עכשיו, כשאפשר לטייל בצפון, החלטתי לדרג את חמשת המסלולים הכי טובים לעונה הזאת. הבחירה לא הייתה קלה, את כולם אני אוהב, בכולם יש מים כל השנה, יש עלי שלכת כתומים שמבשרים את החורף ומזכירים לי טיול באירופה, אך בניגוד לאירופה, מזג האוויר הישראלי נעים יותר. מוזמנים לשתף בתגובות את הדירוג שלכם. בינתיים, נצא לדרך.
מקום 5: טחנת הנזירים בנחל ציפורי
בין חיפה לעמקים זורם נחל ציפורי שמתאים לפיקניק וטיולים לכל תושבי האזור, ומומלץ גם לתושבי המרכז שמחפשים טיול משפחתי וכיפי במרחק שעה וקצת. הודות לשיתוף פעולה בין קק"ל, רשות ניקוז נחלים קישון והמועצה האזורית עמק יזרעאל, הנחל סודר והונגש וכעת הוא אחד האוהבים עליי בצפון.
בנחל ציפורי יש שני מקומות שמתאימים לימים אלה: טיילת טחנת הנזירים ששימשה בעבר טחנת קמח על הנחל, ומעיין הסוסים, המעיין הצלול ביותר באזור שמכונה גם עין יבקע.
איך מגיעים לטחנת הנזירים? כתבו בווייז - חניה ראס עלי. הכניסה ללא עלות. מהחניה יורדים לנחל והולכים ימינה בשביל נגיש ונוח במשך 20 דקות, עד שמגיעים לטחנת הנזירים בנחל ציפורי, שם ממול יש מדשאות גדולות שמתאימות לפיקניק של שבת עם חברים או משפחה.
איך מגיעים למעיין הסוסים? כתבו בווייז - מעיין הסוסים-עין יבקע. אפשר להאריך את הטיול ולשלב הליכה של 2.5 ק"מ בין שני המקומות, אך צריך לדאוג להשאיר רכב בנקודת הסיום.
מקום 4: מפל ג'ילבון
אחד הטיולים המספקים והקצרים שאני מכיר. בתוך חצי שעה אתם יכולים גם להגיע לתצפית על המפל השני בגודלו בישראל וגם לרדת למטה למים. אם נפלתם על יום חם, אז טבילה במים יכולה להיות אופציה טובה.
איך מגיעים? כותבים בווייז מפל גילבון. כדי להגיע לחניון צריך לנסוע כ-10 דקות בדרך עפר שיכולה להיות עם שלוליות בעונת החורף. הכניסה ללא עלות.
איך מטיילים? מהחניה הולכים עם סימון שבילים כחול, וכשתגיעו לפיצול שבילים תבחרו שמאלה בסימון האדום, תחלפו ליד תצפית משגעת על המפל, ותמשיכו למטה עד הבריכה שמתחת למפל.
מקום 3: שמורת הבניאס
בכל פעם שאני מטייל בבניאס, או בשמו העברי נחל חרמון, אני מגלה פינות חדשות. זה מקום שיש בו הכל – מפל, מסלול הליכה קצר ומסלול הליכה אתגרי. בכל האפשרויות נהנים מהליכה קרובה למים ובימים אלה של החורף, השלכת של עצי הדולב המזרחי מוספים גוון אירופאי לטיולים.
אלה הטיולים היפים ביותר שם: השביל התלוי והמפל בשמורת הבניאס – כותבים בווייז מפל הבניאס. הכניסה בתשלום. מהחניה נכנסים לשמורה והולכים דקות בודדות ומגיעים לאחד המפלים היפים בצפון שזורם בכל ימות השנה. בשנת 2010 רשות הטבע והגנים חנכה שביל תלוי של 100 מטר שהפך מיד לאחד מהטיולים הפופולריים והנגישים בצפון.
הטנק הסורי – כותבים בווייז בית עלמין שניר. הכניסה ללא עלות. אחרי שחניתם מתקדמים לבית העלמין עם סימון שבילים שחור, וכשרואים שלט שמאלה לכיוון הטנק הסורי, בוחרים בו ויורדים במשך 10 דקות, עד שמגיעים לירידה חדה ותלולה שמובילה לטנק סורי, שנמצא שם גם בימים אלה, אחרי שכוחות צה"ל הדפו אותו עם עוד עשרות טנקים בקרב על קיבוץ דן במלחמת ששת הימים ב-1967.
3. הפינות הנסתרות של נבי יהודה
זה מקום שאני שומר בעיקר לחברים ולעוקבים שלי באינסטגרם, אבל ביקשו ממני להביא את ההמלצות הכי טובות שלי, אז בבקשה. מדובר על פינות שקטות על הבניאס שאפשר לשבת עם חברים ומשפחה וליהנות מהזרימה העוצמתית של הנחל, אך שימו לב שאסור להדליק שם אש.
איך מגיעים? כותבים בווייז נבי יהודה. נוסעים לנבי יהודה, שנמצא בין כפר סאלד לקיבוץ הגושרים,
ואחרי שיורדים מהכביש הראשי, נוסעים בכביש צדדי ומגלים את שלוש הפינות הכי יפות שם, שנמצאות ליד שילוט ירוק של רשות הטבע והגנים. הכניסה ללא עלות
מקום 2: נחל כזיב
בגליל המערבי יש נחל ארוך של 39 קילומטר שמתחיל בהר מירון וזורם לים התיכון. אומנם לא בכל הנחל יש מים, אבל אני רוצה שתכירו את המקומות הכי יפים ומומלצים לטיול בתקופה זאת. אפשר לבחור במסלול קצר, בינוני או ארוך.
איך מגיעים? כותבים בווייז מצפור מונפורט גורן. הכניסה ללא עלות. אחרי שחנינו מול התצפית על מבצר מונפורט, יורדים למטה בסימון שבילים אדום וכשמגיעים לנחל, פונים שמאלה בסימון שבילים ירוק, וממשיכים בהליכה מישורית וכיפית עד לבריכת הדולבים, ובדרך רואים את כל הבריכות היפות של הנחל. החזרה לרכב באותה דרך, אך קחו בחשבון שמחכה לכם עלייה קשוחה של חצי שעה.
אורך הטיול המלא בין ארבע לשש שעות הלוך-חזור. אפשר ללכת עד לנחל ולחזור כמה שרוצים. מי שמחפש טיול קצר יכול לנסוע לעין חרדלית.
מקום 1: המפל הלבן בנחל אל על
בדרום הגולן, בתוך קניון עמוק, זורם נחל אל על לאורך 20 ק"מ ובו שני מפלים: המפל הלבן והמפל השחור. הטיול למפל הלבן יחסית ארוך ולא המוני, וזו בדיוק הסיבה שהופעת אותו לאחד האהובים עליי. הטיול מתאים למשפחות ולזוגות ולכל אורכו נשקף הנוף של נחל אל על. המנה העיקרית היא המפל הלבן שיורד מגובה של 20 מטרים אל בריכה גדולה.
איך מגיעים? כותבים הווייז חניון נחל אל על-המפל הלבן. הכניסה ללא עלות. מחנים בחניה מסודרת ליד היישוב אליעד (רמת הגולן) ומתקדמים לסככה עם נוף מהמם. שם, בצד ימין, מתחיל המסלול עם סימון שבילים אדום, שיורד בירידה מתונה ולאט לאט נפצח את הקניון העמוק של הנחל עד שמגיע למפל הלבן ולבריכה היפה שתחתיו. ההליכה עד המפל נמשכת כחמש עד שש קילומטרים ואורכת כשעה וחצי לכיוון.
למיטיבי לכת, אני ממליץ להמשיך עוד חצי שעה ולהגיע למפל השחור, אך חשוב לציין שהירידה אליו אתגרית וכוללת שימוש בסולמות.
שימו לב, בעקבות המלחמה עלולים להימצא בשטח נפלים של טילים, פגזים או מטענים אחרים שלא התפוצצו. אסור לגעת בנפל או בחפץ חשוד, שמרו מרחק זו סכנת חיים. במקרה של מציאת נפל או חפץ חשוד – התקשרו למשטרת ישראל במוקד 100 והתרחקו למקום בטוח.
ארז דגן, הייטקיסט לשעבר שהפך לבלוגר טיולים, מקדיש את רוב זמנו כדי להסביר למטיילים איך להגיע למקומות הכי יפים בארץ ובעולם. אתם מוזמנים לעקוב אחרי חשבון האינסטגרם שלו.