בשורות טובות לחובבי הטבילות במעיינות חמים בחיק הטבע. חמת טבריה, גן לאומי ואתר ההיסטורי שממוקם על גדות הכינרת דרומית לטבריה, עבר לאחרונה שיפוץ מקיף ובמהלך החודש הקרוב הוא יהיה פתוח מ-08:00 בבוקר ועד השעה 20:00 בערב לרחצה לילית מענגת תחת שמי הכוכבים. חן יוסף בלוגרית הטיולים חזרה מביקור חורפי במקום, וסיפרה לנו החוויה.

"הכניסה לחמת טבריה היא כמו אל תוך עולם אחר", סיפרה חן. "ברגע שאתה עובר את שער הפארק, כל המתח מהעולם החיצוני פשוט נעלם. הגן עצמו מטופח, הכל ירוק מסביב, ויש שולחנות פיקניק ומקומות ישיבה שמאפשרים לך לעצור, לנשום ולהתחבר לטבע. הרגשתי כאילו אני חלק מאיזו גלויה פסטורלית, והכל מתוכנן בצורה נגישה ומזמינה".
חן ציינה כי המקום מצליח לשלב בין פשטות טבעית למורשת היסטורית. "יש כאן משהו מאוד אותנטי", אמרה. "זה לא פארק מלאכותי; אתה מרגיש שהמקום שייך לטבע, והכל משתלב בצורה הרמונית".
בחמת טבריה יש 17 נביעות מים חמים, שכל אחת מהן עשירה במינרליים. המים מוזרמים לבריכות רחצה שונות בטמפרטורות שונות, כך שכל אחד יכול לבחור את החוויה שמתאימה לו. המקום מתאים גם למבוגרים ולגם לילדים.
"הבריכות מסודרות בצורה מעגלית, כך שאפשר לעבור בקלות מבריכה אחת לאחרת", סיפרה חן. "הטמפרטורות נעות בין 35 ל-40 מעלות, אבל צריך לדעת איך לגשת לזה. אני תמיד ממליצה להתחיל בבריכות הפושרות יותר, לתת לגוף להתרגל, ואז לעבור לבריכות החמות. במיוחד בימי חורף קרירים, החום הזה עוטף אותך מכל עבר ומשרה רוגע שאין שני לו. זה כמו חיבוק מהטבע – מרגיע, משחרר ומחדש אנרגיות. במיוחד בבריכות שמגיעות ל-40 מעלות, צריך להיכנס לאט-לאט, אחרת מקבלים מכת חום. יש משהו מדהים בתחושה הזו של מים לוהטים שמחיים את הגוף אחרי יום ארוך".
4 צפייה בגלריה
חמת טבריה
חמת טבריה
מתאים גם בימים קרים
(צילום באדיבות חן יוסף)
4 צפייה בגלריה
חמת טבריה
חמת טבריה
חמת טבריה
(צילום באדיבות חן יוסף)
4 צפייה בגלריה
חמת טבריה
חמת טבריה
חמת טבריה
(צילום באדיבות חן יוסף)
4 צפייה בגלריה
חמת טבריה
חמת טבריה
מרחק פסיעה מהכינרת
(צילום באדיבות חן יוסף)
חמת טבריה הוא אחד מהגנים הלאומיים היחידים בישראל שפעלו לאורך כל המלחמה. המתרחצים הקבועים במקום, בעיקר גמלאים חביבים מהסביבה, מוסיפים לטבילה גם חוויה קהילתית וחברית. "ישבתי על שפת הבריכה, וראיתי בחור מבוגר שהתקרב אליי", סיפרה חן. "הוא אמר לי: 'את לא יכולה להיכנס ככה מהר. תישארי רגע על שפת הבריכה ותני לגוף שלך להתרגל'. הוא היה רגוע כל כך ובטוח במה שהוא אומר, וזה נתן לי תחושה של רוגע וביטחון. אחר כך הוא סיפר לי שהוא מגיע למקום כמעט כל יום, במיוחד בחורף, ושהמים הם בשביל אנשים כמונו – שצריכים רגע של ניתוק מהחיים".
בנוסף למעיינות החמים, יש באתר "שביל רפלקסולוגיה". ההליכה היחפה בשביל מעסה את כפות הרגליים, תורמת לניקוי רעלים, שיפור היציבה וזרימת הדם, ומחזקת את מערכת החיסון. חוויית השביל מדגישה את הקשר בין בריאות הגוף לנפש.
בית הכנסת של סוורוס: באתר נמצאים שרידי בית כנסת עתיק מהמרשימים שהתגלו בארץ. רצפת הפסיפס המרהיבה כוללת גלגל מזלות עם דמותו של הליוס, סמלים יהודיים כמו מנורות ושופר, וכתובות הנצחה ביוונית. המבנה נבנה שלוש פעמים לאורך ההיסטוריה, החל מהמאה ה-3 לספירה, ומשקף את חיי הקהילה היהודית בטבריה ואת השפעותיה התרבותיות הרחבות. כיום, השטח שוחזר ושומר, ומוקף קירות זכוכית המאפשרים תצפית על הנוף והשרידים.
חמאם סולימן והמעיין הרומי: החמאם שנבנה בשנת 1780 שימש מוקד לרחצה ולריפוי במשך מאות שנים. כיום הוא משוחזר ומזמין את המבקרים להכיר את מסורות הרחצה העתיקות באווירה ממוזגת. בנוסף, במעיין הרומי הסמוך זורמים מים חמים בתעלה פתוחה, המאפשרים לגעת בחום המים הטבעי ובטעמם המלוח.

לסיכום אמרה חן: "אין כמו לבקר בחמת טבריה בחורף. האוויר הקר בחוץ והמים החמים בפנים יוצרים שילוב מנצח. זה לא רק מקום לנפוש – זה מקום להתחבר אליו, להנות מהשקט, ולהרגיש שאתה עושה משהו טוב לעצמך".
הכניסה בתשלום ומומלץ להירשם מראש. מבוגר: 16 שקל, ילד: 7 שקל, סטודנט: 14 שקל, אזרח ותיק: 8 שקל, מבוגר בקבוצה (מעל 30 איש): 14 שקל, ילד בקבוצה (מעל 30 איש): 6 שקל, חייל בשירות חובה: כניסה ללא תשלום, משרת מילואים פעיל: 14 שקל. לפרטים נוספים ולרשמה – הקליקו.