ביום שבת, 7 באוקטובר, אביב קוץ ז"ל, בן קיבוץ כפר עזה, אמור היה להוביל את פסטיבל העפיפוניאדה שנערך מדי שנה בחגיגות שמחת תורה. במסגרת הפסטיבל חברי הקיבוץ מפריחים עפיפונים עם מסרים של שלום ותקווה כלפי תושבי עזה. אלא שמחבלי חמאס שחדרו לקיבוץ באותה שבת רצחו 61 תושבים וחטפו 18 נוספים. בין הנרצחים גם אביב, אשתו לבנת ושלושת ילדיהם – רותם (19), יונתן (16) ויפתח (14). היום (ה'), כמעט חמישה שבועות לאחר מכן, נערך אירוע הפרחת העפיפונים בפארק צ'ארלס קלור בתל אביב. אל המסרים של השלום והתקווה התווספו הפעם הנצחת הנרצחים והקריאות להשבת החטופים.
אירוע העפיפונים המסורתי נערך בכפר עזה במשך יותר מ-40 שנה, וב-15 השנים האחרונות הוביל אותו אביב קוץ ז"ל. הרעיון מאחורי המיזם היה להראות לתושבים הפלסטינים מעבר לגדר שתושבי העוטף מעודדים שלום וחיים שלווים. בני הקיבוץ מספרים שהמשפט שהנחה את אביב בהובלת הפסטיבל היה, "איפה שהם מעיפים לעברינו טילים – אנחנו נעיף עפיפונים".
"השנה החלטנו שאת הפסטיבל, שלא עשינו בקיבוץ כמו שתכננו, נעשה כאן", אמר ל-ynet גיא יעקבי, בן הקיבוץ שיזם והפיק את האירוע. "המטרה היא להנציח את היקרים לנו שנרצחו ולזעוק את זעקת החטופים שצריכים לשוב אלינו במהרה".
"אנחנו נמצאים בחושך גדול מאוד, אנחנו צריכים לקבל קצת נקודות אור בתוך כל החושך הזה. מדהים לראות את כל האנשים שבאו במיוחד בשביל האירוע"
זיו, אחיה של לבנת קוץ ז"ל, סיפר על בני משפחתו שנרצחו במתקפת הטרור: "הם היו אנשי נתינה, חיפשו תמיד איך לעזור לקהילה ולהיות שותפים לעשייה. כמה סמלי שהיום אנחנו פה עם הקהילה של כפר עזה, מציינים את האירוע לזכרם וגם דורשים את השבתם של כל החטופים. אנחנו נמצאים בחושך גדול מאוד, אנחנו צריכים לקבל קצת נקודות אור בתוך כל החושך הזה. מדהים לראות את כל האנשים שבאו במיוחד בשביל האירוע".
עדי, אחותה של לבנת, הוסיפה: "הם היו אנשים של תקווה ושל שלום, של עשייה, חזון ומלאכה. לבוא לפה ולהמשיך את המורשת שלהם, מהווה מבחינתנו טיפה של אור, משהו שהם היו רוצים שיקרה. זה הכל בשבילם ולמענם".
ליאורה, אימו של טל אילון ז"ל, מפקד כיתת הכוננות בקיבוץ שנפל כשלחם נגד המחבלים, אמרה: "מאז שיש לי נכדים בקיבוץ היינו הולכים לפסטיבל בשמחת תורה, שנה אחרי שנה. אביב קוץ ז"ל היה מעביר סדנה כיצד להרכיב אותם והכין מראש את כל הרכיבים הנדרשים. היינו כותבים עליהם מסרים של שלום שרצינו להעביר לאנשים בעזה".
האם השכולה הוסיפה וסיפרה על מתקפת הטרור של חמאס באותה שבת שחורה: "כשהכל התחיל בני פתח את הנשקייה, לקח נשק והגן על הבית ועל הקיבוץ שלו. גם אחרי שבני נפצע, בנשימותיו האחרונות, הוא המשיך לפקד על הכוח".
ענבר גולדשטיין, שאחיה נדב ואחייניתה ים נרצחו, וגיסתה חן ושלושת ילדיה – טל, גל ואדם גולדשטיין-אלמוג – נחטפו לעזה, אמרה ל-ynet: "כפר עזה זה הבית, הקהילה היא הבית מאז ולתמיד. במהלך החודש האחרון אני מרגישה מאוד מחוברת לכולם, זה נותן המון תקווה. המפגן הזה עכשיו הוא מצבור כוח. אנחנו עושים ונעשה הכל למען החטופים, מאז שהם מוחזקים בשבי החמאס בתנאים לא תנאים".
הזמר אברהם טל הופיע באירוע. בשיחה עם ynet אמר: "יש המון רגשות מעורבים, כמו כל מה שקורה בתקופה האחרונה, אנשים שבורי לב ורצוצים, אבל מצד שני עם אמונה ובתחושת לכידות חזקה. הדבר היחיד שברמה האישית משאיר לי אוויר לנשימה – הוא להיות בעשייה. המוזיקה עושה לאנשים טוב".
מי שלא הגיע לאירוע בתל אביב מוזמן לקחת חלק בקמפיין הרשת הוויראלי שבני הקיבוץ מובילים יחד עם הבמאי התיעודי מה עושים? מצטלמים עם עפיפון שיוקדש לילד/ה חטופ/ה בעזה ומפרסמים ברשת עם ההאשטג- kitesforfreedom#, הרעיון הוא ליצור קמפיין ויראלי שירוץ ברשתות ויאפשר לכל אחד, בארץ ובעולם, לקחת חלק במאבק להשבת החטופים.