לטבע נולדו: בתקופה האחרונה, נרשמת עלייה בקרב תושבים אוסטרליים בביקוש לסדנה ללימוד מיומנויות הישרדות ביערות של אוסטרליה.
הפופולריות לה זוכה הסדנה, מתרחשת בד בבד לצד העובדה כי מאז תחילתה של מגפת הקורונה ביבשת המרוחקת - אוסטרלים רבים מעתיקים את מקום מגוריהם בעיר - לטובת מגורים בטבע. לדברי מנהלי הסדנה, מרבית המקומות נתפסו זמן קצר לאחר ההכרזה שיצאה בחודש שעבר אודות הקלות בסגר, שהתקיים כאמור בשל נגיף הקורונה.
בסדנה, הנקראת Bushcraft Survival Australia הנערכת בסמוך לסידני, מלמדים את המשתתפים יכולות הישרדות בסיסיות כמו חיפוש אחר מזון ומים, הדלקת אש ועוד. "הרבה אנשים הגיעו כדי ללמוד משמעת עצמית", סיפר המדריך הבכיר גורדון דדמן, איש צבא לשעבר. לדבריו, "ככל שיש לך יותר ידע, כך תחושת הביטחון גוברת ואתה יכול לקבל החלטות מושכלות יותר".
במהלך הסדנה, המשתתפים לומדים גם כיצד להקים מקלט, לנווט בעזרת הכוכבים ולחפש אחר צמחים אכילים. לצד הלימוד, הם נדרשים לעמוד גם בלא מעט אתגרים.
"יש להם פרק זמן מוגבל להדליק אש בעזרת האמצעים שאנחנו מספקים להם", סיפר דדמן. "ייתכן שהם יצטרכו להדליק אש כדי לאותת לעזרה או להרתיח מים כדי לסייע לאדם שסובל מהיפותרמיה. מגבלת הזמן מעניקה ממד של מתח, ובמצב של הישרדות אתה תהיה מאוד-מאוד מתוח".
בקורס - שנמשך שלושה ימים ונערך בסמוך לפארק הלאומי קו רינג גאי, צפונית לסידני - משתתפים 11 שורדים בסך הכל. "הייתי רוצה ללמד את הילדים שלי משהו", סיפר ג'ורג' חאמזה, אחד מ-11 החניכים. "אני יודע שהסבים וההורים שלי השתמשו במיומנויות כאלה בעבר, אבל בשנים האחרונות הן הלכו ונעלמו - והיום הילדים שלי נצורים בחדרם ומסתתרים מאחורי האייפונים, מחשבי הלוח ומשחקי המחשב.
חאמזה אף הוסיף ואמר כי "אני רוצה להנגיש להם את הטבע, ולגרום להם לחוש בנוח כשהם נמצאים בחוץ. אחרי שהקורס יסתיים, אני מתכוון לחלוק איתם את כל מה שא".
העניין בסדנה התעורר, כאמור, בזמן שאוסטרליה, בדומה למדינות רבות בעולם, החלה בהקלת מגבלות הסגר לאחר חודשיים שבהם התושבים נאלצו להסתגר בביתם. בין היתר, לאחרונה נפתחו במדינה חופי הים וכן הפאבים בסידני, שבימים אלו מורשים לארח עד עשרה לקוחות במקביל - בלבד.
"אם יש דבר אחד שהמגפה הזאת הדגישה זה את חוסר החיבור של כולנו לסביבה שלנו, את התלות שלנו בטכנולוגיה המודרנית, את החוסר בקהילתיות ובאנשים שדואגים זה לזה וגם את ההתמקדות בכלכלה במקום בקהילה", הוסיף המדריך דדמן.
לדבריו, "הגיע הזמן לאפס את השעון, לעשות חושבים מחדש ולהיות יותר בקשר עם הסביבה, שהיא למעשה הבית שלנו. והמיומנויות שאנחנו מלמדים בקורסים האלה, הן צעד שמקדם אותנו לקראת זה".