מסעות לחלל, חופשות על חופים מלאכותיים בהרים, שימוש במטוסים חשמליים ועל-קוליים - כל אלה נכללים בתחזיות העתידיות שמנבאות כיצד ייראו החופשות בשנת 2054. בעוד 30 שנה, סדרי העדיפויות של הנופשים עתידים להשתנות, מה שישליך על סוג החופשה שיבחרו לעצמם, כשלשינויי האקלים ולתיירות היתר יהיה משקל רב בכך. בנוסף, התורים בשדות ובנמלי התעופה יתקצרו משמעותית, כשלמרבה ההפתעה יהיו מלונות שיבחרו לזנוח את הקידמה הטכנולוגית כדי להעניק תחושה של ניתוק מוחלט.
חברת הנסיעות Travel Counselors ממנצ'סטר חברה לעתידן טום צ'יזורייט, יועץ שעוזר לעסקים לתכנן את העתיד לאור הטכנולוגיה, שינויי האקלים והחברה, כדי לנסות ולחזות כיצד ייראה ענף התיירות בעוד שלושה עשורים.
על פי הניתוח שערכו, נראה כי סוגי המטוסים בהם ייעשה שימוש ישתנה ללא היכר, יעדים קרים יותר יקבלו עדיפות על פני יעדים חמים נוכח שינויי האקלים, התורים בשדות ובנמלי התעופה כפי שאנו מכירים אותם יתקצרו משמעותית הודות לשימוש בחיישנים וסריקות ביומטריות, בעוד שיהיו מלונות שיבחרו לזנוח את הקידמה הטכנולוגית כדי להעניק ללקוחותיהם תחושת ניתוק שתסייע בפיתוח הקשרים הבינאישיים: בחדרים, שייפתחו באמצעות מפתח ולא כרטיס מגנטי, ספרים ימירו את הטלוויזיה, כשאת החלל יאירו נרות בלבד.
מגמות נוספות שעולות מהניתוח העתידי נוגעות לחברות תעופה על-קוליות ומטוסים חשמליים, משך החופשות וטיסות לחלל. חברות תעופה שיפעילו מטוסים על-קוליים יוכלו לספק ללקוחותיהן טיסות ארוכות טווח במהירות ונוחות ברמה גבוהה. חברות כמו ונוס אירוספייס (Venus Aerospace) כבר נמצאות בעיצומם של ניסויים לביצוע טיסות במהירות גבוהה באמצעות טכנולוגיה היפר-סונית. באוקטובר האחרון, חשפה חברת הסטארט-אפ ההנדסית מיוסטון מנוע היפר-סוני חדש, שמטרתו להשלים טיסה מלונדון לניו יורק בתוך פחות משעה.
גם השימוש בדלקים ברי-קיימא יגדל, מה שיהפוך את הטיסות לידידותיות יותר לסביבה ושקטות יותר, גם בשל שימוש במטוסים חשמליים, שישמשו את המעוניינים לטוס ליעדים קצרי טווח.
החופשות הקצרות יומרו בטיולים ארוכים שיימשכו עד שישה שבועות, ויהיו גדושים בחוויות משמעותיות. "הרצון לטייל ולצבור חוויות חדשות יגבר, כאשר מעסיקים יישרו קו עם המגמה"
לדבריו של צ'יזורייט, החופשות הקצרות יומרו בטיולים ארוכים שיימשכו עד שישה שבועות, ויהיו גדושים בחוויות משמעותיות. "הרצון לטייל ולצבור חוויות חדשות יגבר, כאשר מעסיקים יישרו קו עם המגמה הזו ויבינו כי חופשה בת כמה שבועות היא מחיר שיש לשלם עבור טעינת מצברים הכרחית של העובדים", אמר צ'יזורייט ל"סאן" הבריטי".
טרנד נוסף שיצבור תאוצה הוא באמת לא מהעולם הזה - מסע אל החלל החיצון. "לא רק שיהיה זול יותר לשלוח לוויינים לחלל, אלא גם יהיה זול יותר לשלוח לשם בני אדם", התנבא צ'זורייט. למעשה, תיירות החלל היא כבר משהו שצובר תאוצה, כאשר בין הדוגמאות הבולטות ניתן למנות את חברת בלו אוריג'ין ששלחה ביולי 2021 את הטיסה המאוישת הראשונה שלה לחלל, כשעליה המייסד המיליארדר ג'ף בזוס וצוות נלווה, ששבו לכדור הארץ בשלום בחלוף כ-10 דקות.
גם איש העסקים ג'ארד אייזקמן בילה 10 דקות בחלל במסגרת טיסת החלל הפרטית של SpaceX ששוגרה בספטמבר האחרון, תוך שהוא מבצע "הליכת חלל" בגובה של 700 ק"מ מעל כדור הארץ, באזור שבין אוסטרליה לאנטארקטיקה.
צ'יזורייט צופה שהעלות לטיסות חלל פרטיות שכאלה תפחת בעתיד, מה שיהפוך את החוויה לנגישה בשנים הבאות עבור אלה שידם אינה משגת כעת.
אחת המגמות המעניינות שעולה מהתחזיות העתידיות, נוגעת לסיוט של כולנו - התורים בנמלי ושדות התעופה. נראה כי בעוד 30 שנה, התורים יתקצרו והעומס יהיה נחלת העבר הודות לטכנולוגיה המתפתחת. סריקה ביומטרית וחיישנים משוכללים לזיהוי וניטור תווי הפנים, קצב הלב והנשימה, עשויים לגרום לכך שבדיקות אבטחה מסורבלות יהפכו בעתיד למהירות יותר מאשר עם הטכנולוגיה הנוכחית שבה נעשה שימוש.
עם זאת, האיום של שינויי אקלים צפוי להשפיע על בחירת היעדים. כבר עתה נראה שמזג אוויר קיצוני גורם למטיילים לחשב מסלול מחדש בכל הנוגע לתכנון החופשה שלהם, כאשר רבים מהם נמנעים לבקר ביעדים שחווים אירועי מזג אוויר קיצוניים, דוגמת חום קיצוני או סערות למיניהן.
יעדים קיציים אהובים יוחלפו ביעדים קרים יותר שנמצאים בחציו הצפוני של כדור הארץ. אתרי נופש חדשים עשויים לצוץ הודות ליצירת חופים מלאכותיים שימוקמו באזורים הרריים
צ'יזורייט צופה שיעדים קיציים אהובים יוחלפו ביעדים קרים יותר שנמצאים בחציו הצפוני של כדור הארץ. לדבריו, אתרי נופש חדשים עשויים לצוץ הודות ליצירת חופים מלאכותיים שימוקמו באגמים בין הרי האלפים, כמו גם באזורים הרריים נוספים.
"המטיילים יחפשו יותר ויותר יעדים פחות מוכרים, מתוך הרצון להיות הראשונים לבקר במקומות שמעטים ביקרו בהם, אם בכלל, ובכך להימנע מאתרים צפופים שסובלים מתיירות יתר", אמר צ'זורייט בכנס שסוקר באתר Travel Weekly.
על כן, המלצתו לסוכני הנסיעות היא לעשות שימוש גדול יותר בטכנולוגיה חדשה - כולל בינה מלאכותית - ולהשקיע יותר מזמנם במחשבה על העתיד.