היום (יום א') מתחילות לפעול הטיסות הישירות מישראל לשארם א-שייח. לאחר תקופה ארוכה שבה דובר על פתיחת הקו והעיכוב במתן האישורים הנדרשים עד לרגע האחרון, היום זה סוף-סוף קורה והטיסות מתחילות לצאת לדרך.
הראשונה שתטיס ישראלים אל עיר הנופש בדרום חצי האי המצרי היא אל על באמצעות סאן דור. בהמשך היום יצטרפו גם טיסות של ישראייר וארקיע. שלוש החברות הישראליות יפעילו בשלב הראשון תשע טיסות ישירות בשבוע. אורכן הצפוי יהיה כ-50 דקות לכל כיוון.
טיסת הבכורה של סאן דור, טיסה 5193 שהמריאה הבוקר בשעה 10:15 מנתב"ג, נערכה באחד הימים הכי עמוסים השנה בשדה התעופה. זאת כאשר היום צפויים לעבור בשדה 63,500 נוסעים. מתוכם כ-40 אלף ישראלים שיטוסו ב-234 טיסות בינלאומיות יוצאות והיתר יחזרו לארץ.
לציון ההמראה ההיסטורית התקיים טקס חגיגי במעמד מנכ"לית אל על הנכנסת, דינה בן-טל גננסיה, סמנכ"ל אל על שלומי שם שלום וגל גרשון מנכ"ל סאן דור, במהלכו גזרו את סרט הכניסה למטוס וקיבלו את פני הנוסעים הראשונים. במטוס חיכו לנוסעי הטיסה הראשונה תיקי בד ובתוכם גלגל ים, בקבוק מים וחטיפים.
הטיסות יבוצעו במטוסים צרי גוף: בואינג 737 של סאן דור, בישראייר ובארקיע יפעילו מטוסי איירבוס. גם המטוס הקטן ביותר הפועל בצי של ארקיע, האמברייר, צפוי לטוס בקו זה.
והמחירים?
אחרי מחירים מופקעים שראינו תחילה, עם פתיחת מכירת הכרטיסים לפני כשבועיים והביקורת שבאה בעקבותיהם, נראה שהמחירים כעת יותר שפויים. באל על מפרסמים כרטיסים במחירים החל מ-269 דולר. בבדיקה שערכנו באתר החברה מצאנו טיסות החל מ-350 דולר הלוך ושוב.
בישראייר מפרסמים חבילות נופש הכוללות טיסות ולינה במלונות ברמת חמישה כוכבים במחיר 962 דולר לשני מבוגרים, כ-481 דולר לאדם.
בארקיע מצאנו טיסות בטווח מחירים הנע בין 297 דולר ל-522 דולר, תלוי בתאריכים.
השיהוי בפתיחת הקו עד לחול המועד, חרף הכרזת משרד ראש הממשלה על השקת הקו והודעות חברות התעופה שבאו בעקבותיה, נבע מעיכוב בקבלת האישורים הביטחוניים הנדרשים להפעלת טיסות אלו. האישור הזה הגיע באופן רשמי לחברות התעופה רק בשבוע שעבר, כלומר פחות משבוע לפני המראת הטיסה הראשונה.
"זה בהחלט רגע מרגש. עד הרגע האחרון המתנו לאישורי הביטחון שהתקבלו בשבוע שעבר, מיד לאחר מכן פרסמנו את הטיסות והנה היום אנחנו בטיסה הראשונה לשארם והמטוס מלא", סיפר שלומי עם שלום, סמנכ"ל אל על בריאיון לאולפן ynet.
בנוגע לכמות הטיסות ואם תגדל בהמשך, השיב עם שלום: "אני מניח שעם הביקוש יאשרו יותר טיסות ונוכל להפעיל טיסות יומיות בהמשך, ראינו מה קרה עם דובאי".
"עד היום זה תמיד נראה מסע לסיני"
על המטוס הבוקר היו 189 נוסעים, שחלקם כלל לא ידעו שהם משתתפים בהיסטוריה עד שהגיעו לשער הטיסה בשדה.
מני קינג (בן 21) מירושלים שנהג עד היום לנסוע לשארם א-שייח ברכבו, סיפר עד כמה הוא מתרגש לטוס ליעד שהוא כל כך אוהב. "נסעתי כבר 17 פעמים לסיני אבל הפעם אנחנו מתרגשים מאוד כי זה מקצר את הנסיעה במיוחד. אני חושב שזו הפעם הראשונה שרואים שהיחסים בין ישראל ומצרים מעולים. כל פעם אני מתרגש לרדת לסיני, אבל כאן זה מרגש יותר כי אין את הבירוקרטיה".
"עד יום חמישי הייתי בטוח שאסע ברכב ואעבור ברגל, אבל כשאמרו לי על הטיסות נכנסתי לאתר כמה פעמים עד שהצלחתי לרכוש כרטיסי טיסה לי ולעוד עשרה אנשים".
יהודה שחר (בן 21) אף הוא מירושלים סיפר בהתרגשות: "עד היום זה תמיד נראה מסע לסיני. זה מדהים שחסכו לנו את הנסיעה של שעות ואז התברר לנו שזו טיסת בכורה וזה מדהים. זה יגרום לתנועה נורמלית של תיירים וזה יקרב בין הצדדים".
מירי, ארז, אוהד והודיה שגב מקיבוץ שובל, החליטו לטוס לסיני לפני פחות מ-48 שעות. ״החלטנו שאנחנו נוסעים ביום שישי בחצות כשהמחיר ירד ב-50 אחוז. זה לא היה קל כי האתר של סאן דור מתפקד בצורה שערורייתית אבל בסוף הצלחנו להזמין". בני המשפחה שרגילים לעבור את הגבול היבשתי לסיני הוסיפו: "אחרי מה שראינו שקורה בגבול טאבה, זו חוויה. שארם א-שייח חוזרים אלייך שנית", הכריזו.
"חצי קילומטר של תור" - עומס בגבול היבשתי לסיני
דרך נוספת לעבור למצרים היא דרך היבשה והיום היא עמוסה מהרגיל. החל משעות הבוקר החלו להגיע אלפי ישראלים לגבול הדרומי - מעבר טאבה, על מנת לנפוש בחלק הצפוני של סיני. כ-5,000 ישראלים צפויים לעבור במסוף זה רק היום.
"לנוסעים מומלץ להגיע בשעות הצהריים, לאור העומס הניכר בשעות הבוקר. מעבר הגבול בגין טאבה צפוי לעומס כל השבוע, שבוע חול המועד", נמסר מדוברות רשות שדות התעופה. עוד נמסר כי המעבר מתוגבר בכוח אדם. עם זאת, הצד המצרי בטאבה יוצר פקקים עד למלון הנסיכה באילת בשל העומסים שבהם המצרים מתקשים לעמוד בשלב זה.
"יש אלפים מאחורינו"
דניאל יהודאי, נמצאת במעבר טאבה עם חבריה החל משעות הבוקר המוקדמות, בדרך לנפוש בנואיבה. "התור כרגע הוא באורך חצי קילומטר, מאוד עמוס", סיפרה יהודאי לאולפן ynet כאשר היא ממתינה בתור יותר משלוש שעות וחצי. עם זאת היא מספרת על הצוות המקצועי שנמצא במסוף ומנסה לסייע למטיילים בהמתנה הארוכה. "יש אוהל עם הצללה שעוזרת להתגונן מהשמש", סיפרה יהודאי.
גם דניאל סימון דנינו הגיע עם חבריו למעבר הגבול הדרומי. "אנחנו פה משבע בבוקר, תקועים. בהתחלה התור התקדם יפה ואז נתקע. עדיין לא נכנסו לאוהל ההמתנה אפילו. יש אלפים מאחורינו. אבל אנחנו עם ישראל היפה, אז מעבירים את הזמן. צוחקים בתורים, פותחים חטיפים, נעבור את זה".
על השאלה אם הוא לא חושש לנסוע עם המתיחות הביטחונית, השיב סימון דנינו כי "בארץ יותר מפחיד".