ממפעל מיתולוגי שפעל בשנות ה-30 של המאה הקודמת למרכז חדשני שמספר את סיפור המקום בצורה שתתאים לכל הגילים. "שואבים השראה מהחלוצים שהגיעו לכאן בתנאים קשים, והצליחו להקים את התעשייה הכי גדולה בישראל בשעתה". קבלו הצצה למרכז המבקרים החדש שנבנה בים המלח
למרגלות הר סדום שבים המלח נחנך מרכז מבקרים בשטח מחנה עובדים שפעל במקום בשנות ה-30 של המאה הקודמת. המרכז, הנקרא על שמו של משה נובומייסקי, מייסדה של חברת האשלג הארץ-ישראלית, הוקם בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים, וכולל שחזור של המבנים והאוהלים ששימשו את העובדים.
חברת אשלג ארץ-ישראלית פעלה בארץ מ-1931 ועסקה בהפקת מים מינרליים מים המלח. תחילה הייתה בבעלות של מספר אנשי עסקים יהודים מבריטניה, מהולנד ומניו יורק והחברה הכלכלית לארץ ישראל. ב-1952 הולאמה למדינת ישראל ועברה למפעלי ים המלח.
המבקרים במקום יכירו את ההיסטוריה של המקום דרך אמצעי מולטימדיה וטכנולוגיית VR (מציאות מדומה) ששוזרות בצורה מוחשית את סיפורו הייחודי של המקום באופן שמותאם לכל קשת הגילים.
הקמת המרכז היא פרי שיתוף פעולה בין המשרד לירושלים ומורשת, המועצה לשימור אתרים והמועצה האזורית תמר, בהובלת חברת ICL (לשעבר: כימיקלים לישראל בע"מ). המטרה בהקמתו היא לשפוך אור על סיפור הגבורה של עובדי המחנה שלקחו חלק בהקמת התעשייה, הכלכלה והמדינה.
מהנהלת מרכז המבקרים נמסר עוד כי הוא, "מייצר חיבור למורשת ולהיסטוריה בצורה חווייתית, מתוך הכרה לחשיבותו הערכית והציונית של המפעל הייחודי בו יצרו בריכות רדודות מאדמת מלחה אטימה למים, על מנת להפיק מהן אשלג הנותן בין היתר מענה לצרכים בעולמות המזון, החקלאות והתעשייה".
רביב צולר, נשיא ומנכ"ל ICL, אמר: "אנו שואבים השראה מדהימה מהחלוצים שהגיעו לכאן בתנאים קשים, והצליחו להקים את התעשייה הכי גדולה בישראל בשעתה. אני גאה לומר שסגרנו מעגל וכיום הפכנו שוב לתעשייה המובילה בישראל. חברת ICL יזמה והובילה את שחזור המחנה והפיכתו למרכז חדשני וייחודי המספר את סיפור המורשת וההיסטוריה בצורה חווייתית המכבדת את ערכי הנוף והסביבה".