כשעומדים מול מלון אלקונין ברחוב לילינבלום 9 בתל אביב קשה שלא לדמיין את החיים באזור לפני 110 שנים, כאשר מנחם ומלכה אלקונין פתחו את המלון הראשון בעיר, אלקונין-צנטרל, שפעל ברצף עד לשנות ה-40 של המאה הקודמת. תל אביב הייתה אז רק בת ארבע, משופעת בשטחים פתוחים ובמרחבים, ויעברו עוד עשורים רבים עד שתהפוך למפלצת הנדל"ן השוקקת והתוססת שהיא היום.
ש"י עגנון, שלימים זכה בפרס נובל בספרות, התגורר בין השנים 1909 ל-1913 ברחוק רוקח 2 בשכונת נווה צדק, מרחק חמש דקות הליכה מהמלון, ותיאר את הווייתה בספרו "תמול שלשום".
מצדו השני של המלון, מרחק פסיעה לכיוון מזרח, מתחילות שדרות רוטשילד שנחנכו בשנת 1910, אז גם נפתח הקיוסק הראשון בתל אביב, המקום שבו פנה פעם המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק למוזגת ואמר את משחק המילים המפורסם והמיתולוגי: "גזזיני ואגרשך והעדיפיני במלייך". או במילים פשוטות: תני לי גזוז, אתן לך גרוש ותחזירי לי עודף במטבע של מיל.
ואלו רק שתי דוגמאות שקרובות לליבי ומציתות את דמיוני. רוצה לומר, זה אזור שנוטף מיתולוגיה מכל פינה, ומדגדג את בלוטות הנוסטלגיה של מי שמבקר בו מעת לעת ולא חי בו את חיי היום-יום. המלון בגלגולו הראשון פעל עד שנות ה-40 ואירח, בין היתר, אישים מכובדים ביותר כמו אלברט איינשטיין ודוד בן גוריון. לאחר שנסגר שימש מבנה המלון בניין משרדים עד שנות ה-80, ומאז עמד נטוש וריק.
פאסט פורוורד ל-2023 – שכונת נווה צדק היא אחד המקומות הטרנדיים בתל אביב, גדושה בדירות יוקרה, בתי קפה עם ניחוח של חו"ל וגלריות עם שיק. מהצד השני, השנים עשו טוב גם לשדרות רוטשילד הפסטורליות, והיוקרתיות לא פחות, שם חיים בשלום זה לצד זה רוכבי קורקינטים חשמליים, אנשי עסקים שמקפצים ממסעדה למסעדה, הורים עייפים דוחפי עגלות ותיירים סקרנים.
בנקודה האסטרטגית הזאת מלון אלקונין נפתח מחדש בחודש ינואר לאחר שהמבנה שוחזר בקפידה על ידי משרד בר אוריין אדריכלים. הבעלים החדש של המלון הוא צרפתי בשם דומיניק רומנו שחבר לרשת MGallery שמפעילה 107 מלונות בוטיק ב-31 מדינות בעולם.
במלון אלקונין, שכולל את המבנה המשוחזר שחובר אל מבנה חדש בעיצוב מודרני, יש 44 חדרים, כולל שתי סוויטות מפוארות, בר קוקטלים מרשים, מסעדה יוקרתית, ספא וגג עם בריכת אינסוף ובר.
קפצנו ללילה במנהרת הזמן הזאת, ומהרגע שצעדנו פנימה הרגשנו שאנחנו נעטפים באווירה בינלאומית, כאשר אנשי הקבלה בקומת הכניסה מקבלים את פנינו באנגלית. אין במלון עמדת קבלה מסורתית, אלא שולחן קטן ושיקי עם לפטופ שממנו מנוהל כל העסק, כפי שנהוג כיום בלא מעט מלונות בוטיק יוקרתיים, ומלון אלקונין, כך מתרשמים מיד, הוא ההגדרה המילונית של מלון בוטיק יוקרתי.
עלינו במדרגות, בין רצפת הפסיפס שמשמרת את העיצוב המקורי לציור תקרה מרשים, והגענו אל החדר שלנו שנמצא בקומה השנייה של המבנה המקורי. החדר, כמו המלון כולו, מעוצב ומטופח עד לסנטימטר האחרון. התאהבנו מיד במרפסת השמש הציורית שנראית בדיוק כמו בצילום המקורי של המלון מלפני יותר מ-100 שנים.
הערב התקרב, ואחרי שהתמקמנו מיהרנו אל הגג להספיק לתפוס שקיעה. הגג קטן, אך מרשים וכולל בריכת אינסוף מלבנית לכיוון מערב, פינות ישיבה ובר שעדיין לא היה פתוח בזמן שאנחנו ביקרנו במלון, אך לפני כמה ימים נחנך רשמית והעניק שדרוג נוסף למקום.
לאחר שתצפתנו על נווה צדק מלמעלה, ירדנו לסיור בסמטאות של מטה, מעבירים בנעימים את הזמן עד לארוחת הערב במה שנחשב לגולת הכותרת של המלון – מסעדת ל'אפוק (L’ Époque) של קבוצת רובושון (המסעדה הראשונה של הקבוצה בישראל) המעוטרת ב-31 כוכבי מישלן ברחבי העולם בהובלת שף הקבוצה, השף דיוויד אלבס (David Alves) שהיה יד ימינו של השף האגדי ז'ואל רובושון במשך יותר מ-20 שנה ולקח את מושכות ההובלה של הקבוצה לאחר מותו. שף המסעדה בישראל הוא יוג'ין קובאל (Eugene Koval) שמנצח על התפריט.
פתיחת המסעדה לפני כחצי שנה הייתה אירוע משמעותי בסצנת האוכל בתל אביב. כשנשאל אז בריאיון ל-ynet אם המסעדה שווה כוכב מישלן, השיב אלבס: "אנחנו מקפידים על איכות גבוהה מאוד עם איזון טעמים מושלם. ניסינו למצוא את האמצע בין המנות הענקיות שמוגשות בישראל לבין המנות הקטנות של צרפת, אני חושב שבראייה הכוללת מדובר במסעדה ברמה של מישלן". כך או כך, אנחנו, שמורגלים בעיקר במשלוחי ווולט, נהנינו מחוויה לא שגרתית של ארוחת גורמה, טעימה ולא שגרתית, עם כל הגינונים והטקסים שמתלווים לה.
את היום השני של סוף השבוע העירוני שלנו באלקונין פתחנו בטיול בוקר נעים בפארק התחנה שגם הוא נמצא במרחק פסיעה מהמלון. שוב הרגשנו איך אנחנו צועדים במנהרת זמן באחת מתוכניות השימור המוצלחות של תל אביב. בין חוף הים לשכונות נווה צדק ומנשייה, נזכיר, פעלה במקום זה משנת 1892 ועד 1948 תחנת הרכבת בקו יפו-ירושלים. באתר של עיריית תל אביב מספרים כי "היה זה קו הרכבת הראשון במרחב שבין טורקיה למצרים ואמצעי התחבורה הראשון להחליף את הגמל בהעברת משאות כבדים למרחקים. כיום משתרע מתחם תחנת הרכבת על שטח של כ-20 דונם ובו 22 מבנים מתקופות שונות המשוחזרים בהקפדה רבה. פארק התחנה כולל בין השאר את מבני תחנת הרכבת ההיסטורית, את בית משפחת וילנד הטמפלרית ואת בית החרושת שלה, שייצר מרצפות מצוירות ומוצרי בניה ממלט".
כשאנחנו שוב ספוגים באווירה היסטורית - צעדנו בחזרה אל המלון כדי להספיק לביקור בספא של מותג העל הצרפתי קלרינס (Clarins). גם במקרה זה אין מנוס אלא להשתמש במילה יוקרתי כדי לתאר את המתחם המעוצב בגוונים של לבן, בז' וזהב ששוכן בקומת המרתף. על הפרק: חמישה חדרי טיפולים שבהם מוצעים מגוון טיפולים לפנים ולגוף בטווחי מחירי של החל מ-600 שקל לטיפול פנים, או 650 שקל לעיסוי גוף עם תכשירים של קלרינס. עלות טיפול קלאסי זוגי – 1,300 שקל לזוג. עוד על הפרק: חמאם מפנק. המקצועיות וההקפדה הורגשו עד לקנאק האחרון. זו הייתה סיומת נהדרת לחופשה תל אביבית קצרצרה.
כמה זה עולה?
טווח מחירי החדרים נע החל מ-1,800 שקל ועד 5,000 שקל ללילה לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר, תלוי בעונה. בבדיקה שעשינו דרך אתר בוקינג לסוף השבוע שבין 15 ל-17 ביוני מצאנו כי שני לילות לזוג בחדר סופיריור עולים 4,972 שקל על בסיס לינה וארוחת בוקר, ללא אפשרות ביטול, או 5,380 עם אפשרות לבטל חינם לפני 13 ביוני. חדר יוקרתי יותר - חדר אקזקיוטיב עם נוף לים - עולה באותם תאריכים 6,520 שקל לשני לילות לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר עם אפשרות לבטל חינם לפני 13 ביוני.
הכותב היה אורח של מלון אלקונין תל אביב.