למלון חוף נחשולים יש קלף מנצח – הים. מול אחת מרצועות החוף היפות בישראל, אפשר היה להסתפק גם בחופשת בטן-גב מפנקת ועצלה, אך בנחשולים מתעקשים להציע ערך מוסף ושלל אטרקציות ופעילויות מעבר לתנאי רביצה איכותיים שמצטלמים היטב לאינסטגרם. הוזמנו, יחד עם עיתונאים נוספים ומשפיעני רשת לבדוק את התוכניה החדשה לקראת עונת הקיץ.
קיבוץ נחשולים, שבשטחו פועל המלון, שוכן ליד זכרון יעקב, במועצה אזורית חוף הכרמל. סיור העיתונאים החל בקפה ובכיבוד קל בעגלת הקפה "טראק במושבה" שנמצאת במושבת בת שלמה בשוליו הדרומיים של הר הכרמל, בחירה מוצלחת ושלווה להתחלת החופשה. לאחר שהטענו את עצמנו בקפאין ובמאפים המשכנו אל התחנה הבאה – כפר האמנים עין הוד.
תמיד נחמד להסתובב בעין הוד, כפר האמנים והאמניות ששוכן לצד הכביש הישן מתל אביב לחיפה, על גבעה המשקיפה לחופי עתלית ולמבצר צלבני, אבל הפעם ביקרנו בכפר בסיור מודרך, שמוצע לאורחי המלון, עם שחקן מחופש שהוביל אותנו בידענות ובהומור בשבילים, בסמטאות, במוזיאון יאנקו דאדא המפורסם, במוזיאון ניסכו לתיבות נגינה עתיקות, בגלריית עין הוד ובמקומות נוספים. בהחלט חוויה מעשירה ומומלצת.
מעין הוד המשכנו אל מוזיאון "המזגגה" ששוכן בלב קיבוץ נחשולים, בצמוד למלון, במבנה אבן מרשים שהוקם על שרידי בית חרושת לבקבוקי זכוכית, שיזם הברון רוטשילד בשנת 1891 לאספקת בקבוקים עבור היקבים בארץ. כמנהל המפעל מונה מאיר דיזנגוף, לימים ראש העיר הראשון של תל אביב. בשל קשיים רבים נסגר בית החרושת למעשה הזכוכית וננטש. בשנת 1980 החלו חברי קיבוץ נחשולים לשקם את המבנה, בד בבד עם חפירות ארכיאולוגיות בתל דור ובמפרצים הסמוכים שהשתמשו במבנה לסדנאות ולחדרי תצוגה. עם השנים הפכה המזגגה למוזיאון שבו מוצגים ממצאים מרהיבים, לצד תערוכות מתחלפות של אומני זכוכית וקרמיקה בארץ ובעולם.
מחוץ למוזיאון התרשמנו מתעתיק של ספינת עץ עתיקה שלפני כ-2,400 שנה עשתה את דרכה מאזור יוון אל ארץ ישראל ספינת עץ גדולה, עמוסה במטען של אבני ציפחה, קנקני אחסון גדולים, כלי נגרות ומזון לימאים. בשל כשל בניווט היא נטרפה דרומית לדור, בסמוך למעגן מיכאל וכוסתה בחול. לפני 36 שנה צלל חבר מעגן מיכאל אמי אשל להנאתו וגילה את שרידיה. בשל חשיבותה, כמות העץ ושיטת בנייתה הוחלט להעתיקה בגודל ובשיטה המדויקת שממנה בנויה הספינה המקורית. הפרויקט יצא לדרך בשנת 2014 ובניית הרפליקה הסתיימה ב-2016. חלק מצוות בוני הרפליקה, שגם התנסו בהפלגתה, ממשיכים בעבודה הקשה של שימורה ותחזוקתה עד להנפת התורן. פרטים נוספים על סיפורה של הספינה ניתן לקרוא באתר המזגגה.
ממוזיאון המזגגה צעדנו חמש דקות בשבילי הקיבוץ לעבר בית הקפה השני שלנו לאותו יום – ביו סטודיו גלרי – מקום קסום שהוקם באזור התעשייה של הקיבוץ שמשלב בין בית קפה, סטודיו לקדרות, חנות גלריה לדברי אמנות ולעציצים שונים. מגדל המים הישן והחלוד מעניק אווירה דרמטית ומיוחדת. בקיצור זו פינת חמד נהדרת שחזרנו אליה למחרה לקפה נוסף רגע לפני שיצאנו בחזרה לכיוון הבית.
את היום סיימנו בטיול מודרך בגן לאומי תל דור שסמוך לקיבוץ. צעדנו על רקע השקיעה במסלול ההליכה המונגש (מתאים לעגלות ולכיסאות גלגלים) שמגיע עד לתצפית מרהיבה. כולנו לא הפסקנו לצלם ולחפש את פריים השקיעה המושלם. ברקע המדריך הסביר לנו בסבלנות כי בתל דור נמצאו שרידיה של עיר הנמל העתיקה דור, שהוקמה במקום זה בזכות המפרצים הטבעיים שעל קו החוף. התל מתרומם מעל פני הים ויש ממנו כמה תצפיות מרהיבות. זה פשוט מקום קסום עם הליכה הדרגת קושי קלה ביותר. אם אתם באזור אל תפספסו אותו.
באתר של רשות הטבע והגנים נכתב כי "מאה שנים ויותר של חפירות ארכיאולוגיות פורסות לפנינו רצף של התיישבות, והתל טומן בחובו ממצאים מרגשים ומרתקים. עיר הנמל דור התפתחה בתקופה הכנענית (לפני כ-3,500 שנה). במפרצים הטבעיים עגנו ספינות למנוחה או מצאו בהם מחסה מפני סערה, וכך נולד הצורך ביישוב שיספק לעוגנים כאן שירותים נחוצים. דור גדלה והייתה לעיר גדולה ומבוצרת. יעידו על כך מבני הציבור, בתי המגורים הפרטיים וכמובן החומות הגדולות, ששרידים מהן נותרו בחלקו המערבי של התל. העיר ידעה ימים של שגשוג ותהילה וגם תקופות של חורבן ודלות, ובתקופה הביזנטית היא ננטשה. בעשורים האחרונים התגלו בחפירות בתל שרידי תקופותיה ובהם גם פריטים מעניינים וייחודיים".
הרמנו כוסית לחיים מול השקיעה ונכנסו כולנו לראש טוב. מסביב חלק מהשיחות גלשו, איך לא, אל נושא נדל"ן בקיבוצים ובקו החוף. אחרי כוסית נוספת שוחררנו אל החדרים שלנו מוחיכים ומרוצים. זה המקום להסביר על אפשרויות הלינה המגוונות בחוף נחשולים. גולת הכותרת הן הסוויטות שפזורות בשני מבנים דו קומתיים, 12 מתוכן הן סוויטות למבוגרים בלבד עם בריכת אינסוף פרטית הצופה אל הים. לא רחוק משני המבנים שוכנים 24 חדרי ים בוטיק חדשים שצופים גם הם אל הים. בנוסף, יש את "האגף היווני" שכולל 15 יחידות בוטיק משפחתיות בנות שני חדרים כל אחת – העיצוב, כמובן, יווני.
עוד על הפרק: 17 חדרים זוגיים במרחק של דקה מהים, 12 יחידות משפחתיות "מערב" שממוקמות כ-100 מטרים מהחוף ללא נוף לים. כל יחידה כוללת חדר שינה וסלון עם דלת מקשרת ביניהם. 21 יחידות משפחתיות מזרח (מזגגה) שמוקפות במדשאות ו-39 חדרי אירוח כפרי שנמצאים במרחק של כשבע דקות הליכה מהים. בקיצור, יש שלל סוגי חדרים לשלל סוגים של תקציבים, הרכבי נופשים וסגנונות.
כמה זה עולה? מבדיקה שערכנו באתר המלון מצאנו כי לילה לזוג בסוויטה עם בריכה פרטית, על בסיס לינה וארוחת בוקר, עולה 1,650 שקל. המחירים דינמיים ושונים מתאריך לתאריך. חיפשנו סוף שבוע פנוי להרכב של זוג עם שני ילדים, והתקשינו למצוא. מחיר של חופשה לשני לילות, על בסיס לינה וארוחת בוקר, בסוף השבוע של חג שבועות בין 25 ל-27 במאי יעלה 6,030 שקל למשפחה בסוויטת דה-לקס מרפסת. אם מגלים גמישות בתאריך ומזמנים שני לילות באמצע של אותו שבוע, בין 22 ל-24 במאי אפשר ללון ב"בוטיק משפחתי מערבי", שקרוב לים, במחיר שמתחיל מ-4,630 שקל. בנוסף, במלון משווקים גם "חבילת אירוח זוגית רומנטית" שכוללת אירוח בסוויטה , ארוחת בוקר בסוויטה או במסעדה (לבחירה), בקבוק יין בחדר ועיסוי של 40 דקות לכל אחד מבני הזוג בחדר. המחיר: 1,550 שקל ללילה, בימים ראשון עד רביעי על בסיס מקום פנוי.
אטרקציות נוספות למי שלא מסוגל לשבת ולהירגע מול הים:
צמוד למלון הושק לאחרונה מועדון ספורט שמציע לאורחים שלל פעילויות כגון גלישה, חתירה בקאיקים, צלילה, שחייה עם מדריך מקומי והליכות בוקר עם מדריכת ספורט.
במרחק של פחות מרבע שעה נסיעה מהמלון שוכנת המועצה המקומית זכרון יעקב עם המדרחוב היפה שלה, היקבים והאווירה המיוחדת.
במרחק של 20 דקות נסיעה נמצא גן לאומי קיסריה, אתר הטיולים שבו ביקרו הכי הרבה ישראלים בשנת 2022 – 670 אלף.
במרחק של רבע שעה נסיעה שוכן פארק הצפרות מעגן מיכאל.
הכותב היה אורח של מלון חוף נחשולים.