המסורת ממשיכה: בסוף השבוע נחנך ביוקאסירבי (Jukkasjärvi) שבחלק השוודי של לפלנד מלון הקרח המרהיב שנפתח בכל שנה בחורף ונמס באביב. בנוסף ל-12 סוויטות מרהיבות וחדרי קרח "רגילים", נבנה גם אולם טקסים מיוחד שמשמש לחתונות. הצלם הישראלי הקבוע של המלון, אסף קליגר, שמחלק את זמנו בין שוודיה וישראל, נסע גם השנה לתעד את מלון הקרח.
אם נראה לכם שקר שם, אתם צודקים. ערן, ישראלי שלן כמה פעמים במלון הקרח, סיפר בשיחה עם ynet: "בעוד בחוץ הטמפרטורות מגיעות למינוס 20 ואף פחות, בתוך החדר, בזכות הבידוד של הקרח הטמפרטורות מגיעות למינוס חמש-שש מעלות. ישנים בתוך שקי שינה שמותאמים לסוג כזה של קור על מיטות נוחות ומפנקות. ההמלצה היא לישון עם שכבת בגדים אחת. נוסף על הקור, האתגר של לצאת מהשק שינה להתפנות בחדר המחומם הוא לא פשוט, אבל באופן כללי החוויה היא מעוררת, מרתקת ותעבור כסיפור בלתי נשכח לדורות הבאים".
סמוך למלון הקרח הזמני פועל גם מלון קבוע וחמים יותר בשם "אייס הוטל 365" שכולל 18 סוויטות. אורחי המלון מוזמנים לשתות על בר שעשוי מקרח, לצפות בסרט באולם הקולנוע ולהתרשם מתערוכה עם יצירות מקרח ומשלג. הנהלת המלון ממליצה לאורחים לשהות רק לילה אחד בחדר קרח ובשאר הימים במלון הרגיל. המלון מציע שלל פעילויות, בהן רכיבה על אופנועי שלג, מזחלות כלבים, ביקור בחוות איילים, ארוחת שף.
כמה זה עולה? בבדיקה שערכנו מצאנו חדר רגיל לזוג ב"אייס הוטל 365" במחיר של כ-750 שקלים ללילה. מחיר ללילה במלון הקרח נע בין 2,150 שקלים ל-5,000 שקלים בסוויטה היוקרתית ביותר.
בשיחה עם ynet סיפר אסף קליגר: "התחילו לבנות את המלון בנובמבר וזה לקח להם כמעט שישה שבועות. את החדרים עצמם הם בונים בין שבועיים לשלושה בעבודה מאומצת של 16 שעות ביום. 27 אמנים מרחבי העולם לקחו חלק בפרויקט. כפי שרואים בתמונות יש עיצובים מאוד מיוחדים וקונספטים שונים ומגוונים שנועדו להעניק לקהל הרחב אפשרות לחוות את העיצוב ואת הארכיטקטורה של האמנים בקרח בצורות שונות ומגוונות. אנשים מכל העולם באים כדי לראות את המלון וזה אחד המקומות הטובים לראות ממנו את הזוהר הצפוני. מאוד מומלץ להגיע למי שאוהב לתכנן טיולים עצמאיים ולא בקבוצות מאורגנות, מבחינת הקורונה המצב בשוודיה עכשיו טוב מאוד ומומלץ לבוא ולטייל פה בחורף הקרוב".
לא רק מלון הקרח מעורר בקליגר השראה. לפני שבועיים הוא פגש את ראש ממשלת שוודיה לשעבר סטפן לוון בביתו של שגריר ישראל זיו נבו קולמן ושוחח עמו על אמנות וקרח. "זיו רכש ממני את העבודה על הנהר הירוק עם הזוהר הצפוני, מתוך תערוכה שהצגתי בשטוקהולם לאחרונה", סיפר קליגר. "היה מרגש לספר לראש הממשלה היוצא על סיפור האהבה שלי עם לפלנד, ולא פחות מרגשת הידיעה שהסיפור על החיבור בין ישראל לשוודיה יסופר בלא מעט מפגשים מעניינים על ידי השגריר הישראלי בשוודיה".