חופשות הגלמפינג, שילוב של לינה בשטח (Camping) ויוקרה (Glamorous), הפכו לפופולריות במהלך מגפת הקורונה ונדמה שהן כאן כדי להישאר גם הרבה אחריה. שנתיים של בידודים וסגרים, ועדיין סופרים... אנשים רעבים מתמיד לנפוש אבל מבינים שכנראה עדיף לעשות את זה קצת אחרת.
את המלונות העירוניים והצפופים תפסו מתחמי הלינה המרווחים, לרוב באוויר הפתוח ובמרחבים שמחוץ לעיר. את הפינוק והמתקנים שיש במלון יוקרה תפסו מתחמי האירוח שמספקים פתרונות לינה ברמה אחרת, כמו מיטה אמיתית עם מזרן איכותי ומצעים לבנים, עיצוב מוקפד ומתקנים שמשלבים בין אירוח עצמאי בשטח לבין נוחות ותחזוקה גבוהה של המקום.
לעשות לילה ב"לילה"
לנישה הזאת בדיוק נכנס הגלמפינג בחוזקה. וכמו פטריות אחרי הגשם, כך ניתן לראות כיום עוד ועוד נקודות בארץ שבהן נפתחים מתחמי לינה יוקרתית בתנאי שטח, פחות או יותר. אחד מהם והראשון מסוגו בצפון, הוא מתחם "לילה". מתחם שנבנה על שטח שהיה בעבר שדה חיטה ונמצא בין קיבוץ ניר דוד ונחל האסי לבין גן גורו שבעמק המעיינות והסחנה.
המתחם נפתח רשמית בתחילת החודש, אך בעקבות מזג אוויר גשום וחורפי במיוחד, הוא קיבל אורחים לראשונה רק בסופ"ש השני של ינואר, בו ביקרנו. כבר ממבט ראשוני יש הרגשה טובה בלהגיע למתחם אירוח שמאוד מתמזג עם הנוף ולא מפריע לו. מצד שני ובגלל שהמקום עוד בחיתוליו, את חדר הקבלה מיקמו נכון לעכשיו בתוך תחנת הדלק הסמוכה, אבל זה עוד ישתנה בעתיד.
אוהל מעוצב ומטבח מרווח - מתחם "לילה"
יש כאן 20 אוהלים שיובאו AS IS מהולנד, כולל התכולה שבתוכם כמו שולחן אוכל גדול ומושבים שונים, מיטות וספה, ארון וחפצי נוי - כולם עשויים מעץ טבעי. כל האוהלים זהים בגודלם - 30 מ"ר, אך בחלקם יש מיטת קומותיים רגילה ובאחרים מיטה עם שלוש קומות (!). זאת לצד המיטה הזוגית ועוד ספה נפתחת. כך שמשפחה של זוג הורים ושלושה ילדים, מקסימום ארבעה, יכולה להתארח באוהל בצורה נוחה, יותר מזה זה אפשרי אך לא מומלץ.
האוהלים פרוסים במעין טבעת שבמרכזה נמצא אזור המטבח ולידו אוהל גדול עם שולחנות לאירוח. מהצד השני של המטבח נמצא מתחם הרחצה עם עשרה תאי שירותים ומולם עשרה תאי מקלחות. בשתי הכניסות לאזור הזה עמדות כיורים ומראות. מים חמים יש 24/7 רק צריך סבלנות (כשבאמצע לילה קר קצת קשה להגיע אליה) עד שהם יוצאים מהברזים.
העיצוב בכל המתחם, בדגש על אזור המקלחות-שירותים, מאוד מזמין ונעים בעין. יש הרגשה שחשבו כאן (כמעט) על כל הפרטים. וגם על אלו שעדיין לא - יש מוכנות לשמוע ולהשתפר. כך למשל היה אפשר להבחין באנשי המקום, המרוגשים מאותו סופ"ש שחיכו לו כל כך הרבה, שהסתובבו לא מעט ברחבי המתחם ושאלו את האורחים לדעתם ולשביעות רצונם, לקחו הערות והיו קשובים מאוד. אז אם היה מחסור בפחים במתחם או במראות בתוך האוהלים, נראה שעד הביקור הבא, הוא כבר יטופל.
האוהל עצמו, גם הוא נעים למראה ולשהות. יש בו הרבה פרטים פונקציונליים לאירוח לצד פרטי נוי פונקציונליים לעיניים ולהרגשה. הרבה שימוש בחומרים טבעיים כמו עץ, קש וראטן שעושים נעים ואפילו המזרן במיטה הפתיע בנוחיותו.
גולת הכותרת באוהל ובימים קרים, בדיוק כמו גם בימים החמים שהאזור הזה יידע בקרוב, הוא המזגן. מזגן גדול ומאוד מורגש מרגע הפעלתו. לכל אוהל יש גם מיני מרספת צמודה מבחוץ עם פינות ישיבה ושולחן קטן.
אזור המטבח, הפתיע גם הוא. שכן, בפירוט על המקום באתר כתוב שיש מטבח משותף. מה שישר מעלה אסוסיאציה של מטבחים בהוסטלים בדרום אמריקה. שזה נחמד לשעתו ולגיל מסוים, לא בטוח שזה עובר כשרוצים להתפנק או כשמגיעים עם ילדים ואין הרבה זמן להמתין שאחרים יסיימו להכין את החביתה שלהם.
וכך, היה נעים לגלות מטבח שמחולק לשש עמדות מרווחות ודי מרוחקות זו מזו. כך אורחים שונים יכולים להכין לעצמם אוכל, כולל "על האש", מיקרו וכו', מבלי להפריע אחד לשני או לעמוד בתור. מצד שני העמדות מספיק קרובות וכך נותנות הזדמנות להכיר זרים, במידה ורוצים. אגב, מחוץ למתחם ובצמוד לו יש עמדות להבעת מדורות ופויקה, עם שטיחונים וספסלי פיקניק.
כך שבערב היה אפשר לראות חלוקה בין הזוגות הצעירים יותר, חלקם עם ילדים קטנים, שהעדיפו את האוכל שלהם בניחוח שרוף-מדורה ופויקה והיו את אלו שהעדיפו לבשל ולמנגל בעמדות המטבח בתוך המתחם. כך או כך התחושה שאפשר לתת לילדים לרוץ חופשי בלי לבדוק כל רגע בבהלה אם הם קרובים מדי לכביש או יוצאים מאזור הראייה - הייתה אחידה לכל האורחים שנהנו מהשילוב של לינה מתחת לכיפת השמיים אך בשטח מסודר ומגודר.
האם שווה את הכסף?
נתחיל בכך שהמחיר הוא אלף שקלים ללילה עבור אוהל. לא משנה מתי באים - אמצע שבוע, שישי-שבת או חגים. שזה נחמד מאוד ביחס למקומות לינה דומים אחרים. הן מבחינת המחיר האחיד, הן מבחינת השקיפות ושלא מנסים להסתיר או לתת מחירים שונים ללקוחות שונים וגם מבחינת העובדה שזה לא משנה אם מדובר בשני אנשים או יותר (עד חמישה כאמור) - זה המחיר.
מצד שני, כן חשוב לדעת שמלבד הלינה והמתקנים שהוזכרו כאן למעלה וששייכים למתחם, המחיר לא כולל דבר נוסף. כלומר אם תרצו קפסולות למכונות הקפה שמוצעות בעמדות המטבח (נספרסו) תצטרכו לרכוש אותן בתשלום נוסף או להביא מהבית. כך גם לגבי מגבות (15 שקלים למגבת).
אוכל לא כלול במחיר. יש אפשרות להזמין סוגים שונים של סלי פיקניק לארוחת בוקר במקום (50 שקלים לילד ו-70 שקלים למבוגר בגרסה הקלאסית). וגם האטרקציות, הן בעיקר מחוץ למתחם שכן אין בתוכו, לפחות כרגע, מתחם פעילות או גינת משחקים לקטנים. בהמשך יוצעו לאורחים השכרת אופניים ועוד.
עם זאת, היתרון הגדול של "לילה" הוא המיקום. השכן שלו הוא גן גורו הידוע, גן החיות האוסטרלי. מצד שני ובמרחק הליכה קצר תגיעו לחוף הירוק של נחל האסי היפהפיה, אל פארק המעיינות שמספק מספר פעילויות שונות בתוכו ואל גן השלושה (הסחנה) - שהסוד הוא להגיע אליו ביום חמים בחורף. אז הוא כמעט ריק ממבקרים ומרגיש אחרת לגמרי מאשר בקיץ. בעיקר כשטמפרטורת המים היא 28 מעלות לאורך כל השנה.
ויש גם הטבות אורחי "לילה". כמו כניסה חופשית למרכז הספורט הולצר שבקיבוץ ניר דוד הסמוך, שכולל בריכה מקורה מחוממת ובריכת ילדים בקיץ, כניסה חופשית לחוף הירוק בנחל האסי, כניסה רב-פעמית בכל ימי השהייה לגן החיות גן גורו בכרטיס מוזל שעולה 35 שקלים לאדם, הנחה של 25% בהשכרת רכב ירוק או אופניים בפארק המעיינות והנחה של 25% בכניסה לסחנה.
מאיפה הרעיון למקום כזה?
חלי יעקבס, מנכ"לית תאגיד תיירות ניר דוד וגם המוח מאחורי המתחם סיפרה כי "הרעיון היה חלק מתהליך למידה שעשיתי על מגמות בתיירות בעולם, בשילוב אג'נדה אישית שלי שאומרת שפיתוח תיירות בטבע צריך להיות חלק אורגני ונעים עם הסביבה. עם מינימום תשתיות ובנייה, גמיש וקל לשינוי".
לדבריה, הקורונה אכן האיצה את הדרך, בזה שהיא הדגישה כמה תיירות פשוטה בטבע, מפגשי חברים בחוץ ומשפחתיות היא הדבר הבא בתיירות.
"אחרי שנתיים של קורונה, התייר הישראלי עצמאי יותר ומחפש חוויות המאפשרות, מעבר לטיול, גם ליצור קהילות ולהיות שותף. תיירות בפריפריה של מדינת ישראל בשנת 2022 היא ציונות, בניין ויצירה", הוסיפה יעקבס.
הכותבת הייתה אורחת של מתחם "לילה"