צפון קוריאה פרסמה תוכניות להקמת אתר נופש חדש על חוף הים, בפיקוח מנהיגה קים ג'ונג און, כך דיווחו כלי תקשורת בדיקטטורה המבודדת. הפרויקט הוגדר כ"צעד גדול ראשון" לקראת פתיחה אפשרית רחבת היקף של המדינה.
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און סייר במתקן בליווי בתו, קים ג'ו אה. סוכנות הידיעות המרכזית של קוריאה הצפונית (KCNA) דיווחה כי קים הדגיש כי האתר, הנמצא כחלק מפרויקט הפיתוח וונסאן-קלמה שבמזרח המדינה, הוא "צעד גדול ראשון" לפיתוח תיירות.
שליט הדיקטטורה המבודדת הביע "סיפוק רב" מכך שהמתקנים נבנו. "ניתן להשתמש בהם לאירוח אירועים חיצוניים, פוליטיים ותרבותיים חשובים של המדינה", הדגישה סוכנות הידיעות שמשמשת שופר של השלטון.
צילומים שפורסמו על ידי KCNA מראים את קים ג'ונג און ובתו צועדים לאורך הים ומשוטטים בין מלונות נטושים. לדברי מומחים לצפון קוריאה, קים ג'ונג און גילה עניין רב בפיתוח תעשיית התיירות עוד בשנותיו הראשונות בשלטון. פיתוח וונסאן-קלמה הוא אחד מהפרויקטים החביבים עליו.
צפון קוריאה נפתחה מחדש באוגוסט 2023 לאחר כמעט ארבע שנים של סגירת גבולות עקב מגפת הקורונה, כאשר אפילו אזרחים צפון-קוריאנים נאסרו מלשוב לביתם.
קבוצת התיירים הזרה הראשונה שביקרה במדינה מאז הוסרו הגבלות הגבול כללה כ-100 תיירים רוסים, שביקרו בפיונגיאנג ובאתר סקי סמוך לוונסאן בפברואר. שתי המדינות חיזקו את יחסיהן הפוליטיים, הצבאיים והתרבותיים מאז פלישת רוסיה לאוקראינה בפברואר 2022.
עוד לפני המגפה, התיירות לקוריאה הצפונית הייתה מוגבלת, כאשר סוכנויות נסיעות דיווחו על כ-5,000 תיירים מערביים בשנה. אמריקנים היוו 20% משוק זה לפני שוושינגטון החליטה לאסור נסיעות למדינה האסיאתית בעקבות כליאתו ומותו של הסטודנט האמריקני, אוטו וורמביר, בשנת 2017.
נציין כי באתר הישראלי של המטה לביטחון לאומי צפון קוריאה מוגדרת כמדינה באיום גבוה וההמלצה היא להימנע מהגעה אליה ולשוהים בה לצאת לאלתר. צפון קוריאה, נזכיר, נחשבת לאחת המדינות המדכאות ביותר בעולם מבחינת זכויות אדם ומשטר דמוקרטי. המשטר, שמובל על ידי משפחת קים במשך עשרות שנים, פועל כדיקטטורה טוטליטרית המשליטה שליטה מוחלטת על כל היבטי החיים. חופש הביטוי, ההתאגדות והתקשורת אינם קיימים, והאוכלוסייה כפופה למעקב מתמיד, עונשים חמורים ואף מחנות עבודה בכפייה עבור כל התנהגות שנתפסת כאיום על השלטון. בנוסף, אזרחים סובלים ממחסור חמור במזון, שירותי בריאות מוגבלים ומערכת כלכלית ריכוזית שמדרדרת רבים לעוני עמוק.
ברמה הפוליטית, אין בחירות חופשיות, והמשטר אינו מאפשר כל ביטוי להתנגדות פוליטית. צפון קוריאה גם מתאפיינת בשימוש נרחב בפחד, ענישה קולקטיבית ותעמולה מאסיבית לחיזוק מעמד המשטר ולדיכוי כל ניסיון למרידה. האו"ם וארגוני זכויות אדם בינלאומיים מתעדים באופן קבוע הפרות חמורות, כולל הוצאות להורג ללא משפט, מעצרי שווא ועינויים, אך המשטר מסרב לשתף פעולה עם חקירות או לאפשר גישה חופשית למדינה.