יופי אינסופי: בלוג הצילום "ללכוד את האטלס" (Capture the Atlas) פרסם את גלריית התמונות השנתית של זוהר הקוטב, כפי שתיעדו אותו צלמים ברחבי העולם – והתוצאה שומטת לסת. דן זאפרה, עורך הבלוג, אצר את התמונות במהלך השנה ויצר גלריה מרהיבה של 25 צלמים מ-13 מדינות שונות.
עונת אורות הצפון בחצי הצפוני של כדור הארץ, נזכיר, נמשכת בין ספטמבר לאפריל, ובחלק הדרומי של הכדור היא נמשכת מחודש מרץ ועד ספטמבר. האורות הבהירים של זוהר הקוטב נגרמים מהתנגשות בין חלקיקים טעונים מהשמש ובין גזים שבאטמוספירה של כדור הארץ, כחנקן ומימן. השדה המגנטי של כדור הארץ מסיט לרוב את החלקיקים הללו שמגיעים מהשמש, אבל השדה המגנטי חלש יותר בקטבים. לכן, כמה חלקיקים מצליחים לחדור ויוצרים את זוהר הקוטב – הזוהר הצפוני ליד הקוטב הצפוני והזוהר הדרומי ליד הקוטב הדרומי.
נצא לדרך עם הצילומים הנבחרים:
ונסיים עם הנציג הישראלי ברשימה המכובדת. איתי מוניקנדם, שבחודש פברואר האחרון אף פתח בפנינו את אלבומי התמונות שלו בכתבה מיוחדת, צילום את התמונה הנהדרת הזאת במינוס 27 מעלות בצפון פינלנד ליד עיירה בשם Äkäslompolo.
"הזוהר הצפוני מדהים", אמר מוניקנדם בשיחה עם ynet. "זו חוויה שאני יכול רק לאחל לכל אחד ואחת ומדובר באושר גדול כאשר אתה זוכה להביא חבר לראות את הפלא הזה מרקד בשמיים, ולא משנה היכן אתה נמצא. אך בצילום זה לא מספיק. הזוהר, יפה ככל שיהיה, לא יכול לעמוד בפני עצמו, הוא עדיין צריך להיות חלק מקומפוזיציה חזקה, כזו שמספרת את הסיפור של המקום, הזמן וההרגשה. לכן שמחתי שהרבה דברים התכנסו יחד באותו לילה נפלא לאור ירח כמעט מלא. מופע זוהר מטורף, מיקום מדהים ומקורי שגיליתי בטיול ההכנה וקבוצה נהדרת שזרמה על השיגעון שלי ולמרות העייפות באה איתי לשם בפעם השנייה באותו היום, מה שגם סייע לכולנו במציאת הפריימים כי המקום כבר היה מוכר. זה היה לילה שלא יישכח".