כשצעדתי פנימה לתוך אוניית הפאר "אקפסלורה 1" (Explora I) הרגשתי כאילו שאני צועדת לתוך מלון בוטיק יוקרתי ונוצץ שצף על המים ומנותק מהעולם. הפלגתי כבר בקרוז אחד או שניים בחיי, אבל הפעם זה היה שונה. במקום מפלצת אטרקציות עם יותר מ-3,000 נוסעים, באוניה הזאת, שהיא למעשה מגה יאכטה, יש מקסימום 900 נוסעים שמפוזרים ב-461 סוויטות יוקרתיות שנעות בין 35 מ"ר ל-149 מ"ר, שטח עצום במושגי ספנות. כל הסוויטות צופות כמובן אל הים ומכילות שלל פינוקים, כגון מכונות אספרסו, מעצבי שיער של דייסון, טלוויזיה עם מסך 65 אינץ', שזלונג בכל מרפסת וחדרן או חדרנית צמודה.
אסקפלורה 1 היא אונייה חדשה שהושקה בקיץ שעבר במסגרת הצי של אקספלורה ג'ורניס (Explora Journeys), חברת הבת היוקרתית של MSC, חברת השיט השלישית בגודלה בעולם. היא באורך של 248 מטר ומתנשאת לגובה של 56 מטר.
היא כוללת ארבע בריכות חיצוניות ובריכה מקורה עם תקרת זכוכית לימים גשומים. הבריכות כוללות פינות שיזוף ושלל מרחבים פרטיים עם מלצרים שמגישים מגוון משקאות ופינוקים היישר למיטות השיזוף הנוחות להפליא.
עוד על הפרק: חדר כושר עם מתקנים חדישים, מתקני כושר בסיפון העליון תחת כיפת השמיים, מסלול הליכה מסביב לאונייה שמספק חווייה מיוחדת תחת אור ירח, מגרש טניס ומתחם ספא וביוטי רחב ידיים שכולל 11 חדרי טיפול, חדר מלח שווה במיוחד ואפשרות לטבול באמבטיית קרח קפואה. הטיפולים מקצועיים ביותר, אך אינם זולים – ומחיר העיסוי, לדוגמה, מתחיל ב-220 אירו.
מה שבטוח הוא שלא תשתעממו. אני ממליצה להצטרף לסדנת בישול של השף הצרפתי ז'אן לואי דומונה שילמד אתכם להכין מגוון פסטות, תבשילי בשר ייחודים מאפים ועוד, הכל במטבח מדוגם עם הנוף לים. המחיר לסדנה בת שלוש שעות: 150 אירו, כולל חליפת שף שנשארת למזכרת.
בנוסף, מתקיימות הרצאות מרתקות על אודות התרבויות שנמצאות בנתיב ההפלגה, שיעורי ספורט, יוגה ומתיחות, מועדון ילדים ועוד. עוד על הפרק: סיורים מומלצים ביעדים שבהם האונייה עוגנת. במסלול ההפלגה שלנו, למשל, בעגינה בנמל ליד ברוז' שבבלגיה הייתה אפשרות להצטרך לסיור בתשלום במקום שנקרא Zwin Natuur Park ולתצפת על בעלי חיים ולהקות ציפורים. הסיור כלל סדנת בישול של מנות בלגיות מסורתיות, והייתה אופציה נוספת להגיע למרכז העיר ברוז' ולשוט שם בתעלות ולעשות סדנת שוקולוד במוזיאון השוקולד בעיר.
באוניה פועל גם דיוטי פרי שפתוח בזמן ההפלגות, לצד שלל חנויות מפוארות של מותגי יוקרה, כגון Cartier ,Panerai, Piaget ו-Rolex, ללא ספק חנות המותג המבוקשת ביותר על האוניה.
האוכל האיכותי ומנות הגורמה הם כמובן עניין מרכזי בקרוז מסוג זה. מחיר ההפלגה באוניה כולל שלוש ארוחות ביום, משקאות קלים, חמים ואלכוהול חינם לאורך כל היום, גם במתחמי הבילוי בבריכה, באולם המופעים וברחבת הדיסקו, זאת בשונה מחבילות הקרוזים שבדרך כלל לא כוללות את המשקאות בהפלגה, ועל זה משלמים בנפרד ולא מעט.
צוות האוניה מציע לאורחים חוויה קולינרית איכותית ביותר בניצוחם של שפים בינלאומיים שיוצרים תפריטים בשיתוף פעולה עם השף הידוע פרנק גראנגר שמנהל את תחום הקולינריה של ה-Explora Journeys. על האוניה יש חמש מסעדות מפוארות ותפריט עשיר להגשת ארוחות בחדרים. מי שמעוניין יכול להזמין מנות מבשר כשר (מבושלות בנפרד אך ללא משגיח).
אחת התענוגות בשיט מפנק שכזה היא לנסות כל יום מסעדה אחרת, גם בארוחות הבוקר. במסעדה הצרפתית ארוחת הבוקר הייתה בעיני הכי מעניינת וטעימה, במיוחד עם מנות יוניק של השף. בקיצור, היה נחמד לצאת מגבולות הגזרה של החביתות למיניהן.
במסעדת הסטייק האוס, למשל, חובה לטעום את מנת הדגל של השף – צלעות צלויות, בנות 30 יום, שמונחות בעדינות על עגבניות שרי ורוטב הולנדי עשיר. המסעדה מגישה יינות מזני ענבים מועדפים, כולל שרדונה צרפתי (French Chenin Blanc), פינו גריו (Pinot Grigio), סוביניון בלאן מניו זילנד (New Zealand Sauvignon Blanc), שיראז אוסטרלי (Australian Shiraz) ונביולו (Nebbiolo), זאת בנוסף ליינות הבוטיק שמוגשים.
מסעדה מומלצת נוספת היא המסעדה הצרפתית פי רוג' (Fil Rouge), מסעדה אלגנטית שמציעה מגוון מנות בינלאומיות בהשראה צרפתית. מנת הדגל היא טונה טאטאקי שמוגשת על טארט עגבניות וזיתים פריך, לצד ירקות ופלפל לבן.
בנוסף, יש 12 ברים ולאונג'ים שעובדים מסביב לשעון ומציעים קוקטיילים ומבחר משקאות פרימיום שכלולים במחיר ההפלגה, לרבות שמפניה, יינות, וויסקי סינגל מאלט, בירות מכל העולם ועוד.
על אף שאין סיבה אמיתית להוציא את הארנק מהכספת לאורך כל חווית המסע, אני ממליצה בחום, אם כבר הגעתם עד הלום, לשריין מקום באחד הערבים במסעדת השף ANTHOLOGY שאינה נכללת בחבילה. המסעדה מציעה חוויה קולינרית ייחודית עם שפים שמתחלפים מידי שלושה חודשים, כולם כמובן ממסעדות מישלן. מחיר המנות במסעדה הוא 190 אירו לתפריט טעימות, ו-75 אירו להתאמת יינות. אנחנו פגשנו על הסיפון את השף האיטלקי מאורו אוליאסי, הבעלים של מסעדת שלושה כוכבי מישלן.
לאן מפליגים וכמה זה עולה?
אחרי שהפליגה בחורף לחופי אמריקה הצפונית והקריביים האוניה חוזרת בקיץ לאירופה להפלגות בים התיכון, כולל מסלולים בין איי יוון הפחות מתוירים, איי קרואטיה, איטליה ועוד.
כמה זה עולה? ב-5 ביולי יוצאת מפיראוס הפלגה של שבעה לילות שעוברת ביעדים הבאים: פיסקארדו (קפלוניה), דוברובניק, ספליט, רוביני שבקרואטיה, ובפוסינה (ונציה) שבאיטליה. המחיר: החל מ-4,165 אירו לאדם בחדר זוגי. ניתן לבצע הזמנות דרך MSC Cruises ישראל.
ב-11 באוגוסט תצא מברצלונה הפלגה של שמונה לילות באקספלורה 2. המסלול כולל עגינה באיביזה, מרסיי, גנואה, פורטופינו, מונטה קרלו, פורטו סנטו סטפנו שבאיטליה וברומא. המחיר: החל מ-4,100 אירו לאדם בחדר זוגי.
האוניה לא מפליגה בשלב זה מישראל וצריך לטוס ליעד באירופה ומשם לעלות עליה. הטיסות אינן כלולות במחיר.
הכותבת הייתה אורחת של חברת MSC Cruises