אולם טרמינל נטוש ומעלה אבק, כרזות פרסום בנות חמישה עשורים ומטוס ישן שנציב על מסלול ההמראה כמו אנדרטה לזכר ימים עברו. נמל התעופה הבינלאומי בניקוסיה היה שער הכניסה המרכזי לאי השכן, אך ננטש בשנת 1974 כאשר טורקיה פלשה לצפון קפריסין.
קפריסין, נזכיר, מחולקת מאז 1974, אז פלשה טורקיה לצפון האי בעקבות הפיכה צבאית שהייתה באי בתמיכת יוון. בקרבות שהובילו להשתלטות טורקית על יותר משליש מהאי נהרגו יותר מ-3,000 בני אדם ויותר מ-160 אלף קפריסאים ממוצא יווני ברחו לדרום.
כבר 50 שנה שבצד הצפוני של האי מתקיימת היישות המדינית הידועה כרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין, שאינה זוכה להכרה כמדינה עצמאית משום מדינה בעולם פרט לטורקיה. בצד הדרומי, לעומת זאת, מתקיימת קפריסין היוונית, המדינה הקפריסאית הרשמית החברה באו"ם ובאיחוד האירופי. כמה סבבים של שיחות שלום שנועדו להביא לאיחוד האי קרסו, האחרון ב-2017.
במרכז האי נותרה מובלעת קטנה, אזור חיץ בשליטת האו"ם, שהזמן בה כאילו עצר מלכת. במובלעת זו שוכן בין היתר גם נמל התעופה הנטוש שמשמש את מפקדת כוח שמירת השלום של האומות המאוחדות באי (UNFICYP). צלם AP קיבל אישור מיוחד להיכנס לאזור החיץ ולצלם שם.
המתיחות בין הצדדים לא פוסקת לרגע. נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן אמר אתמול כי ארצו מוכנה להקים בסיס צבאי ימי בצפון קפריסין – אם יהיה בכך צורך. את הדברים אמר ארדואן בתום ביקורו בצפון האי, שם השתתף בחגיגות לציון 50 שנה לפלישה הטורקית.
ארדואן האשים כי יוון מתכננת להקים בסיס צבאי משלה בדרום קפריסין. "אם זה יהיה הכרחי, אנחנו יכולים לבנות בסיס ומתקנים ימיים בצפון. יש לנו גם את הים", אמר ארדואן בטיסתו חזרה לטורקיה. "אנחנו בונים מבנה לנשיאות בצפון קפריסין ומבנה לפרלמנט באי. הם בונים בסיס צבאי, ואנחנו בונים בסיס פוליטי", האשים.