יומן חופשה: נחתנו באי פוקט בתחילת חודש יולי, שנחשב לחלק מהעונה הגשומה. מחירי המלונות בעונה זו נמוכים בכ-30% מהמחירים בעונה היבשה (נובמבר עד פברואר). מניסיון של חמש חופשות בתאילנד בעונה זו, אני יכולה לומר שרוב הזמן השמש חייכה אלינו והגשם ירד מדי פעם בשעות אחר הצהריים והערב, מה שלא הפריע כלל לרביצה בחופים. האם היה לנו מזל יוצא דופן? אולי. כך או כך, ביולי 2023 זכינו לשבוע רצוף ללא גשם בכלל.
טסנו לשמונה לילות ותשעה ימים. לקחנו איתנו טרולי עם בגד ים וכמה בגדי חוף. לא באנו לקניות, למעט מזכרות מיוחדות, כי עם השנים למדנו שיש הכול בעלי אקספרס במחירים דומים או אפילו נמוכים יותר, ועדיף ליהנות מהטבע, מהנופים ומהחופשה עצמה.
רוב התיירים נהרו משדה התעופה לחוף פטונג, אבל אנחנו לקחנו מונית לפוקט אולד טאון. כן, בפוקט יש עיר עתיקה מדליקה וצבעונית. מטיילים רבים מקדישים לה חצי יום כשהם באים לשוק הלילה שמתקיים שם כל יום ראשון, אך הרובע העתיק הוא הרבה מעבר וכולל בניינים צבעוניים, מלונות בוטיק בסגנון בנייה פורטוגזי עם טאץ' ניו-אורלינסי, מסעדות משובחות, חנויות מקומיות, מכוני מסאז' מושקעים ועוד הפתעות.
התארחנו לילה אחד במלון בוטיק מקסים בשם Casa Blanca Boutique Hotel. המלון שוכן בבניין קולוניאלי מרשים, ובתוכו פרטי אמנות שמשתלבים נהדר עם החללים המעוצבים. קיבלנו חדר מרווח ומעוצב עם מרפסת שמש.
אז מה כדאי לעשות בעיר? שבו באחת המסעדות האותנטיות והמעוצבות, אנחנו בחרנו ב-One Chun Cafe & Restaurant, מסעדה עם אוכל טעים וזול ושלל שעוני קיר וטלוויזיות של פעם שמקשטים את הקירות. מחיר ארוחה לזוג, כולל תשר: כ-600 באט שהם כ-60 שקל. לא רחוק משם יש בית קפה נחמד שנקרא B Cat Café, שם תוכלו לסעוד בליווי חתולים שרובצים בין הספות. למי שאוהב.
אחד הרחובות התוססים בעיר הוא רחוב Phangnga, שגדוש בחנויות מזכרות זולות עם פריטים אותנטיים ובבתי קפה פרחוניים עם עוגות מעוצבות בקישוטים צבעוניים (שרק מצטלמים יפה).
עצרו באחד ממכוני הספא החדישים והמטופחים כדי לחוות מסאז' תאילנדי מסורתי ומשחרר שרירים במחיר של 40 שקל לשעה, והחל משעה 17:00 תפסו מונית באפליקציית Grab או Bolt וסעו כרבע שעה לשוק הלילה המקומי שנקרא Chillva Market. זהו שוק מקסים ולא המוני מדי עם דוכני אוכל מעולים, חנויות בוטיק לבגדים מיוחדים, צעצועים, גאדג'טים ועוד מיני קשקושים. הכול מתנהל ברוגע, המחירים קבועים ונמוכים ולא נהוג להתמקח.
מפוקט לגן העדן הבתולי
קו יאו נוי (Ko Yao Noi) הוא אי קטן במפרץ פנג נגה, בין פוקט לקראבי. אורכו 12 קילומטרים בלבד ורוחבו ארבעה קילומטרים. הוא בין האיים האחרונים בתאילנד שנותרו מאחור בזמן, ותנופת הפיתוח טרם הגיעה אליו. תושבי האי עוסקים בדיג ובחקלאות מסורתית. לא תמצאו בו מסיבות המוניות, ברים רועשים, רשתות מזון מערביות או ריזורטים אימתניים. האי משמש שמורת טבע של ג'ונגלים, ציפורים צבעוניות וחופים קסומים ושקטים, ואפשר להגיד שזהו המקום האידיאלי לברוח אליו כדי לקרוא ספר טוב, לנקות את הראש ממחשבות ולהרגיש שהגעתם לגן עדן עלי אדמות.
רוב בתי המלון והבונגלוס מפוזרים במרחק זה מזה לאורך חופו המזרחי של האי, שמימיו צלולים ורגועים לאורך כל השנה. החופים המערביים לא מפותחים, ושם ניתן למצוא בעיקר את שדות האורז והמטעים.
בדרום האי יש רחוב מסחרי אחד שם, תמצאו מעט חנויות בגדים, קצת מזכרות, חנויות מכולת וסניף אחד של סבן אילבן - הסממן המערבי היחיד באי.
באי יש כביש אחד צר ודו-סטרי, שמזכיר את שבילי האופניים בפארקים בישראל. רוב תושבי האי מתניידים באופנועים וכמעט לא תראו כאן מכוניות. כתיירים רצוי לשכור קטנוע, אך הקפידו להיות מבוטחים. כדי ליהנות מהאי בצורה מרבית אני ממליצה לשהות בחלקו הצפוני המבודד, ואחר כך לעבור למרכז האי כדי לתור אותו בעצמכם.
הסמל של האי הן ציפורי Hornbills ממשפחת הקלאוניים, שניתן לראותן רק באיים המבודדים יותר. אלו ציפורים טרופיות יפהפיות שמזכירות במקצת את השקנאים. אם נתקלתם בהן, אל תתקרבו יותר מדי.
מכיוון שהגענו כזוג, בחרנו במלון לזוגות בלבד בשם TreeHouse Villas. חמישים דקות עם סירה ישירה מפוקט או 30 דקות מקראבי, והגעתם לגן עדן הפרטי שלכם. המלון ממוקם בצפון האי, במפרץ פרטי באורך 400 מטר, ובנוי בתוך ג'ונגל שבתוכו 35 וילות. גשר חבלים מעץ מוביל אותכם לגרם מדרגות המוביל לאחת משתי הקומות – הראשונה היא עם בריכת ג'קוזי גדולה ופרטית במרפסת התחתונה ובסטייל של בית על עץ הצופה לג'ונגל, ובקומה השנייה יש חדר שינה עם מיטה ענקית, חדר מאובזר היטב ומרפסת שמש הצופה למפרץ.
אז מה עושים בגן העדן המבודד? בעיקר נחים, שוחים בבריכה המרכזית ואוכלים. את ארוחת הבוקר אוכלים במלון, ובמהלך היום הולכים למגוון מסעדות וברים שפזורים במפרץ, שחלקם שייכים למלון ולאחיו השכן - מלון פרדייז קו יאו, מלון 4 כוכבים שמתאים למשפחות.
למלון פרדייז יש בריכה מקסימה ממש על החוף, וכאורחי ה-TreeHouse אתם רשאים להשתמש בכל המתקנים של שני המלונות. אתם מוזמנים גם להשתתף בשיעורי יוגה מקצועיים בבוקר ואחר הצהריים בבקתת חוף מול הים הכחול. מחיר הלינה כולל גם טיול ל-Koh Pakbia, אי מבודד בלב מפרץ פנג-נגה, שם ניתן לשחות ולשנרקל.
אם אתם מחפשים שקט ורוגע, זה המקום המושלם. חסרונות? לא משהו משמעותי. מפני שהמלון מבודד, מחירי האוכל במסעדות גבוהים יותר. לדוגמה, מנת פאד-תאי במסעדה באי עולה 20 שקל, ואילו במלון 28 שקל + מע"מ ושירות שמגיע ל-17%. עדיין זול ביחס למדינות מערביות.
הספא האותנטי של המלון מציע כל יום מבצעים, כך ששווה לברר. הטיפולים מקצועיים מאוד ומתבצעים בחדרים מאווררים בתוך הג'ונגל. אפשר גם לקבל מסאז' בחוף השקט על גבי סוכות, עם סכך קוקוס מעל ראשכם ומחירים נמוכים יותר.
לאחר שלושה לילות חלומיים לקחנו סירה למרכז האי במטרה לטייל עצמאית. לנו לילה אחד במלון בוטיק מקסים בשם Laguna Villas Boutique Hotel, שכולל תשע וילות הבנויות סביב בריכת שחייה טרופית הצופה לגנים ולים.
הווילות ענקיות ויכולות להכיל משפחה של זוג ושני ילדים. בכניסה לווילה תמצאו סלון מרווח, פינת אוכל, מטבחון עם מקרר, מיקרוגל, מצנם, קומקום קפה וסכו"ם, כך שאפשר לקנות מצרכים במכולת המקומית ולאכול בחדר.
חדר השינה מרווח וכולל חדר מקלחת עם שירותים, שני כיורים ומקלחת בחוץ (!) עם פרטיות מוחלטת, חלוקי נחל על הרצפה ומים חמים בשפע. הלינה שלנו לא כללה ארוחת בוקר, אך שווה להוסיף 300 באט לאדם ולאכול במלון מול הים.
שכרנו אופנוע והגענו לחופים נסתרים, אזורי ביצות ושדות אורז. עצרנו במסעדות מקומיות ליד הים כדי לטעום מאכלים מקומיים, אותנטיים וטעימים (הקארי שלט). עצרנו במרכז האי הקטן כדי לקנות כמה מזכרות, והתרענננו בבקבוק חצי ליטר של קולה במחיר של שני שקלים.
היה כיף לחזור אחורה בזמן לתאילנד של פעם, ואני מאמינה שהאי הזה יישאר כך עוד שנים רבות, שכן תושביו מעוניינים בשימור המצב.
סירת מרוץ גדולה הובילה אותנו מהמזח בקו יאו נוי לחוף ריילי המזרחי במחוז קראבי, שהוא אחד המחוזות היפים והשלווים בדרום תאילנד. חוף ריילי הפך בשנים האחרונות לסוג של מפלט לאוהבי טבע, שקיעות קסומות וחופים יפים. בריילי תמצאו מבחר בתי מלון לכל התקציבים.
בארבע הפעמים האחרונות שביקרנו שם ישנו במלונות אותנטיים קטנים עם בריכות קטנות על קו החוף, ותמיד היה כיף. הפעם החלטנו לנסות את מלון Rayavadee, המלון הכי מיוחד ברצועת החוף וגם הכי יקר. כדי להוריד מחירים הזמינו לפחות שלושה שבועות מראש.
במלון כמאה וילות המפוזרות על פני 105 דונם של ג'ונגל פראי. על העצים חיים קופים ידידותיים שמסתובבים באופן חופשי. הם לא מציקים לאורחים, אבל הם כן חכמים מאוד, וכשבאים אורחים חדשים הם ניגשים ומבקשים אוכל. אלינו הגיעו פתאום עשרות קופים לפני שנכנסנו לווילה הדו-קומתית, אך ברגע שהגיע השומר של המלון הם זיהו אותו מרחוק וברחו לעצי הקוקוס הגבוהים.
למלון יש שלושה חופים: החוף המזרחי המשמש בעיקר סירות ומעבורות המגיעות לריילי, החוף המערבי עם השקיעות הכי יפות והחוף הדרומי - החוף הכי יפה בתאילנד, כך אומרים רבים. בריכת השחייה של המלון היא אטרקציה בפני עצמה: ענקית עם מים נעימים ונופים מטורפים של הג'ונגל והים.
השירות במלון הוא אחד הטובים שחווינו. העובדים מגישים לאורחים מים קרים לחוף, מחלקים קרטיבים או פירות ומסדרים את החדר פעמיים, תוך כדי שהם מוסיפים פינוקים קטנים כגון שוקולדים, פירות ועוגיות.
במלון יש מבחר מסעדות מרשים, רובן על החופים והן מתאימות לארוחות צהריים או ערב רומנטיות לאור נרות. המחירים כמו בישראל, אך הרמה של האוכל גבוהה מאוד וגם ההגשה מצוינת. כמו כן יש רחוב מסעדות וברים מחוץ למלון, שם תוכלו לשתות שייקים וקוקטיילים במחירים של תאילנד.
אז מה עושים בריילי? היינו כאן שלושה לילות, שהספיקו לחלוטין למנוחה ולפעילויות שרצינו לחוות.
במלון ניתן לשאול קיאקים ולשוט לחקור את המערות והאיים הקטנים שמול חוף פרננג. טיפסנו טיפוס לא קל של כ-30 דקות כדי לצפות בנוף של ריילי ביץ' מהצוקים, צפינו בשקיעות המדהימות שהן אטרקציה בפני עצמה והלכנו ברגל לכיוון איים בלב ים כשהגיע השפל.
בערבים טיילנו ברחוב הקטן שגדוש במסעדות מעוצבות, הופעות חיות, דוכני שייקים צבעוניים וחנויות של תיירים. האווירה הייתה רגועה בעונה הזאת, וההרגשה הייתה כאילו הגענו לכפר קטן ושלו. מה עוד עושים כאן? בעיקר נחים. באנו לטיול קצר יחסית, אז זה גם חלק מההנאה בתאילנד. בריילי ביץ' מפוזרים מספר מכוני מסאז' תאילנדי במחירים מצחיקים. מומלץ דווקא לקבל מסאז' רגליים על כורסאות נוחות ולא בכל הגוף, כי המזרנים לא הכי אסתטיים. ניסינו ונכווינו.
בדקנו מה קורה בספא המפואר של המלון, ולהפתעתנו היה להם דיל של טיפולים באורך של שעה וחצי במחיר של 300 שקל לאדם, אך הכול היה מלא אז פספסנו.
הוי תאילנד, יש עוד הרבה מה לכתוב עלייך, והמילים רק יכבידו על הכתבה. נשארו לנו זיכרונות ותמונות והידיעה שעוד נחזור. אם אתם טסים לשם בקרוב, נסו למצוא את המקום או את האי שהכי מתאימים לכם ועושים לכם הכי טוב שאפשר.
הילה מור אלון היא יועצת טיולים, יוצרת תוכן בתחום התיירות, אחת ממנהלות קבוצת "חו"ל זה כאן", צלמת ובעלת האתר "לטייל זה לחיות". אתם מוזמנים לעקוב אחריה גם באינסטגרם.