לירי חורש רינמן, בלוגרית ישראלית - שגם נגיף עולמי לא עוצר בעדה מלטייל בעולם גם בשנה האחרונה, הגיעה לפני כשבועיים וחצי לאיחוד האמירויות. אחרי ביקור מחייב ביעד החדש והמבוקש - דובאי, עברה לירי, המכונה גם טרוולירי (Traveliri) אל המקום שמסתמן כדבר הבא מבין הנסיכויות במפרץ - אבו דאבי. בעיקר כעת, כאשר הוחלט שלא להפוך את איחוד האמירויות ל"אדומה", למרות כוונת משרד הבריאות שפורסמה אמש.
אל אבו דאבי עדיין לא ניתן להיכנס ישירות מישראל (וגם לא לטוס ישירות בשלב הזה) אלא רק אחרי שנמצאים שבועיים בדובאי או בכל נסיכות אחרת של איחוד האמירויות, בגלל הגבלות הקורונה, ורק בהצגת בדיקת קורונה שלילית מ-48 השעות שקודמות לכניסה. בנוסף, יש צורך לבצע בדיקה נוספת ארבעה ושמונה ימים לאחר ההגעה למדינה. "לכן בחרתי לשהות פה רק שלושה ימים", אומרת לירי.
"חשוב לי לציין שמבחינת השמירה על ההנחיות, בכל איחוד האמירויות ישנה הקפדה משמעותית: בדיקות הקורונה מאוד נגישות לכולם וישנן מצלמות למדידת חום בכניסה לכל מבנה. בנוסף, הריחוק החברתי ועטיית המסכות נאכפים בצורה מדהימה. הייתה לי תחושת ביטחון בהקשר זה, הרבה יותר מביעדים אחרים שביקרתי בהם לאחרונה", מתארת לירי.
עוד מספרת הבלוגרית הישראלית שמבחינת אווירה, "הרחובות ריקים ושקטים יחסית, חלק מהאטרקציות לא פעילות, המלונות לא מלאים ואין הרבה תיירים. אני שמחה על ההזדמנות שהייתה לי ליהנות מהאתרים המרכזיים של אבו דאבי ללא תורים ועם יכולת להצטלם ללא הפרעות, אך ברור לי שזו הייתה רק טעימה, ושעוד אחזור לחוות את האטרקציות שהחמצתי בשל הקורונה".
לירי מספרת על ההבדלים בין דובאי לאבו דאבי ומתארת שני מקומות מאוד שונים:
"אבו דאבי גדולה יותר מדובאי והמרחקים בין האטרקציות ארוכים יותר. יש המון מה לראות, כאשר גולת הכותרת היא ללא ספק מסגד שייח׳ זאיד היחיד במינו. ביקרתי בהמון מבנים יפים בעולם, אבל כאן מדובר בארכיטקטורה מרהיבה ברמה שלא הכרתי. כדי להיכנס יש לעמוד בקוד לבוש מוגדר, וניתן לרכוש לבוש מסורתי בחנויות שבכניסה, כפי שניתן לראות בתמונה".
דובאי - חדשנית ומודרנית. אבו דאבי - תרבות וחופים כמו במלדיביים
"דובאי יותר חדשנית ומודרנית, הכל חדש שם כי המבנים נבנו בשנים האחרונות יחסית. בדובאי יש יותר שופינג, מסעדות, אטרקציות של כיף. ובאבו דאבי יש יותר תרבות: מוזיאונים ומסגד מאוד יפה. חוויה לגמרי שונה של טיול", אומרת לירי ומספרת שלצד כל אלה החופים באבו דאבי הם הפנינה האמיתית: "אני אישית הופתעתי לגלות שיש באבו דאבי חופים מדהימים שהזכירו לי את המלדיביים, עם חול לבן ומי טורקיז צלולים".
באבו דאבי נמצאים גם מוזיאון הלובר, "שנחשב למוזיאון הכי יפה במזרח התיכון, אחיו של מוזיאון הלובר בצרפת", אומרת לירי. פארק השעשועים "פרארי", עם רכבת ההרים המהירה ביותר בעולם שמגיעה למהירות של 240 ק״מ לשעה תוך 4.9 שניות בלבד. תצפית מקומה 74 במגדלי איתיחאד, ספארי במדבר - "אחד מטיולי היום הפופולריים ביותר שיוצאים מאבו דאבי, קניוני ענק, מסעדות טובות ועוד מגוון פארקים ואטרקציות לכל המשפחה", מתארת הבלוגרית הישראלית שלפי בדיקה שעשתה, היא גם בלוגרית הטיולים הראשונה מישראל שהגיעה לאבו דאבי.
ומה לגבי המלונות - עד כמה מדובר ברמה אחרת של פאר ושירות גבוה? "יש פה מלונות בטווחי מחירים שונים. יש מלונות גם במחירים סבירים יחסית: 120-150 דולר ללילה והם ברמת חמישה כוכבים, מפוארים ומפנקים. ויש כמובן יקרים יותר", מספרת לירי שהיא בעצמה שהתה במלון שנמצא באי Saadiyat באבו דאבי. "אי שניתן למצוא בו מגוון ריזורטים מפנקים עם חופים פרטיים קסומים, לחופשה באווירה טרופית כמו במזרח הרחוק".
דצמבר - החודש להגיע לשופינג באמירויות
ושאלה לא פחות חשובה היא אודות השופינג באבו דאבי. עד כמה זול או יקר שם? לירי מספרת שהגיעה בשבוע של מבצעי הבלאק פריידיי, "הכל היה עם המון סיילים. אבל חשוב לציין שכשאין סיילים המחירים די דומים למה שאנו מכירים בארץ, בקניונים. יש רשתות יוקרה שאנו לא רגילים לראות בארץ, אבל המחירים די דומים".
לדברי לירי, חודש דצמבר נחשב לחודש עם הרבה מבצעים באמירויות, בדומה למדינות מערביות שיוצאות עם מבצעי ענק לקראת חג המולד וסוף השנה האזרחית. "אז כל מי שמגיע בתקופה הקרובה יכול ליהנות ממחירים טובים. שאלו אותי אם האופנה היא מערבית או שהבגדים כאן מאוד חסודים, אז ממש לא, יש הכל מהכל. כל אחד יכול למצוא מה שהוא אוהב".
"לא אילת 2"
על השאלה האם אכן רואים ושמועים כבר את הישראלים בכל מקום והאם יש חשש שלאמירותים ימאס מאיתנו, עונה לירי שלמרות התמונה שמצטיירת מהארץ, שבה המוני ישראלים כבר פוקדים את דובאי, זה לא ממש מורגש כך במציאות. "שמעתי כמה פעמים עברית ברחוב אבל לא הרבה כמו שחשובים. אפילו מלונות שנחשבים למקומות שישראלים מאוד אוהבים, כשביקרתי בהם לא הרגשתי שיש 'השתלטות' על ידי ישראלים או סוג של אילת 2. זו לא התחושה מבחינתי. ועדיין מקסים פה, יש פה המון תיירים גם ממדינות אחרות והמון מקומיים, שווה להגיע".
עוד מספרת לירי כי "כל מה שאני חוויתי בינתיים זו קבלת פנים מאוד חמה, באהבה עם אווירה טובה של חיבור חדש שנוצר ושמחה לקראת החיבור הזה".
נכון להיום, קו הטיסות הישירות הראשון שיפעל בקו אבו דאבי וישראל יהיה של חברת התעופה הלאומית של אבו דאבי, איתיחאד והוא יחל לפעול החל מחודש מרץ 2021. כרטיסי טיסה ניתן להזמין כבר עכשיו באתר שאף קיבל גרסה בעברית.