עם שער במסלול ההליכה במרכז ההר.
השער יתווסף לנהלים חדשים שהרשויות במחוז יאמאנאשי, אחד משני המחוזות שבהם שוכן ההר, יכניסו לתוקף. "ההגבלות נועדו להתמודד עם בעיות שמסכנות חיי מטפסים", אמר מושל המחוז קוטארט נאגאסאקי שציין כי מספר המבקרים בהר השנה צפוי להיות גבוה מ-137,236 בני האדם שביקרו בו בקיץ 2023.
השער יהיה סגור בין השעות 16:00 אחר הצהריים ל-03:00 בלילה, ויבלום מטיילים שלא יירשמו מראש לשהיית לילה באחת מהבקתות בדרך יושידה, הדרך שבה צועדים רוב המטפסים.
במסגרת הנהלים החדשים, המטיילים יידרשו להזמין מקום מראש ולבחור בין טיפוס יום או לינה באחת מהבקתות. בנוסף, תוטל אגרת טיפוס בסכום של 2,000 ין (כ-12.70 דולר) עם אפשרות לתרום 1,000 ין נוספים (כ-6.35 דולר) לשימור האזור.
קוד QR שיישלח לטלפון של המטיילים ייסרק בשער שנמצא במחצית הדרך לפסגה באזור שנקרא התחנה החמישית (מתוך 10 תחנות), היכן שמסלול יושידה מתחיל.
בכך מקווים ביפן למנוע טיפוס רצוף ומסוכן אל הפסגה ללא מנוחה בדרך. בנוסף, מספר המטיילים שיורשו לצעוד בכל יום בשביל יוגבל ל-4,000. "צפיפות ליד הפסגה עלולה להוביל לאסון קשה, כגון נפילה של אנשים באפקט דומינו", אמר מושל המחוז.
הר פוג'י, אחד מהסמלים של יפן, היה בעבר יעד לעולי רגל, אך עם השנים הפך ליעד תיירותי שמושך עשרות אלפי מטיילים שמטפסים לפסגה כדי לצפות בזריחה. בנוסף לבעיות הצפיפות, גם טונות האשפה הרבות שהמטיילים משאירים מאחוריהם לאורך הדרך הפכו לבעיה שמטרידה את הרשויות.
בחודש שעבר הר פוג'י עלה לכותרות ברחבי העולם לאחר שהעיירה היפנית פוג'יקאוואגוצ'יקו הציבה רשת שחורה, בגובה של 2.5 מטרים ובאורך של 20 מטרים, כדי לחסום את הנוף אל ההר מנקודה מסוימת, מול חנות נוחות אפורה, שהפכה למוקד עליה לרגל בקרב אינסטגרמרים וחובבי טרנדים מרחבי העולם.
השכונה שבה הוצבה הרשת הפכה ליעד פופולרי לפני כשנתיים, ככל הנראה בעקבות תמונה שבה צולם הר פוג'י מעל חנות נוחות בשם Lawson – השילוב של הנוף הטבעי המרהיב וחנות הכלבו העירונית הפך לתופעת רשת שמושכת מבקרים רבים שרוצים לצלם בעצמם את ההר והחנות. גורמים בעיירה אמרו כי התיירים שמגיעים למקום חוסמים את המדרכה או עומדים על הכביש העמוס.
בעיירה ניסו להשליט סדר על ידי הצבת שלטים בשפות שונות שמפצירים בתיירים לא לרוץ לכביש, ולחצות במעבר חצייה, ואפילו שכרו מאבטחים שישמרו על הסדר, אך כלום לא עזר, עד להצבת המחסום.