הכירו את גיא שמואלי, בן 42, חבר קיבוץ משמר השרון ובמקור מקיבוץ ראש הנקרה, נשוי להדס ואבא לאורי ולנעמי. עובד סוציאלי ביחידת הסיוע שליד בית המשפט לענייני משפחה, מטפל זוגי ומשפחתי – וצלם רחפן. לאחר שנחשפנו לצילומים מרהיבים שלו, התיישבנו איתו לשיחה קצרה על אודות רחפנים וצילום.
מתי התחלתי לצלם ברחפן?
"מאז שאני זוכר את עצמי כילד מתבגר אהבתי לצלם. משהו באפשרות ללכוד מצב חולף, למסגר אותו ולהפוך אותו לנצחי, אחרי שהענקתי לו את הפרשנות האישית שלי, שיכולה להיות רחוקה מאוד מתיאור המצב ה'מציאותי', קסם לי וריגש אותי. יחד עם זה, תמיד צילמתי רק עבור עצמי, צילום 'למגירה'.
"את הרחפן הכרתי לפני כחמש שנים, כשאחי רכש רחפן צעצוע והטיס אותו לידי, פתאום נדלקה אצלי המחשבה איך יכול להיראות העולם מזווית המבט הייחודית של הרחפן. צריך לזכור שבאותה התקופה תחום הצילום מרחפנים היה הרבה פחות מוכר ונגיש. בתחילה רכשתי רחפן צעצוע זול, כדי להתלמד עליו ולהתנסות ולאט לאט 'עליתי' ברמת הרחפנים וביכולות הצילום שלי.
"מעולם לא למדתי צילום באופן מסודר, אך בעזרת פידבקים והדרכות שקיבלתי מצלמים מהארץ ומהעולם דרך קבוצות פייסבוק שונות שכללתי ושיפרתי את יכולות הצילום שלי וכך, עם הזמן, התחביב הפך גם לעסק קטן".
באיזו תדירות אתה מצלם?
"כיוון שאני עובד כעובד סוציאלי במשרה מלאה, מחזיק בקליניקה פרטית לטיפול, בנוסף לכך שחשוב לי להיות זמין ונוכח בבית עם המשפחה, זמני הצילום שלי הם בדרך כלל או מוקדם מאוד בבוקר או לקראת שקיעה ובימי שבת וחופשות, אך לכל מקום שאני נוסע - אני לוקח איתי את הרחפן ותמיד מסתכל לכל הכיוונים, כדי שלא אפספס חומרים מעניינים לצילום. בפועל אפשר לומר שבשבוע ממוצע יוצא לי להטיס כארבע שעות".
יש לך טיפים למי ששוקלים להיכנס לתחום של צילום באמצעות רחפן?
"כן, אני ממליץ קודם כל להתנסות בהטסת רחפני צעצוע זולים, הם אמנם קשים יותר לשליטה, אך אולי דווקא בגלל זה כדאי להתחיל איתם. מי שירכוש את המיומנות של הטסת רחפן צעצוע יוכל לתפעל בביטחון רב יותר רחפנים יקרים יותר במצבי לחץ, ובנוסף יוכל לבדוק אם ועד כמה מתאים לו התחום, לפני שיכנס להוצאות כבדות, והן יכולות להיות מאוד כבדות.
"בנוסף, אמנם ניתן למצוא ברשת סרטוני הדרכה טובים כמעט עבור כל רחפן וחשוב מאוד להשקיע בזה זמן, אך יחד עם זאת לא הייתי מוותר כל מפגש הדרכה עם מטיס מנוסה.
"חשוב מאוד גם ללמוד ולהכיר את חוקי ההטסה בארץ, לא בכל מקום ולא בכל תנאי מותר להטיס רחפן. את החוקים המפורטים אפשר למצוא באתר רשות התעופה האזרחית (רת"א). אתם גם מוזמנות ומוזמנים תמיד ליצור עמי קשר".
איך אתה מחליט איפה לצלם?
"מאז שהתחלתי לצלם ברחפן ההתבוננות שלי על הסביבה התחדדה, וכך אני מזהה מקומות והתרחשויות שמושכים את העין ואת הסקרנות שלי ואני מנהל רשימה בראש של מקומות שנראים לי מעניינים, במקרים אחרים אני מקבל איתותים מחקלאים באזורי לקראת עבודות עונתיות ומיוחדות ומתאים את עצמי לשם. יחד עם כל זה גיליתי שדווקא ההתרחשויות שאני לא מתכוונן אליהן, אלה שלפעמים 'ליד' ההתרחשות המרכזית - הן המעניינות ביותר".
באיזה מקומות בעולם היית רוצה לצלם?
"החלום הגדול ביותר הוא ללא ספק איסלנד- ארץ מלאה בנופים, מרחבים ומראות מיוחדים, ייחודיים ועוצרי נשימה שאני לא חושב שאפשר למצוא במקומות אחרים בעולם. חוץ מזה גיליתי שלא באמת משנה איפה אהיה- בעזרת הרחפן תמיד אפשר למצוא מראות ייחודיים".
נסיים עם פינת הפרגון. אחרי איזה צלמים ישראלים היית ממליץ לעקוב?
"יש הרבה צלמים וחברים קרובים בתחום, שאני מאוד מעריך ואוהב ולומד מהעבודות שלהם, יחד עם זאת יש שני צלמים שהם בשבילי האורים והתומים - האחד בתחום צילומי הסטילס - אור אדר, שגם מעביר קורסים מקצועיים בתחום הצילום מרחפן ותמיד נכון לתמוך, לייעץ, לכוון וגם לפרגן. והשני בתחום צילומי הוידאו - שלומי זנתי, שבכל הפקת סרטון חדש שלו כאילו ממציא ומגדיר מחדש את חוקי הצילום ומרחיב את גבולות היצירתיות".