כמו נוסעים רבים ברחבי העולם, גם גיל אבן לא זכה לפגוש את המזוודה שלו בתום הטיסה, אך במקרה של אבן, ישראלי שמתגורר בלוס אנג'לס, הסיפור זכה לתפנית יוצאת דופן כאשר הוא החליט לטוס בעקבות המזוודה כל הדרך למצרים.
הכול התחיל כאשר ב-14 ביולי אבן טס עם חברת יונייטד איירליינס מלוס אנג'לס לברצלונה בטיסת קונקשן דרך וושינגטון. הוא שלח שתי מזוודות, אך כשנחת בבירת ארצות הברית גילה שאחת מהמזוודות נשלחה בטעות לשיקגו בגלל רישום שגוי של אחד מהעובדים.
אנשי הצוות בשדה התעופה אמרו לאבן המודאג שימשיך בטיסתו לספרד ושם יגיש בקשה במחלקת הכבודות האבודות, ואכן לאחר הנחיתה בברצלונה הוא עשה בדיוק את זה. "נאמר לי שישלחו את המזוודה לברצלונה תוך 48 שעות", סיפר בשיחה עם אולפן ynet, "חיכיתי והתקשרתי כל יום במשך עשרה ימים, אך המזוודה לא הגיעה".
עוד בלוס אנג'לס, לפני שיצא למסע אבן, הוא הצמיד למזוודה תגית איתור AirTag של אפל. בעזרת התגית הוא ראה בזמן אמת שהמזוודה שלו המשיכה משיקגו לפרנקפורט שבגרמניה ומשם לקהיר בירת מצרים. "אף אחד בשדה בקהיר לא ענה לטלפון או למיילים ששלחתי, ראיתי באפליקציה איך המזוודה עומדת בשדה התעופה במצרים ולא זזה, הסתכלתי ארבע פעמים ביום".
מה במזוודה היה כל כך חשוב?
"יש לי חברה של בגדי ים ברזילאים לגברים, הייתי אמור לעשות צילומים בברצלונה וכל הציוד ובגדי הים היו במזוודה, אז הייתי חייב או לחזור לארה"ב ולהביא סחורה חדשה, או לטוס למצרים".
גם אחרי שהחליט כבר לטוס למצרים הקשיים נמשכו. הטיסה הראשונה שהזמין מברצלונה לקהיר בוטלה ואבן נאלץ להזמין טיסה נוספת, הפעם עם שתי עצירות ביניים בווינה ובעמאן שבירדן.
כשהגיע סוף-סוף לשדה התעופה בקהיר גילה שהאתגר הגדול באמת עדיין לפניו. "נמל התעופה שם מבולגן מאוד", סיפר, "אין WiFi, הייתי צריך לרכוש כרטיס סים כדי שאוכל לבדוק את המיקום של המזוודה לפי ה-AirTag. כשהגעתי למחלקת אבידות ומציאות בטרמינל ראיתי רק ערימות ענקיות של מזוודות בכמה אולמות, היו שם קרוב ל-10,000 מזוודות להערכתי, זה היה כמו לחפש מחט בערימת שחת, עברתי חדר חדר ובין מחסנים בחיפוש אחר הכבודה, ורק לאחר חצי יום הצלחתי למצוא את המזוודה".
אחרי שמצא את המזוודה הבין אבן שהוא פספס את הטיסה בחזרה לברצלונה, אז הוא המשיך לטיול קצר בפירמידות ולאחר מכן החליט לקפוץ לבקר את משפחתו בתל אביב. אז מה עכשיו? "ביום ראשון אתחיל מסע נוסף של 24 שעות בחזרה לברצלונה".