המוני מטיילים הגיעו בסוף השבוע לחופי צפון ים המלח כדי לצפות במרבדי הפריחה החריגים. הצלם עמיר אלוני מרשות הטבע והגנים תיעד באמצעות הרחפן את הפריחה היפה ואת המטיילים הרבים שהגיעו לאזור מצד קדרון (חורבת מזין), מדרום לשמורת עיינות צוקים.
אבנר רינות מהחברה להגנת הטבע הסביר כי מדובר ב"מראה נדיר ומיוחד" שהתאפשר בעקבות הגשמים הרבים שירדו בשבועות האחרונים באזור. "השנה ים המלח הוא לא 'ים המוות'", הוסיף.
שטיחי הפריחה, שלא נראו באזור זה שנים, מרוכזים בעיקר ברצועה של 7 קילומטרים בין קיבוץ קליה לבין היישוב אבנת. מומלץ לחנות בכניסה לאבנת ולרדת רגלית לכיוון מזרח לכביש 90.
מה פורח? הפרחים הסגולים הם פשתנית ססגונית - פרח חד שנתי הצומח באזורים מדבריים ויבשים במיוחד, ומאופיין במעין דורבן שבתוכו נמצא הצוף. ניתן למצוא גם פרחים לבנים וצהובים.
הפרחים הלבנים הם רכפה - צמח עשבוני זקוף שגובהו עד 80 סנטימטרים. את מין זה מגדלים גם באופן תרבותי לצורך תעשיית התמרוקים והבשמים.
הוורודים הם חומעה - צמח מדברי הבולט בפירותיו הוורודים, שנראים כאילו היו פרחים. ברפואה העממית משמשים עליו כתרופה נגד צהבת, כאבי בטן, שלשולים ואבנים בכליות, אך לא מומלץ לאכול ממנו.
הצהובים הם אהרונסוניית פקטורי - פרח הבנוי מקרקפת כדורית, ונראה כמו חרצית שתלשו לה את עלי הכותרת. הצמח התגלה על ידי צמד חוקרים ישראלים, אוטו וארבורג ואלכסנדר אייג, והם קראו לו על שמם של אהרון אהרונסון ואליעזר פקטורובסקי - מראשוני הבוטנאים בארצנו.
עוד פורחים באזור פרגים (אדומים), שיפרחו בשאר הארץ רק לקראת האביב. ניתן ליהנות מהפריחה בחודש הקרוב - אך נזכיר: אין לקטוף פרחי בר ויש להיזהר שלא לרמוס אותם בזמן הטיול והצילומים.