על הנייר זה נראה מרשים: חברת קאס גרופ הישראלית, תקים בקניון דאשבאשי שבגיאורגיה גשר מזכוכית באורך של 250 מטרים. במרכז הגשר יוקם בר בצורת יהלום שירחף מעל התהום, בגובה של כ-160 מטרים.
תומר מור יוסף, סמנכ"ל החברה, אמר בשיחה עם ynet כי בניית הגשר תושלם בחודש אוגוסט. "הרעיון הוא להטמיע את הגשר בתוך הריאה הירוקה והמרהיבה, מבלי להרוס את הנוף המדהים באזור. על הגשר עצמו, הותקנו גם חיישנים מיוחדים כדי למנוע פגיעת ציפורים".
קאס גרופ זכתה במכרז לניהול שמורות הטבע בגיאורגיה, ובמסגרת ההסכם התחייבה גם להפעיל ולתחזק את השמורה שבה הגשר ובר היהלום שעיצבה האדרכלית אירמה אורנשטייין. סך ההשקעות של החברה בשמורות הטבע, יעמוד על 45 מיליון דולר. החברה הישראלית, מתכננת להפעיל בשמורה גם אטרקציות דוגמת באנג'י, אומגה, טיולי ג'יפים ואופניים, כדור פורח, בריכות חמות וקרות, מסעדה וכפר נופש שיכלול 90 יחידות דיור בהשקעה של 15 מיליון דולר. לדברי החברה, עבודות הפיתוח צפויות להסתיים ביולי 2020.
שמורת דאשבאשי היא, למעשה, קניון טבעי ופראי שבשיפוליו זורמים נחלים רועשים ומסלול הליכה יפהפה שבצידיו מפלים שוצפים. בשנה האחרונה, משכה אליה שמורת הטבע כ-184 אלף תיירים ולדברי מור יוסף, בחברה צופים כי בעקבות ההשקעה יגיעו לשמורה למעלה משני מיליון מבקרים בשנה.
"תוך זמן קצר זו צפויה להיות האטרקציה המובילה בגיאורגיה", אמר מור יוסף, "השמורה כיום פעילה מאוד, ועם זאת היא רחוקה מלהיות נגישה לכלל האוכלוסייה ורבים אינם יכולים לחוות את הפאר הזה בכל עוצמתו. מדובר בשבילי הליכה, אזורי קמפינג ומכשולים נוספים שאינם מאפשרים למשפחות עם ילדים לפקוד את החוויה הזו בלב שלם.
"הגשר והבר התלוי בגובה של 160 מטרים מעל למפלי מים ונחלים שוצפים, הם יצירה ישראלית שתגרום גאווה למדינת ישראל לשנים קדימה. מספיק לראות את ההתעניינות של כלי התקשרות העולמית, ורצונם להשתתף בטקס הפתיחה באוגוסט הקרוב - כדי להבין זאת".
ההקמה של כל העסק הזה לא תפגע בשמורת הטבע עצמה, על בעלי החיים והצמחייה שבה?
"מסלולי התיירים מגודרים ומתוחמים בדיוק כמו בכל אתר טבע אחר בעולם, ותהיה שליטה ובקרה על כל מטר בשמורה, שתעשה בעזרת מצלמות מיוחדות המוטמעות בנוף. בין היתר, על מנת לוודא את ביטחונם של המטיילים ובעלי החיים באזור, וכמובן כדי להגן על הצמחייה שגדלה שם. בנוסף, יופעלו צוותים של פקחים שיסתובבו בשמורה 24/7 ויהיו מחויבים בדיווח שוטף.
בעשור האחרון זינקה התיירות בגיאורגיה מ-800 אלף מבקרים בשנה ל-8.7 מיליון, כשרק בשנה האחרונה נרשמה צמיחה של 20 אחוזים.