"שביל השרון" נפתח בימים אלו למטיילים, לאחר שסומן מחדש על ידי צוות סימון השבילים של החברה להגנת הטבע – וכעת הוא עובר דרך כמה מהאתרים החשובים ביותר בצפון-מרכזה של מדינת ישראל. אורכו של תוואי השביל החדש, המסומן בצבעי לבן-כתום-לבן, הוא כ-60 ק"מ – והוא יכול לשמש כמסלול חלופי ל"שביל ישראל" למי שמעדיף לטייל דווקא בנוף המיוחד של השרון, במקום לצעוד לאורך חוף הים. השביל מחבר בין נחל אלכסנדר לבין נחל הירקון – בנקודות שבהן עובר גם "שביל ישראל".
"כש'שביל ישראל' סומן לראשונה, באמצע שנות ה-90, הוא עבר דרך השרון", מספר איציק בן דב, רכז סימון שבילים בחברה להגנת הטבע. "אולם, בתחילת שנות ה-2000, בזמן שנסלל כביש 6, לא התאפשר יותר מעבר מטיילים באזור העבודות – ותוואי השביל בין נחל אלכסנדר לנחל הירקון הוסט לחוף הים דרך הערים נתניה, הרצליה ותל אביב.
"לפני כחמש שנים פנו לוועדה לשבילי ישראל של החברה להגנת הטבע תושבים מהשרון, בבקשה לבחון אפשרות לסמן שביל ארוך שיעבור דרך השרון ויאפשר למטיילים להתוודע ולהכיר את האזור. לאחר עבודה משותפת של סקר ולימוד של תושבים ונציגים מהרשויות המוניציפליות עם נציגי הוועדה לשבילי ישראל, סוכם תוואי השביל", הוא מוסיף. "בתכנון הקפדני הצלחנו להציג בפני הישראלים את אזור השרון, שבדרך כלל המטיילים פוסחים עליו וממעטים לטייל בו".
"שביל השרון" אמנם נפתח למטיילים כבר לפני שלוש שנים, אך זמן לא רב לאחר מכן כבר איבד מהרלוונטיות שלו בעקבות הפיכת המקטע הדרומי שלו לאזור עבודות להנחת קו מסילת הרכבת המזרחי – והיה צורך להסיט את השביל בקטע זה. "הפיתוח המואץ והבנייה בשרון גורמים להתמעטות ולהקטנת השטחים הפתוחים, והזמנת המטיילים לטייל בשרון היא הזמנה להכיר את מה שעוד ישנו, ואולי אף להשפיע על תכנון הפיתוח העתידי באזור", מוסיף בן דב.
לדוגמה, העבודות לסלילת קו מסילת הרכבת המזרחי, שהחלו לפני כמה חודשים, ממחישות כי השטחים הפתוחים בשרון מתמעטים והולכים, והקטע הדרומי של השביל - בין נווה ימין, שדי חמד, נווה ירק והירקון - הפך לאזור עבודות להנחת המסילה והיה צורך להסיט את השביל בקטע זה. בתכנון תוואי חלופי שיחבר את כפר סבא עם הירקון השתתפו תושבים מכפר סבא, מועצת דרום השרון, היחידה הסביבתית ועיריית הוד השרון, ואנחנו שמחים על שיתוף הפעולה הזה", מוסיף בן דב.
המטיילים בשביל המחודש יוכלו ליהנות משלל נקודות עניין במסלול, בהן אתרי טבע וצפרות כדוגמת אגמון חפר, מצפור ויקר והמאגרים לאורך נחל אלכסנדר, אלוני קדימה, שלולית החורף בכניסה לעין שריד, אלון (תבור) עין ורד, נחל פולג ונחל הדס.
כמו כן, לאורך המסלול שורה של אתרי מורשת שמייצגים בעיקר את ראשית ההתיישבות היהודית בשרון בעת החדשה: יער קדימה ורחוב חנקין בקדימה, בית הלורד, פסל מלצ'ט, וילה זיו ומכון סלע בבית ליד, מושב חרות, תל אשר וקלמניה, חוות האוצר ועוד.
אתרים נוספים בעלי עניין מיוחד לאורך השביל הם תל שבח והתצפית ממנו, דרך המוביל הארצי, יער קפלן, פארק כפר סבא, מגדלי המים בהוד השרון, פארק הוד השרון ואתר "אגנים ירוקים" שמזרים מי שפכים מטוהרים אל הירקון. השביל עובר גם בין שטחי חקלאות ישראלית מגוונת – פרדסים, פרחים, ירקות וגידולי שדה.
לאורך השביל יש גם כמה נקודות לינה אפשריות, בין היתר לאורך נחל אלכסנדר, ביער קדימה, ביער קפלן ובפארק הוד השרון.
בימים אלה יצאה לאור מפת סימון שבילים של השרון (מפה מספר 7) עם התוואי של השביל החדש. זו המפה האחרונה בסט מפות סימון השבילים בכיסוי ארצי שיצאו בפורמט חדש בשלוש השנים האחרונות, ועם צאתה הושלמה כל הסדרה הכוללת 17 מפות. את המפות ניתן לרכוש דרך אתר החברה להגנת הטבע.