MUST: המקומות שחובה לראות בזנזיבר
אי סודי ופרטי שיכול להיות רק שלכם, מערת נטיפים עם בריכת מים חמימים ושקופים, בר טאפאסים מקומי או מסעדה זנזיברית? חשבתם ששמעתם הכל על האי הטרופי המושך - הנה המקומות המיוחדים יותר בזנזיבר
את זנזיבר - האי היפה של טנזניה - לא צריך להכיר לקהל הישראלי. מאז נפתחו אליו טיסות ישירות וזולות הוא הפך מפנינה טרופית של העשירון העליון לנחלת הכלל - לטוב ולרע. אז אם כבר ביקרתם בו ובא לכם שוב או שמעתם עליו המוני המלצות ואתם צריכים סדר - הנה זה מגיע.
אלון חובב (52) בעלי חברת טיולים מקומית מתגורר בטנזניה כבר מספר שנים ואלו המקומות היותר מיוחדים באי הטרופי שלדעתו הם MUST בזנזיבר.
מחפשים לברוח מהחופים התיירותיים יותר ולקבל אי פרטי ליום שלם? אז - Sand Banknisland. כאן נמצא אי אחד מיוחד בשם יממבה. מגיעים אליו בשייט על סירת "דאו" מקומית מכפר אפריקאי ישירות לאי המבודד.
"זה אי שחלקו בנוי מרצועת חול ארוכה מאוד. בגאות הרצועה נעלמת לגמרי ולכן יש רק מספר שעות להיות עליה. האי מדהים עם מים בצבעי טורקיז שמשתנים כאמור לפי הגאות והשפל", מספר חובב בעלי "סימה ספארי" חברת טיולים מקומית המפעילה טיולים בזנזיבר, בספארי ובמזרח אפריקה. בנוסף, אפשר להמשיך את הטיול ללגונה בתוך האי ולצלול עם שנורקלים באתר צלילה במקום.
זנזיבר או טנזניה בכלל לא ידועה כמקום טוב לשתות בו קפה אבל לדברי חובב, יש בית קפה אחד בשם "זנזיבר קופי האוס", בו הבעלים מגדלים את פולי הקפה בעצמם בהרי טנזניה. "זו פינה מאוד מיוחדת עם קפה איכותי ומעולה - כמעט היחידי בזנזיבר", ממליץ חובב.
מקום נוסף ומיוחד יותר באי הוא מערות פוקוצ'אני (Fuckochani Caves). "מדובר בהליכה של עשר דקות בתוך שיחים גדולים בין מטעים ויער טרופי לעבר פתח מערה אליה נכנסים בזהירות אבל ללא בעיה מיוחדת. לפתע, נגלית קרקע שקופה שאם לא זורקים אבן לא מבינים שזה מים כי הם כל כך צלולים", מספר חובב.
מדובר בבריכה בתוך המערה שהיא גם מערת נטיפים יפה מאוד. חובב גם ממליץ על בילוי ורחצה בתוך המים הנעימים שבמערה - בטמפרטורה של 25 מעלות.
בעיר סטון טאון נמצאת מסעדת לוקמן (Lukman) - מסעדה עם אוכל זנזיברי מקומי. "יש כאן פירות ים ודגים טריים, בננות מעומלנות ומגוון מאכלים מקומיים. שווה מאוד לבוא ולאכול כאן והכל במחירים מצחיקים".
הבר טאפריה (Taparia) נמצא גם הוא בעיר סטון טאון. המקום מגיש אוכל טרי ומנות טאפאסים ספרדיות עם ניואנסים מקומיים אבל גולת הכותרת היא האווירה והמשקאות שכיף לשתות על המרפסת.