החגים כבר נשכחו מזמן, פסח עדיין רחוק, ומזג האוויר - בין סערה לסערה - מושלם לטיולים. במילים אחרות: זה הזמן לצאת לחופשת חורף. ארזנו את המזוודות, ואספנו ביום חמישי בצהריים את הילדים מהמסגרות, בדרך לסוף שבוע בצפון. היעד: כפר הנופש נופי גונן, מרשת מלונות ישראל קנדה, ששוכן בקיבוץ גונן בצפון הגליל העליון, למרגלות רמת הגולן.
אחרי עצירה ספונטנית בעגלת קפה בדרך – "מונק - אוכל וחוויה על הדרך", בכביש 65 עם נוף נהדר להר ארבל – וקצת פקקים בגבולות הסביר, הגענו לקיבוץ גונן בשעת שקיעה והתמקמנו באחת מהבקתות המרווחות במקום.
כפר הנופש גונן משתרע על פני 40 דונם והוא כולל 64 יחידות אירוח שונות. במהלך 2022 נבנה במקום מתחם חדש ובו שמונה סוויטות רויאל בגודל של 35 מ"ר המיועדות לזוגות בלבד, ובנוסף שופצו בקתות העץ שמיועדות למשפחות (45 מ"ר), וכוללות פינת ישיבה, מרפסת ומנגל פחמים למי שמעוניין לעשות על האש. בבקתה כזאת התמקמנו, זוג עם ארבעה ילדים. הזמנו פיצה ממסעדה באזור והעברנו ערב משפחתי נעים באווירה כפרית, שומרים כוחות וישנים טוב לקראת יום הטיולים שמצפה.
היום השני: אגמון החולה ויקב משפחתי
קמנו בבוקר ויצאנו לסיור רגלי קצר בשבילים הירוקים והמפותלים של נופי גונן. האווירה קיבוצית, אך עם טאץ' של יוקרה ורמת טיפוח גבוהה. בכפר יש גם בריכת שחיה (תיפתח בחודש אפריל) ובית כנסת. חדר האוכל המרווח נמצא במבנה אחד יחד עם הקבלה וכמה פינות ישיבה בעיצוב וינטג'. ארוחת הבוקר הייתה עשירה ומגוונת, הוגשה בטוב טעם (תרתי משמע), וכל אחד - בין אם הוא מבוגר או ילד - מצא שפע של מאכלים טעימים וטריים להעמיס על הצלחת.
הקיבוץ שוכן במיקום נפלא לטיולים - מזרח עמק החולה, על מורדות רמת הגולן, באזור שגדוש באתרים ובאטרקציות. התחנה הראשונה שלנו הייתה אגמון החולה שנמצא כרבע שעה נסיעה.
אגמון החולה הוא אתר הצפרות הגדול בישראל ואחד מאתרי הצפרות הגדולים בעולם, והוא ללא ספק אחד המקומות הטובים ביותר לצפייה במינים רבים של ציפורים. האגמון נוצר בהצפה מבוקרת של קרקעות שנחשפו בעת ייבוש אגם החולה בשנות ה-50, לאחר שהתברר שהן אינן טובות לעיבוד חקלאי וכי התועלת לסביבה משטח מוצף רבה מתועלתו כשטח מעובד. בשנת 2019 הקרן הקיימת לישראל הקימה במקום מרכז מבקרים חדיש בהשקעה של כ-130 מיליון שקלים.
שכרנו רכב גולף ויצאנו לטיול מהנה ברחבי האתר. זאת לא הפעם הראשונה שביקרנו באגמון, אנחנו מאוד אוהבים את המקום, וכנראה שגם נשוב לטייל בו כשנהיה באזור, אבל חייבים לומר שמדובר בחוויה לא זולה. מחיר כניסה למבוגר עומד על 35 שקל, ולילד מגיל 5 - 21 שקל. שכירת רכב לארבעה אנשים עולה 199 שקל לשעה וחצי, זמן שלא מספיק בשביל ליהנות בנחת מכל מה שיש לאתר להציע. אם היו לנו ילדים קצת יותר גדולים היינו מוותרים על הרכב ומתניידים באופניים או ברגל. אפשר להירשם גם לסיורי זריחה/שקיעה ולפעילויות נוספות בתשלום. לפרטים נוספים - היכנסו לאתר אגמון החולה.
מאגמון החולה המשכנו ליקב גליליאו. בחרנו לבלות את שעות הצהריים ביקב המשפחתי הקטן, שהוקם ב-2004 על ידי גיל וגלי הרשקוביץ, בקיבוץ דן על יד פלג של נחל הדן. כשברקע מתנגנת מוזיקת צ'יל לטינית נעימה, התיישבנו במרחק פסיעה מהמים הצלולים, נשנשנו פלטת גבינות איכותית ושתינו מיין הבית הטוב. הילדים ספגו מהרוגע וחקרו קצת את האזור. זמן קסם.
מהיקב רצינו להמשיך לביקור בכפר רג'ר, ששוכן 10 דקות נסיעה משם, אך זיהינו עייפות גוברת בקרב התאומים בני השלוש והחלטנו לשוב לבקתה בנופי גונן. הבטחנו לעצמנו שעוד נשוב אל הכפר שגבול ישראל-לבנון עובר ממש בתוכו ושעד שנת 2022 הכניסה אליו הייתה מותרת רק לתושבי היישוב ולחיילי צה"ל.
סיימנו את היום בטיול נעים בשבילי הקיבוץ שהסתיים בגינת המשחקים המקומית ובנקודת התצפית הנאה שמשקיפה על האזור כולו.
היום השלישי: טיול שבת בעקבות פריחות, ציפורים וצפרות
ב-10:30, לאחר ארוחת הבוקר, הגענו עם האוטו לשער הקיבוץ ושם חברנו למדריך אמנון לויה ולשיירת רכבים של אורחים נוספים. תלינו דגל ירוק על החלון, לצורך זיהוי, ויצאנו לדרך לטיול מודרך של כפר הנופש.
התחנה הראשונה: שדה כלניות מרהיב בלב ליבו של קיבוץ דפנה. אמנון, המדריך הידען, הסביר לנו על פרח הכלנית, שהתפשט בקיבוץ בשלל צבעים, וחברי הקבוצה לא הפסיקו לצלם ולעשות סלפי על רקע מרבד הפריחה המרהיב.
מקיבוץ דפנה המשיכה השיירה אל בריכות הדגים של קיבוץ משגב עם. הקיבוץ שוכן בקצה הצפוני של רכס רמים שבהרי נפתלי, אך הבריכות נמצאות למטה בעמק החולה. אמנון הסביר לנו על הדגים ועל הציפורים מהסוגים השונים שעפים מעל הבריכות, והיה מעניין.
אחרי הפסקת קפה בצומת כ"ח הקבוצה הידלדלה ונותרנו עם הגרעין הקשה של המטיילים בדרך לתצפית מרהיבה על כל אזור עמק החולה.
זאת גם הייתה התחנה האחרונה בטיול המוצלח. כפר הנופש מציע טיולים נוספים, כגון "טיול בעקבות הלוחמים" שכולל סיור בתל פאחר שברמת הגולן והליכה אל הטנק הסורי ההפוך שבנחל הבניאס, "טיול בעקבות נפלאות החרמון, נופים ופריחות", "טיול בעקבות אגדת שלושת הנחלים" ועוד. מדובר בפעילות מעניינת, עשויה היטב, מעשירה וברמת קושי קלה שמתאימה גם לילדים וגם למבוגרים - אני ממליץ.
מהתצפית המשכנו לבדנו אל חניון האלה שנמצא במרחק של כמה דקות נסיעה בודדת משם. זה מקום מושלם לפיקניקים עם עצי אלה אטלנטית מרשימים בגודלם. פינת חמד אמיתית שהיה לנו קשה לעזוב.
חופשת החורף כבר התקרבה לקיצה, והשיח על אודות הפקקים שיהיו או לא יהיו בדרך חזרה החל לתפוס מקום מרכזי. הצטיידנו במנות שווארמה ופלאפל וחזרנו אל נופי גונן, שם מצאנו את "ספסל האהבה" בפינת חמד שקטה. שוב דיברנו על כך שלא הספקנו לקפוץ לכפר רג'ר הסמוך ולמוזיאון האדם הקדמון, כפי שתכננו, והבטחנו שבקרוב נשוב אל האזור.
כמה עולה לילה בנופי גונן?
בחודש פברואר, לילה באמצע השבוע לזוג עם שני ילדים, על בסיס לינה וארוחת בוקר, עולה החל מ-930 שקל בדירה, ועד ל-1,130 שקל ללילה בבקתת עץ דלוקס עם ג'קוזי, מהסוג שבו אנחנו התארחנו. בסוף השבוע יש מינימום הזמנה של שני לילות והמחיר לזוג עם שני ילדים בדירה מטפס להחל מ-1,730 שקל ללילה ועד ל-2,030 שקל ללילה בבקתת דלוקס עם ג'קוזי.
סוויטת רויאל, לזוגות בלבד עם ג'קוזי במרפסת, עולה בפברואר החל מ-1,000 שקל ללילה באמצע השבוע על בסיס לינה וארוחת בוקר, ללא מינימום לילות, ועד ל-1,650 שקל ללילה בסוף שבוע עם מינימום הזמנה של שני לילות.
הכותב היה אורח של כפר הנופש נופי גונן.