שנת 2020 תיזכר תמיד כשנת הקורונה כמובן, אך גם כשנה שבה נופשים בכל העולם שינו את העדפות סוגי האירוח שלהם ושמו מחדש את הצימרים, מתחמי הנופש הפרטיים וגם וילות הנופש על המפה.
חברת בוקינג.קום יוצאת היום (ג') עם הדירוג השנתי שלה למקומות ויעדי האירוח הטובים בעולם, בתוכם גם העדפות המטיילים בישראל. לצד זאת, גם קבוצת ALLOVE, המפעילה את אתרי הנופש וילה לנד וצימר לנד בישראל, יצאה עם סיכום לשנת 2020 המציג שנת שיא לתיירות הכפרית מזה עשור.
10 היעדים המזמינים ביותר בישראל ב-2020
על בסיס חוות הדעת של האורחים בישראל ישנם מספר יעדים שהצטיינו באירוח שהם העניקו למבקרים בהם בשנה החולפת. בעקבות כך זכו לתואר - היעדים המזמינים ביותר בארץ, כשהם מתפרשים על פני כל המדינה.
במקום הראשון נמצאת ראש פינה, שמובילה בכמות מקומות האירוח הזכאים שזכו בפרס. כלומר בראש פינה נמצאו הכי הרבה מקומות אירוח ולינה שהמבקרים בהם דירגו אותם כהכי נעימים לשהייה או כבעלי הכנסת האורחים הטובה ביותר.
מיד אחריה ברשימת העשירייה הפותחת אפשר למצוא את עכו, מצפה רמון, חד נס, ערד, נצרת, באר שבע, אילת, קיסריה וחיפה. לצד ההובלה של ראש פינה ומצפה רמון במחוזות צפון ודרום בהתאמה, הרצליה היא העיר המובילה במחוז המרכז באיכות הכנסת האורחים שלה, על פי חלוקת הדירוג למחוזות ארציים.
בתגובה להיותה מדןרגת במקום השני, ראש העיר עכו שמעון לנקרי מסר ל-ynet: "מדי שנה פוקדים את העיר כשני מיליון מבקרים ותיירים, וזו ההזדמנות להודות לתושבי העיר עכו שמקבלים את האורחים בסבר פנים יפות. אנו שמחים על כך שהעיר עכו מעניקה לאורחיה אירוח מושלם עם חווית נופש ובילוי אותנטית, קולינריה ואטרקציות מדהימות".
מה הכי חשוב לישראלים בחופשה?
במסגרת פרסי חוות הדעת של אתר בוקינג.קום 2021, המתייחס בעצם לשנה החולפת 2020, נראה שמתוך מקומות האירוח שזכו בפרס בארץ - המשקל הרב ביותר הולך לאיכות אנשי הצוות במקום האירוח, ולאחר מכן לניקיון ולמיקום אתר הלינה.
לפי הדירוג עולה כי ההעדפות של הישראלים תואמות למגמה הכללית בעולם, לפיה הזוכים והזוכות של הדירוג "Traveller Review Award 2021" קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר על קטגוריית אנשי הצוות, ואחריה הניקיון והמיקום. כמו כן, באופן די טבעי נראה כי לאנשים יש גם יותר מודעות לבריאות ולהיגיינה בעקבות השנה האחרונה.
מתוך חוות הדעת עולה כי הציון עבור קטגוריית הניקיון של הזוכים באופן גלובלי היה גבוה ב-17 אחוז בממוצע מציון הניקיון של מקומות אירוח שלא זכו בפרס. מה שהופך השנה את קטגוריית הניקיון לחלק מכריע בחוויית אירוח מושלמת בקרב מטיילים בכל העולם.
ביקוש גבוה לסוויטות ולשפים פרטיים בווילות האירוח
בשנת 2020 נרשמה עלייה חדה בביקושים לסוויטות, צימרים וחדרים לפי שעה אשר הכפילה את עצמה לעומת 2019. כך עולה מתוך הסיכום השנתי של האתרים "וילה לנד" ו"צימר לנד". עוד עולה מסיכום זה כי בשנה החולפת כמעט מאה אחוז מהביקושים לנפוש בצימרים ובווילות הגיעו מתיירים מקומיים ולא מתיירות נכנסת לארץ, כמתבקש בשנה זו.
נרשם גם גידול של כ-150 אחוזים בביקוש למתחמי נופש שבהם ניתן לערוך אירועים פרטיים בהתאם להנחיות התו הסגול, הגידול ניכר גם בהזמנות של שפים פרטיים למתחמי הנופש, בהמשך לסגירת ענף המסעדנות.
לאור נתונים אלו - המלמדים עד כמה הביקוש לנפוש במתחמים פרטיים עלה השנה באופן מטאורי, עולה כי ב-2020 נפתחו עשרות מתחמי נופש חדשים בדגש על ווילות נופש.
אילנה אלוני, מנכ"לית קבוצת ALLOVE, אמרה: "שנת 2020 - בעקבות משבר הקורונה - הובילה לשנת שיא בתיירות הכפרית ולביקושים שלא זכורים בענף מזה עשור. זיהינו את הפוטנציאל האדיר של משבר הקורונה ובמהלך השנה האחרונה ביססנו את מעמדנו כמובילים כשרכשנו את אתרי האינטרנט וילה קלאס וצימר קלאס שהצטרפו לקבוצת האתרים שלנו. אני צופה שגם שנת 2021 תהיה שנה חזקה מאוד לענף התיירות הכפרית ושהביקושים יישארו גבוהים לפחות כמו בשנה שעברה".
בתים, דירות ומקומות אירוח ייחודיים הכי פופולריים
גם באתר בוקינג.קום רואים מגמה שמצביעה על העדפות של מטיילים ללון ולהתארח במקומות שהם לא בתי מלון. מגמה שהתחילה אגב, עוד לפני משבר הקורונה.
אם בוחנים את רשימת הזוכים העולמית של בוקינג לפי סוג מקום אירוח, רואים שהמלונות נשארו במקום השני בכמות הזכיות, זו השנה הרביעית ברציפות. ארבעה מתוך חמישה זוכים הם מקומות אירוח ייחודיים: דירות (484,243 זכיות), מלונות (עם 175,748 זכיות), בתי נופש (עם 123,145 זכיות), בתי הארחה (עם 94,003 זכיות), ו-B&B (עם 78,903 זכיות).
גם בישראל הדירות הם סוג מקום האירוח שזכה בכמות הפרסים הגדולה ביותר ב-2021, ומיד אחריהן ברשימה נמצאות אכסניות, מלונות, בתי הארחה ובתי נופש. בין מקומות האירוח שזכו בפרסים השנה בישראל ניתן למצוא, ללא יחסי דירוג, את סוויטות אחוזת המאירי בראש פינה, דירת זידאן שרי בעכו, צימר קורא במדבר בערד, בית ההארחה קאזה רוזה באילת, מלון ביאזי בירושלים, מלון רנומה בתל אביב, הבית הכפרי פינה בגלבוע בבית אלפא, בקתת דליה ברמה באל-רום ועוד.
נתון נוסף מראה, כי 30 אחוז מסך כל ההזמנות החדשות ברבעון השלישי של 2020 היו למקומות אירוח אלטרנטיביים, מה שמצביע על הביקוש הגדול לסוגי האירוח הללו.